XXL Nutrition

Sticky Post je maaltijden (met pics!)

Hoe bak jij je steak?


  • Totaal stemmers
    55

Bezoekers in dit topic

  • Hallo Jumbo
    Bekijk bijlage 579673
    Kheb €15 betaald voor dit allemaal (ipv €55). Kassiere is ook nog iets vergeten te scannen.

    Cheap gains, zo ff mealpreppen. En weer pluspunten voor me sociaalkrediet score.
    20230324_212222.jpg


    20230324_230040.jpg

    Screenshot_20230324-234654_MyFitnessPal.jpg
    20230324_230106.jpg
     
    Laatst bewerkt:
    Je kan wat shoarmakruiden zonder zout halen (zout afzonderlijk erover). Dat erover knallen en dan in de pan wokken. Beetje yoghurt knoflooksaus en sriracha erbij.

    Ja ik ben nu serieus aan t cutten. 4x per week 1 uur cardio in de gym. 3 a 4 dagen in de week een uur hoog tempo met de kinderwagen door het bos of heuveltjes wandelen.

    En 5x KT UB/LB, dus elke spiergroep 2,5x per week. Kzit nu op kcal tekort van 750 per dag. En dan 3 a 4 dagen werken 10 uur per dag.
    Ik voel een fysiek foto aankomen van appel
     
    De rundergehaktballen heb ik gedraaid met verstegen gehaktbalmix en 3 eieren.

    In porties (2x8) in de (wok) pan in een beetje olie op hoog vuur rondom bruinen, binnenkant nog rauw, dan de ovenschaal in. Het vet dat vrijkomt van de gehaktbal in de pan heb ik opgevangen in een bakje. In de oven circa 20 mins op 180 graden. Dan ff meten, bij 62 a 64 °C kerntemperatuur zijn ze klaar.


    De kipgehaktballen hetzelfde, maar dan met wat fijn gesneden ui,paprika en chili door de bal gemengd. Ipv olie gebruik ik het opgevangen vet van de rundergehaktballen om ze in te bakken (wel ff door een fijn zeefje halen). Geeft veeeel meer smaak). Ook weer in de oven afmaken tot 62 a 64 kerntemp.

    Zoals op de foto is te zien vult de ovenschaal zich met vet en vocht. Dat gooi ik weg. Hierdoor zal de voedingswaarde dus een stuk minder vet en dus minder kcal bevatten. Win win.


    Het geniale aan deze manier is, de gehaktbal is super juicy en niet doorbakken/zwart/schoenzaal aan de buitenkant EN niet zo vettig. Mensen denken vaak dat het in de oven droog wordt, omdat het niet in vocht gaart.. maar niets is minder waar. Een gehaktbal afmaken in de oven is veel sappiger, smaakvoller, bevat minder vet en dus kcal. Ideaal voor een prep.

    Een gehaktbal als cutting maaltijd is ideaal, helemaal als je kipgehakt gebruikt. En, als je gehakt invriest en weer ontdooit dan blijft het lekker mals en juicy, i.t.t. bijv. kipfilet of biefstuk.
     
    De rundergehaktballen heb ik gedraaid met verstegen gehaktbalmix en 3 eieren.

    In porties (2x8) in de (wok) pan in een beetje olie op hoog vuur rondom bruinen, binnenkant nog rauw, dan de ovenschaal in. Het vet dat vrijkomt van de gehaktbal in de pan heb ik opgevangen in een bakje. In de oven circa 20 mins op 180 graden. Dan ff meten, bij 62 a 64 °C kerntemperatuur zijn ze klaar.


    De kipgehaktballen hetzelfde, maar dan met wat fijn gesneden ui,paprika en chili door de bal gemengd. Ipv olie gebruik ik het opgevangen vet van de rundergehaktballen om ze in te bakken (wel ff door een fijn zeefje halen). Geeft veeeel meer smaak). Ook weer in de oven afmaken tot 62 a 64 kerntemp.

    Zoals op de foto is te zien vult de ovenschaal zich met vet en vocht. Dat gooi ik weg. Hierdoor zal de voedingswaarde dus een stuk minder vet en dus minder kcal bevatten. Win win.


    Het geniale aan deze manier is, de gehaktbal is super juicy en niet doorbakken/zwart/schoenzaal aan de buitenkant EN niet zo vettig. Mensen denken vaak dat het in de oven droog wordt, omdat het niet in vocht gaart.. maar niets is minder waar. Een gehaktbal afmaken in de oven is veel sappiger, smaakvoller, bevat minder vet en dus kcal. Ideaal voor een prep.

    Een gehaktbal als cutting maaltijd is ideaal, helemaal als je kipgehakt gebruikt. En, als je gehakt invriest en weer ontdooit dan blijft het lekker mals en juicy, i.t.t. bijv. kipfilet of biefstuk.
    Altijd interessant dit aan een chef vragen, nog nooit balletjes gedraaid.
    Dan maar eens wachten tot het gahakt in de afslag staat :p
     
    De rundergehaktballen heb ik gedraaid met verstegen gehaktbalmix en 3 eieren.

    In porties (2x8) in de (wok) pan in een beetje olie op hoog vuur rondom bruinen, binnenkant nog rauw, dan de ovenschaal in. Het vet dat vrijkomt van de gehaktbal in de pan heb ik opgevangen in een bakje. In de oven circa 20 mins op 180 graden. Dan ff meten, bij 62 a 64 °C kerntemperatuur zijn ze klaar.


