Sparks79
Huge Freak
- Lid geworden
- 19 mei 2019
- Berichten
- 8.361
- Waardering
- 10.663
- Lengte
- 1m94
- Massa
- 103kg
- Vetpercentage
- 12%
Je gaat natuurlijk niet dat hele ding grillen, maar om het een finishing touch te geven is het geen probleem. Bijsmaak krijg ik hier niet (misschien door het type gas?).Om met een créme brûleé brander een stuk vlees van 2kg te grillen ben je echt moeilijk lang bezig. Ja het werkt, maar is ook niet echt optimaal.
Een klein stukje vlees afgrillen kan wel. Nadeel vind ik dat het vlees toch een bijsmaak krijgt bij het gebruik van een gasbrander.
Voordeel van de green egg is dat je rooksmaak krijgt, wat weer een extra dimensie geeft aan je gyros. Dat heb je bij souvlaki bijvoorbeeld weer wel (perfect voor op de barbeknoei).
Zo'n roti wat Steks postte is opzich wel een geinig hebbedingetje. Wel lachen als je mensen over de vloer hebt en je je eigen gyros zo kan grillen.
Rooksmaak is iets dat je alleen met hout krijgt natuurlijk, of je gebruikt gerookte paprikapoeder (wat trouwens erg lekker is). En zo'n spies is wel tof, ik wil in mijn volgende oven zo'n systeem. Ook lekker voor kip enzo.