MuscleMeat

Sticky Post je maaltijden (met pics!) (9 bezoekers)

Hoe bak jij je steak?


  • Totaal stemmers
    54

Bezoekers in dit topic

  • Hoe heb je die protein oats gemaakt 😊
    100 gram oats in een kom, water koken. Water er over gieten en paar minuten laten staan. Vervolgens 35 gram whey erbij gedaan. Als laatste de blauwe bessen er over. That's it! Het is een beetje spelen met de verhoudingen om er achter te komen wat jij een prettige consistentie vindt.

    500gram kwark, 35gr whey en dan 100 gram oats vind ik overigens nog een betere combi 👌
     
    20220113_204156.jpg

    Nasi goreng met kipgehaktbal van kippendij.
     
    Preworkout (links) Post workout (rechts)
    Die linkse vond ik best wel smerig, hopelijk is die rechtse beter.
    IMG_20220116_072731__01.jpg
     
    Chicken bone broth gemaakt als smaakmaker voor in soepen. Goede bron van collageen.

    Een hele kip - 1 kg
    Kippenbouten - 1kg
    4 liter water

    20220112_161851.jpg

    3 uur koken. Blijven afschuimen. Na 3 uur kip uit de pan. Vlees verwijderd van de botten. Botten 20 mins op 200 C in de oven. Daarna terug de pan in. Bleekselderij, ui, wortel en kruiden toegevoegd. En 2 eetlepels appelazijn. Vlees de koelkast in gedaan om later te gebruiken in een ander gerecht.

    15 uur op een laag pitje sudderen (niet koken).
    20220113_093439.jpg

    20220113_094300.jpg

    Alles verwijdert uit de pan. Groente weggegooid. Botten stuk geslagen zodat het merg bloot komt te liggen. Nog 1,5 uur de pan in. Daarna alles gezeefd door een doek en bouillon gereduceerd tot 1,8 liter.

    20220116_073807.jpg

    Gevacumeerd per 300 gram en de vriezer in.

    Aanrader om te maken. Super makkelijk, gezond en goedkoop. Kost alleen wat tijd. Invriezen kan ook in diepvrieszakken.

    Kosten €6,00 plus een paar cent voor de groenten en kruiden, misschien €6,50 totaal. Je kan ook kipkarkassen gebruiken. Kosten rondt €2,50 per kg.

    Kosten 200 ml bone broth in de supermarkt €3,99. 1,8 liter is dan €35,91. Nu €0,66 per 200 ml en nog lekkerder ook. Gas niet meegerekend. T zou ook 3 a 4 uur in een snelkookpan kunnen.
     
    Laatst bewerkt:
    U lost me @ 3 uur koken.
    Als je alleen botten gebruikt hoeft die stap niet. Dan eerst de oven in, vervolgens de pan in. Na 30 mins afschuimen, groenten en kruidenntoevoegen en dan 15 uur op het vuur of 3 a 4 uur in snelkookpan.


    Oja het inkoken duurt ook een uur.
     
    Waarom is Quadzilla eigenlijk pleite van t forum?
    Omdat er gasten waren “geen namen” die op elke foto die ze plaatsten constant zeik feedback gaven terwijl ze er zelf uit zien als “do you even lift bro”.
     
    Omdat er gasten waren “geen namen” die op elke foto die ze plaatsten constant zeik feedback gaven terwijl ze er zelf uit zien als “do you even lift bro”.
    Zonde.
     
    Die nasi goreng kant en klaar van de appie ziet er toch anders uit 🧐
    Deze is beter :cool:

    Neem 300 gram rauwe goede basmati rijst. Eerst 3 a 5 keer wassen, dan 1 tot 2 uur weken in lauwwarm water.

    Pan met ruim water aan de kook brengen. Curcuma, kipbouillonblokje en optioneel 1 tot 3 steranijs toevoegen. Rijst afgieten en toevoegen. 8 mins koken, afgieten, terug de pan in en 15 mins met gesloten deksel laten staan (zonder vuur).

    Dan omroeren en de koelkast in. Minimaal 4 uur m, t liefst een nacht, de koelkast in.
    Dag erna wat uien, knoflook en shrimp pasta (of trassie) fruiten in een wok, prei toevoegen, hamplakjes toevoegen, rijst toevoegen. Beetje sesamolie toevoegen. Blijven wokken. Ketjap en oestersaus toevoegen. Blijven wokken. Wat doperwten, en bosui toevoegen. Paar eitjes scramblen in een ander pan, klein choppen en toevoegen.

    Klaar. Prima om in te vriezen.
     
    Deze is beter :cool:

    Neem 300 gram rauwe goede basmati rijst. Eerst 3 a 5 keer wassen, dan 1 tot 2 uur weken in lauwwarm water.

    Pan met ruim water aan de kook brengen. Curcuma, kipbouillonblokje en optioneel 1 tot 3 steranijs toevoegen. Rijst afgieten en toevoegen. 8 mins koken, afgieten, terug de pan in en 15 mins met gesloten deksel laten staan (zonder vuur).

    Dan omroeren en de koelkast in. Minimaal 4 uur m, t liefst een nacht, de koelkast in.
    Dag erna wat uien, knoflook en shrimp pasta (of trassie) fruiten in een wok, prei toevoegen, hamplakjes toevoegen, rijst toevoegen. Beetje sesamolie toevoegen. Blijven wokken. Ketjap en oestersaus toevoegen. Blijven wokken. Wat doperwten, en bosui toevoegen. Paar eitjes scramblen in een ander pan, klein choppen en toevoegen.

    Klaar. Prima om in te vriezen.
    Zet me vriendin aan de slag! 💪
     
    U lost me @ 1 uur 🙂
    Door de rijst eerst te weken neemt ie nog meer water op. 200 gram rauwe rijst is na het weken en koken ong 600 gram. Dus veel minder kcal. Handig tijdens de cut. Daarnaast krijg je mooie grote zachte korrels.
     
    Back
    Naar boven