1. (werkt op alle apparaten, ook desktop, behalve iphone/ios)

  Ontzet Notitie

Post hier je gelezen column

Topic in 'Politiek, Maatschappij, Economie en Religie' gestart door Gameboy, 31 aug 2014.

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. Gameboy

  Gameboy Competitive Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  1.661
  Leuk Bevonden:
  94
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m93
  Massa:
  103kg
  Ik begin met een column waar ik me wel en niet in kan vinden. Allereerst een column van iemand waar ik bijna nooit met eens ben, Francisco van Jole. De man die met Joop.nl een tegengeluid wilde laten horen op Geenstijl (Proest). Hier weer voorbeeld van een staaltje luchtfietserij, waarbij hij zoals bekend weer eens schermt met de feiten.
  Nu een zeer korte column waar ik me aardig in kan vinden. Geschreven door Arnold Karskens, de oorlogsverslaggever. Staat vermeld op de thepostonline.
  Tenslotte een oude column van de man van het vrije woord Theo van Gogh. Zoals we van hem kenden met de giftige pen geschreven. Ik las hem altijd heel graag.
  Bron: http://www.sp.nl/nieuws/tribune/9707/gast.stm
   
 2. Moraalridder

  Moraalridder Huge Freak

  Berichten:
  9.350
  Leuk Bevonden:
  2.616
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  2.240.000
  Ik wou je eigenlijk rapporteren voor van jole, maar je theo column maakt veel goed.
   
 3. Gameboy

  Gameboy Competitive Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  1.661
  Leuk Bevonden:
  94
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m93
  Massa:
  103kg
  :roflol::roflol::roflol:

  ---------- Toegevoegd om 15:50 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 15:48 ----------

  Posten die columns! Dit moet wel een succesvol topic worden hahaha
   
 4. Arminius

  Arminius Superior Athlete Elite Member Power User +10 jaar member

  Berichten:
  50.003
  Leuk Bevonden:
  15.208
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  35.768.686
  Is dit om onze mening te ventileren door de pen van iemand anders?
   
 5. Gameboy

  Gameboy Competitive Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  1.661
  Leuk Bevonden:
  94
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m93
  Massa:
  103kg
  Dat kan. Als je zelf een column wilt schrijven mag dat ook ;)
   
 6. Arminius

  Arminius Superior Athlete Elite Member Power User +10 jaar member

  Berichten:
  50.003
  Leuk Bevonden:
  15.208
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  35.768.686
  Nu zullen we het gaan krijgen.

  dis-gon-be-good.gif
   
 7. Gameboy

  Gameboy Competitive Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  1.661
  Leuk Bevonden:
  94
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m93
  Massa:
  103kg
  Weinig mensen die een column lezen. Posten mensen.
   
 8. Arminius

  Arminius Superior Athlete Elite Member Power User +10 jaar member

  Berichten:
  50.003
  Leuk Bevonden:
  15.208
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  35.768.686
  Laatst bewerkt: 28 okt 2014
  mat vindt dit leuk.
 9. Gameboy

  Gameboy Competitive Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  1.661
  Leuk Bevonden:
  94
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m93
  Massa:
  103kg
  Ik zag Sybrand Buma (CDA) op de televisie en moest met medelijden denken aan Karl Marx en zijn revolutietheorie. Buma pleitte gisteren in het jihaddebat voor 'het strafbaar stellen van het verheerlijken van terreur'. Anders gezegd: Buma wil de vrijheid van meningsuiting al 'beperken als er gevaar dreigt'. Antwoord geven op de vraag wat 'verheerlijken van terreur' nou precies is, en 'dreigend gevaar', kon Buma niet.

  Marxisten - zijn die er nog? - zou Buma dus het cachot in willen sturen. Die willen immers een revolutie van de ­onderklasse, van het proletariaat, die willen het kapitalisme omverwerpen. Daar zou geweld bij te pas kunnen komen. Buma zou lieden die dat marxisme omarmen, de mond willen snoeren en preventief willen oppakken. Ik dacht aan mijn lieve oude vrienden.