    De kipgehaktballen hetzelfde, maar dan met wat fijn gesneden ui,paprika en chili door de bal gemengd. Ipv olie gebruik ik het opgevangen vet van de rundergehaktballen om ze in te bakken (wel ff door een fijn zeefje halen). Geeft veeeel meer smaak). Ook weer in de oven afmaken tot 62 a 64 kerntemp.

    Zoals op de foto is te zien vult de ovenschaal zich met vet en vocht. Dat gooi ik weg. Hierdoor zal de voedingswaarde dus een stuk minder vet en dus minder kcal bevatten. Win win.


    Het geniale aan deze manier is, de gehaktbal is super juicy en niet doorbakken/zwart/schoenzaal aan de buitenkant EN niet zo vettig. Mensen denken vaak dat het in de oven droog wordt, omdat het niet in vocht gaart.. maar niets is minder waar. Een gehaktbal afmaken in de oven is veel sappiger, smaakvoller, bevat minder vet en dus kcal. Ideaal voor een prep.

    Een gehaktbal als cutting maaltijd is ideaal, helemaal als je kipgehakt gebruikt. En, als je gehakt invriest en weer ontdooit dan blijft het lekker mals en juicy, i.t.t. bijv. kipfilet of biefstuk.
    Wel benieuwd hoe jij dat aanvliegt met de macros. Ik maak gehaktballen op dezelfde manier als jij, ook als ik dingen als chorizo uitbak. Vind het lastig te schatten wat de uiteindelijke macro’s zijn. Voor het gemak trek ik er dan maar 5% van af.
     
    Wel benieuwd hoe jij dat aanvliegt met de macros. Ik maak gehaktballen op dezelfde manier als jij, ook als ik dingen als chorizo uitbak. Vind het lastig te schatten wat de uiteindelijke macro’s zijn. Voor het gemak trek ik er dan maar 5% van af.
    Ik neem de macro's zoals op de verpakking staat vermeld. Dus al het vet dat 'verloren' gaat, trek ik er niet van af. Dat is immers teveel rompslomp om te berekenen. En zo kan het alleen maar meevallen.

    Maar als je het echt wilt weten dan is het zeker te doen.

    Bak je gehaktballen en breng alles over in een ovenschaal. Gaar de gehaktballen in de oven. Haal de schaal uit de oven en breng alle gehaktballen over in een bak.
    Het overgebleven vocht in de ovenschaal bestaat uit water en vet. Stop deze schaal in de koelkast. Het vet zal nu stollen.

    Verwijder dit gestolde vet en weeg het. Nu kun je deze massa aan vet in grammen of kcal aftrekken van het geheel.
     
    Ik neem de macro's zoals op de verpakking staat vermeld. Dus al het vet dat 'verloren' gaat, trek ik er niet van af. Dat is immers teveel rompslomp om te berekenen. En zo kan het alleen maar meevallen.

    Maar als je het echt wilt weten dan is het zeker te doen.

    Bak je gehaktballen en breng alles over in een ovenschaal. Gaar de gehaktballen in de oven. Haal de schaal uit de oven en breng alle gehaktballen over in een bak.
    Het overgebleven vocht in de ovenschaal bestaat uit water en vet. Stop deze schaal in de koelkast. Het vet zal nu stollen.

    Verwijder dit gestolde vet en weeg het. Nu kun je deze massa aan vet in grammen of kcal aftrekken van het geheel.
    Ik zou het wel aandurven om voor het eind resultaat zo’n 5% vet te rekenen ipv wat op de verpakking staat.
     
    Als je maar consequent bent in hoe je je macro's berekent, dan maakt het niet zoveel uit of je dat linksom of rechtsom doet.
    Uiteindelijk gaat het bij je macro's niet om het exacte getal, maar is het een referentiewaarde die je aanpast naar gelang je resultaat/doel.
    Zou het zelf net als apfelstrudel ook gewoon makkelijk houden en de aangegeven macro's hanteren. Scheelt een hoop gedoe (en geneuzel achter de komma).
     
    Als je maar consequent bent in hoe je je macro's berekent, dan maakt het niet zoveel uit of je dat linksom of rechtsom doet.
    Uiteindelijk gaat het bij je macro's niet om het exacte getal, maar is het een referentiewaarde die je aanpast naar gelang je resultaat/doel.
    Zou het zelf net als apfelstrudel ook gewoon makkelijk houden en de aangegeven macro's hanteren. Scheelt een hoop gedoe (en geneuzel achter de komma).
    Als je weinig afwijkt van je maaltijden ben ik het daar wel mee eens, maar als je nu al die gehaktballen opeet en dan lange tijd niet, dan creëer je daar juist veel schommelingen mee.
     
    Als je weinig afwijkt van je maaltijden ben ik het daar wel mee eens, maar als je nu al die gehaktballen opeet en dan lange tijd niet, dan creëer je daar juist veel schommelingen mee.
    Mee eens. Ik denk dat de meeste BB'ers weinig afwijken van hun maaltijden. Of vrijwel het hele jaar zo'n beetje hetzelfde eten. :roflol:

    Onze appelflap is geen doorsnee BB'er af als chef-kok die goed kan koken en het ook leuk vindt.
    Maar dan nog.. Om dan allemaal berekeningen los te laten op op eventuele verliezen bij de bereiding van maaltijden? Het blijkt gokwerk met een grote foutmarge.
    Ik zou er geen zin in hebben. Dan maar wat meer guesstimaten.
     
    Weet ik hoor, Japio . Was benieuwd of hij een handig trucje wist :)
     
    Back
    Naar boven