MuscleMeat

Pompoen met scampi's en paprika

Bezoekers in dit topic

Esperantisto

Freaky Bodybuilder
15 jaar lid
Lid sinds
11 okt 2002
Berichten
6.844
Waardering
25
Zag paar dagen geleden van die mooie oranje pompoenen liggen bij AH.
Gekocht.. en vandaag gegeten.
Recept:

http://www.xquis.com/recipes/_nl/paprika_en_pompoen_met_scampi_4.htm

paprika (rood)
1 paprika (groen)
1 paprika (geel)
250 g pompoen
0.25 blikje ananas
24 scampi
5 g suiker
2 cl arachideolie
1 teentje knoflook
1 limoen
1.25 dl bouillon
3 eetlepels ketjap (sojasaus)

[Abeelding niet meer beschikbaar]

De rauwe, gepelde scampi mengen met de suiker en het sap van de limoen. Een kwartiertje laten marineren.

De rode, groene en gele paprika in reepjes snijden, het pompoenvlees in blokjes verdelen en de ananas in stukjes snijden.

De scampi droogdeppen met keukenpapier en 2 tot 3 minuten roerbakken in de olie. De groenten en de ananas bijvoegen, alsook de geperste look. Nog even verder roerbakken.

Besprenkelen met de limoenmarinade, de kippenbouillon en de sojasaus.

Tip: om het geheel iets pikanter te maken, kan een mespuntje sambal oelek worden toegevoegd.



Enige nadeel: totaal geen info over calorische waarden etc.
Heb voor pompoen gegevens apart opgezocht.
[herstel: de blauwe gegevens zijn gelinkt naar produkt-info waar wel caloriegegevens en KEV waarden gegeven worden]

En hier gegevens over pompoen.. is erg magere groentesoort met KH.

The Good
This food is low in Saturated Fat, and very low in Cholesterol. It is also a good source of Vitamin E, Thiamin, Niacin, Vitamin B6, Folate, Iron, Magnesium and Phosphorus, and a very good source of Dietary Fiber, Vitamin A, Vitamin C, Riboflavin, Potassium and Copper.

The Bad
This food is very high in Sodium, and a large portion of the calories in this food come from sugars.



http://www.nutritiondata.com/nf.php?q=01-02s1291

Ik vond het erg lekker.. heb er idd wat sambal bijgedaan en ook nog paar eitjes bij gekookt. Eet het in 2 of 3 eetmomenten op.. (15-18-21 u) is nl. gerecht voor 4 personen.
Had eig de zoete aardappel er bij willen eten, maar bewaar die voor een andere keer. In de koelkast blijven aardappelen lang goed.

Espi
 
Ouder Topic: dit topic heeft al een tijdje geen reactie meer gehad.
Je kan nog iets toevoegen als dit relevant is of in een nieuw topic.
Back
Naar boven