  Terecht kreeg Buma het verwijt van Alexander Pechtold (D66) dat Buma een gedachtepolitie wilde. Mensen denken misschien wel na over een gewelddadige overname, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze die ook gaan doen. Je moet mensen niet straffen voor hun gedachten.

  Wat is het toch dat die christenen zo tegen de vrijheid van meningsuiting zijn? Het ligt besloten in de weerbarstige verhouding tussen christelijke politiek en onze democratie. Wie de Bijbel als richtsnoer neemt, kan eigenlijk niet goed verkroppen dat Gods woord af en toe wordt weggestemd. God verdraagt geen totale democratie. Daarbij heeft de christelijke politicus ook altijd moeite met wat God nou politiek heeft bedoeld. Een volkomen vrijheid van meningsuiting toont de gaten in de politieke Bijbelse opvattingen. En dat zint ze niet.

  Hetzelfde geldt voor jihadi's. Die willen ook geen democratie. Dat zou het woord van Allah maar relativeren. Christelijke politici en jihadi's zijn er dus bij gebaat als ze het speelveld van de ruimdenkendheid verkleinen. Terreur wordt altijd bedreven door de vijand. Je eigen moraal is altijd goed. God is on your side. Wat Buma stelt, is een mooi voorbeeld van populisme. Wie is niet tegen terreur, en wie wil niet zo veilig mogelijk wonen en werken?

  Buma wil dan wel een hap nemen uit de vrijheid van meningsuiting, maar het is die vrijheid van meningsuiting waardoor hij kan zeggen wat hij wil. Het CDA wil constant zaken in een keurslijf proppen. Ze genieten van zo veel mogelijk verbodsbepalingen. Christelijke partijen zouden het goed kunnen vinden met jihadi's. Dat is zorgelijk.

  http://www.parool.nl/parool/nl/508/...llen-net-als-christenen-geen-democratie.dhtml

  ---------- Toegevoegd om 18:42 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 18:22 ----------

  Lol. Voormalig crimineel kneus Steve Brown die nog steeds niet serieus is te nemen als columnist:

  AMSTERDAM-NOIR- De walgelijke goedkope ‘Soap -acteur Fransje Timmermans’ mag de komende jaren de glazen opruimen en de asbakken legen in het ‘EU-Café Juncker’.
  Fransje:”Alles is beter dan op het zinkende ”PvdA-Schip’ te blijven”. De voordracht van ministerTimmermans (Buitenlandse Corrupte Zaken) als Graai-eurocommissaris is een gok bij de Dronkenlap Juncker gebleken. Dat erkent de’ PvdA Playboy Diederik Samsom’ nu er vragen zijn gerezen over de zwaarte van de ‘EU-Graai-portefeuille’ van de sociaaldemocraat arbeiders verrader. Top-Fraudeur-Koenders’ volgt ‘Top-Huil Acteur Timmermans op’.
  Er is veel onduidelijkheid over de graai portefeuille die de ‘Huilebalk Timmermans’ in Brussel krijgt, nadat hij deze week door het kabinet officieel is voorgedragen als Nederlandse Eurocommissaris-Gangster. De bewindsman Top PvdA Huil acteur zou eerste vicevoorzitter moeten worden van commissievoorzitter de Dronkenlap Juncker en zich daarnaast bezig houden met de strategische roof de arme scheel agenda. De vorige Europese Commissie telde zeven farce ‘Super-Graai vicevoorzitters’. Eerdere pogingen om een soort supercommissaris in te stellen, werden door Europese regeringsleiders getorpedeerd.


