Fitness Seller

Pompoen stoofschotel.

Bezoekers in dit topic

marina1975

Never give up!
Moderator
Elite Member
10 jaar lid
Lid geworden
3 feb 2013
Berichten
32.844
Waardering
17.258
Lengte
1m68
Pompoenstoofschotel.

pompoen geschild en in stukken (niet te groot)
courgette in stukken
ui gesnipperd
rode paprika in stukken
kipfilet (beenham/hamlap etc smaakt er ook prima in)
1 el kerriepoeder
wat bouillon
olijfolie

Kip aanbraden en even laten bakken. dan pompoen erbij en even meebakken. groentes erbij en meteen de kerrie en bouillon met wat water. Gas laag en lekker stoven 15-20 minuten. Wel af en toe even roeren en kijken of er nog vocht genoeg bijzit. Op het laatst eventueel nog wat indampen.
Doe ik zelf vaak niet. Ik doe er dan nog wat brood bij om het vocht te soppen.
Eet smakelijk! :meal:

Tweede variant is met andere kruiden. Meer Mahgreb stijl. Ik doe er dan een 1/2 el kaneel + 1/2 el komijn en wat kruidnagel bij ipv kerrie. Eventueel nog een paar gedroogde abrikozen in stukken meestoven en eet smakelijk.

Qua groentes kan je er echt alles bijeten. Ook aubergine, spercibonen, tuinbonen en wortel smaakt er prima bij.

Ik hou qua verhoudingen per persoon van alles (pompoen, groentes en vlees) 2 ons aan.
 
Back
Naar boven