- Lid geworden
- 22 okt 2013
- Berichten
- 801
- Waardering
- 308
- Lengte
- 1m64
- Massa
- 80kg
Het heeft alleen weinig met gulash te maken, al ziet het er wel prachtig uit.
In Gulash horen een shitload aan paprika's; geen tomatenpuree maar gulyas kreme ( te koop bij lekkersuithongarije.nl ), je kunt kiezen uit een pittige of normale variant, maar wat mij betreft hoort het een beetje pittig te zijn. Om een goede zoet-zuur-zout-bitter verhouding te krijgen kan je ook nog wat wortel toevoegen, dat maakt het zoet.
Verder moet er karwijzaad in en binden doe je met aardappels; die kook je mee zodat je vanzelf de consistentie tussen soep en stoof krijgt.
Als je het helemaal goed wil doen, dan laat je de pan ook nog een nacht in de koeling staan, dat maakt 'm nog dikker en de smaken trekken goed in.
Probeer maar eens, het is goddelijk.
Waar had je dit recept vandaan?
Wist ik al dat het niet echte goulash is, dat word toch ook anders bereid? En goulash is toch eigenlijk soep in hongarije?
Op google gewoon zoeken en dan wat aanpassen, staan stuk of 100 verschillende. Deze is het lekkerst.
Karwijzaad zat er ook in!
Dat van in de koelkast kende ik niet, ik maak vaak stoofvlees 's avonds zodat het daarna hele nacht en de volgende dag tot aan de avond kan intrekken. Koelkast is dus nog beter?
Als ik eieren pocheer leg ik altijd een bord onderin mijn pan zodat het ei niet direct aan hitte wordt blootgesteld. Het water hoeft niet te koken, 80 graden is warm zat. Tegen de kook aan dus.
Azijn of iets dergelijks hoef je niet toe te voegen aan het water, kan de smaak verpesten.
Een bord in de pan? Oke ook eens proberen dan haha.
Uw eitje in wat vershoudfolie draaien en dan in het water leggen. Veel makkelijker! :-)
Dat lijkt me wel handig! Morgen eens proberen, bedankt!