  Onzeker:EU-Commissaris-Gangsters jatten rond de half miljoen euro voor vier maanden Graai-werk en dat wil Dijssebloem en Timmermans ook.
  Een hooggeplaatste en extreem corrupte sociaaldemocraat arbeiders verrader bevestigd dat onzeker is of de nieuwe functie van Timmermans een ’topbaan’ wordt. „Het is een Gok met een Slok op”, aldus de PvdA’er, die vertrouwen houdt in de goede duistere afloop. In de Lieg en Bedrieg coalitie wordt daarover wisselend gedacht. „Timmermans zou niet vertrekken als hij erop achteruit gaat, want daar is hij gewoon te crimineel voor ”, aldus een partijgenoot. Een ‘liberal-crimineel’ vergelijkt de post met die van een minister zonder portefeuille. „Je gaat voor een zware financiële baan en komt terug met een administratieve functie, maar wel met een uitkering van tegen de half miljoen euro belastingvrij en dat zal onze ‘Huil -Fransje’ ook wel aanspreken als arbeider.”
  Angela Merkel gooit ‘Onbenul Dijsselbloem’ na 1ste termijn al weer de straat op. Kandidaat Super EU-Commissaris Lagarde van Angela Merkel verdachte in miljoenen fraudezaak.
  nazi-merkel.jpg
  Het kabinet hield lang vast aan de kandidatuur van de PvdA ‘Onbenul minister Dijsselbloem’ (Financiën voor de Rijken) als beoogd graai-eurocommissaris. Hij heeft n.b. ook nog steeds nuchter voor de EU-Elite tegen beter weten in geroepen dat de ‘Jan met de Crisis’ voorbij is in de EU en “Banana-Fraude-Nederland, waarmee hij zich volslagen belachelijk maakt. Hij zou een zware financieel-economische post moeten krijgen, Begrotingszaken. Pas in augustus besefte Den Haag dat de PvdA’er kansloos was, ondanks dat hij zowel de reet van Angela Merkel en Juncker uit en ter na had gelikt. Waarna te elfder uren Timmermans naar voren werd geschoven als beloning dat hij de’ SBS-Tokkie’s’ zo weergaloos in de maling had genomen met zijn ‘Huil- MH17 act’.
  De eerste signalen dat er een kink in de dronken kabel was, kwamen in juni. Dijsselbloem had de dronkenlap en loopjongen van Angela Merkel commissievoorzitter Juncker begin dit jaar geschoffeerd(= de waarheid) door hem een ’verstokte roker en drinker’ te noemen. Hoewel de PvdA’er eind juni publiekelijk excuses maakte, bleef de Luxemburger wantrouwend. „Je wilt niet steeds over je schouder hoeven kijken”, vat een diplomatieke bron de stemming samen over de kontenlikker en gluiperd Dijsselbloem.
  Toch bleef de Elite Nederland rekenen op Dijsselbloem. Als wisselgeld gold dat hij nog in de race was om vaste voorzitter van de eurogroep te worden, meende het domme kabinet.
  Nederland werd dan ook compleet verrast toen de Duitse bondskanselier Merkel zich vorige week uitsprak voor de extreme corrupte Spaanse minister De Guindos als eurogroepvoorzitter. Ondertussen had Frankrijk de commissarispost van Begrotingszaken al geclaimd.

  https://stevenbrownsblog.wordpress....mmermans-gok-met-een-slok-op-van-het-kabinet/
   
 10. mat

  mat Monstrous Giant +10 jaar member

  Berichten:
  11.436
  Leuk Bevonden:
  5.371
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  6.424.815
  Hoi Friedje :roflol:
   
  Arminius vindt dit leuk.
 11. Moraalridder

  Moraalridder Huge Freak

  Berichten:
  9.350
  Leuk Bevonden:
  2.616
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  2.240.000
  In navolging van het NPO programmatje van Pauw en dat islam meneer liever niet wilt dat er bier wordt gedronken. Kijk t filmpje http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/big_brother_wegmetons.html#comments

   
 12. mat

  mat Monstrous Giant +10 jaar member

  Berichten:
  11.436
  Leuk Bevonden:
  5.371
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  6.424.815
  Is je kind in de hoek zetten wel zo'n onschuldig opvoedmiddel?

  HAH!

  Refereert naar een stuk waarbij twee mindfulness-adepten met hun eigen site, shitloads boeken en lezingen tegen betaling een effect uit onvindbaar 'onderzoek' opblazen. Heb smakelijk gelachen met een paar artikels van die Laura Markham. Ze probeert time-outs onderuit te halen met beweringen die op geen enkele manier onderbouwd worden en die je systematisch kan counteren. Het lijkt me eerder wat reclame voor hun nieuw boek...

  Ben er wel mee akkoord dat je in de eerste plaats sensitief moet omgaan met je kind en probeert te voorkomen dat de bom barst. Dat je uitzoekt wat er verkeerd zit en zo problemen oplost nog voor ze zich voordoen. Ze vergeten wel eventjes hoe een kind in elkaar zit als het effectief over de rooie gaat... "Gewoon in de buurt blijven en emotioneel beschikbaar zijn." :roflol:

  Vroeg of laat zal je moeten reageren op dat gedrag, want het zal je aandacht op alle mogelijke manieren zoeken. Daardoor bekrachtig je dat gedrag; negatieve aandacht is ook aandacht. Een basiswet bij kinderen.

  Laat ze eens onderzoeken wat voor neurologisch effect het heeft op kinderen dat ze niet het speeltje krijgen dat ze heel hard willen in de winkel. Kan me inbeelden dat dat bij hyperemotionele wezens als kinderen k dezelfde kleurtjes geeft op een brain scan als fysieke straffen of schreeuwen. De grote vraag is of time-out hetzelfde negatief effect heeft op lange termijn zoals die minder pedagogische methoden. Daar gaan ze heel opvallend aan voorbij in hun uiteenzetting.

  Time-outs zijn hl efficint als je ze juist toepast. Ik zie bijna dagelijks jongeren die zichzelf moeilijk kunnen hanteren en dan maar de boel kort en klein slaan of iemand in elkaar meppen bij de minste frustratie. Door hen op niveau van hun capaciteiten inspraak te geven in time-outs (wanneer ga je in time-out, in welke ruimte, hoe lang, bepaal je zelf wanneer je terug in de groep kan, is er een herstelbeweging...?) slagen 'zware gevallen' er bij ons in om zichzelf te gedragen. Het gaat er om hoe de time-out in elkaar zit en of je het als instrument gebruikt om de jongere iets te leren ipv zuiver straffen.

  Tegenwoordig gebruikt men time-outs imo gewoon te snel terwijl het eigenlijk een 'noodrem' zou moeten zijn, aangepast aan het niveau van je kind.

  Mijn ervaring is natuurlijk geen tegengewicht voor een boek van een MD en een PhD die vanuit hun zetel even gaan vertellen hoe opvoeding eruit moet zien op basis van n doorgetrokken neurologisch effect uit onderzoek dat nergens te vinden is. De enige referenties gaan telkens terug op hun eigen boeken en sites.

  Fucking kwakzalvers.


  edit; Lol, het stuk is verdwenen van de opinie-voorpagina. Misschien hebben ze plots ook door dat het nergens op gebaseerd is :roflol:
   
  Laatst bewerkt: 9 okt 2014
 13. Arminius

  Arminius Superior Athlete Elite Member Power User +10 jaar member

  Berichten:
  50.003
  Leuk Bevonden:
  15.208
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  35.768.686
  That we can't even leave a memorial behind says everything (Max Hastings)
  Link
   
 14. Brotoscience

  Brotoscience Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.756
  Leuk Bevonden:
  114
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m74
  Massa:
  80kg
  Vetpercentage:
  12%
 15. Roy DeMeo

  Roy DeMeo ★★★★★ Elite Member +10 jaar member

  Berichten:
  45.365
  Leuk Bevonden:
  11.769
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  12.994.114
  Leon de Winter had wel een goede over Theo van Gogh vandaag in de Telegraaf
   
 16. Gameboy

  Gameboy Competitive Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  1.661
  Leuk Bevonden:
  94
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m93
  Massa:
  103kg
  Goede column van Hafid Bouazza

  [Afbeelding niet meer beschikbaar]

  Bron: http://politiek.thepostonline.nl/2014/10/18/het-marokkanenprobleem/
   
 17. Brotoscience

  Brotoscience Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.756
  Leuk Bevonden:
  114
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m74
  Massa:
  80kg
  Vetpercentage:
  12%
 18. Brotoscience

  Brotoscience Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.756
  Leuk Bevonden:
  114
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m74
  Massa:
  80kg
  Vetpercentage:
  12%
 19. mat

  mat Monstrous Giant +10 jaar member

  Berichten:
  11.436
  Leuk Bevonden:
  5.371
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  6.424.815
  Man man man, wat een simplistisch stuk... Duidelijk de opinie van iemand die altijd één kant van het verhaal hoort en er geen idee van heeft hoe jeugdzorg werkt. Ronduit idioot om een oordeel te gaan vormen aan de hand van zo'n beperkte hoeveelheid informatie over een zaak.

  Een uithuisplaatsing is - buiten ontzetting uit de ouderlijke macht - de allerlaatste maatregel die een jeugdrechter zal uitspreken. Er wordt in de eerste plaats uitgezocht door jeugdzorg wat een gezin nodig heeft om goed te functioneren en daarbij worden kind(eren) én ouders gehoord. Marchand heeft imo gelijk als hij zegt dat men veel te lang wacht vooraleer een dossier doorgegeven wordt aan een jeugdrechter en overgegaan wordt tot plaatsing. Als er geen vrijwillige hulpvraag is, moet er een duidelijke, reële dreiging zijn voor het kind voor er ingegrepen kan worden. Meestal kom je dat pas veel te laat te weten als ouders weigeren mee te werken.

  Een thuisbegeleidingsdienst komt een keer per week aan huis voor een gesprek van 1 à 2 uur. Als je bijvoorbeeld met ouders te maken hebt die telkens braafjes 'ja' knikken en om de paar weken een gesprek uitstellen 'omdat ze ziek zijn', duurt het makkelijk een hele tijd voor duidelijk wordt dat die vrijwilligheid niet werkt.

  Jeugdzorg hoeft imo helemaal niet aansprakelijk te zijn voor de daden van ouders, want dat soort hulpverlening is gebaseerd op vrijwilligheid. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun daden, de opvoeding van hun kind en voor het al dan niet inschakelen van hulpverlening. Als ouders instemmen met jeugdhulpverlening omdat ze vrezen voor een uithuisplaatsing, dan is dat enkel en alleen omdat ze wéten dat daar reden toe is. Hulpverleners zijn wél aansprakelijk als ze signalen zien, maar niet melden. Opnieuw; bij een gezin dat hulpverlening als de vijand ziet, wordt alles zo goed mogelijk weggemoffeld en zal je niet veel merken.

  Bij een plaatsing wordt trouwens ook een (geleidelijke) terugkeer naar huis als prioriteit gezien. Je kind wordt niet gestolen, het wordt beschermd voor het fysieke en/of psychische gevaar dat die ouders zijn op dat moment. Als dat niet meer het geval is, zal er niemand je kind nog 'afnemen'. Daarom ook de halfjaarlijkse zitting bij de jeugdrechter; elke zes maand wordt er geëvalueerd of de situatie veilig genoeg is voor een terugkeer. Dat je op dat moment als ouders minder in de pap te brokken hebt dan de hulpverleners is gewoon zo logisch dat het grappig wordt.

  Jammer dat het beroepsgeheim bestaat. Moest hij een handjevol dergelijke dossiers lezen en een paar van die kinderen spreken, zou hij wel genuanceerder zijn. Aan zijn populistische praat te zien gaat het hem hier vooral om de bekendheid van zijn vereniging wsl. 'In Vlaanderen doet geen enkele instantie aan ouderbegeleiding' :roflol:

  Zo, dat zijn we ook weer kwijt op dbb :)
   
 20. Moraalridder

  Moraalridder Huge Freak

  Berichten:
  9.350
  Leuk Bevonden:
  2.616
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  2.240.000
  In NL heb je sinds 1jan de voorwaardelijk gesloten machtiging, wat een goede zet is.
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie