Fitness Seller

Progestagenen

Bezoekers in dit topic

joep27

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
19 okt 2002
Berichten
50
Karma
0
Progestagenen.

De aanwezigheid van progesteron in mannelijke bodybuilders komt voort uit het gebruik van progestogenen, b.v. Oxymetholone (Anadrol, Anapolan50), Trenbolone (Finaject, Parabolan) en Nandrolone (Deca Durabolin). Een groot probleem voor de bodybuilder is dat de symptomen die worden veroorzaakt door progesteron identiek zijn aan die van oestrogeen, maar het gelijktijdig gebruik van de typische anti-oestrogenen lijkt geen enkel effect te hebben in het controleren of behandelen hiervan.

Progesteron verergerd de door oestrogenen veroorzaakte gyno symptomen (vrouwelijke borstvorming), en maakt het moeilijker te herstellen. We willen enkele methoden bekijken hoe we dit kunnen voorkomen of controleren, houd in gedachten dat progesteron allereerst de aanwezigheid van oestrogeen nodig heeft om het te activeren.

Gebruik met niet-aromatiserende steroïden

Als progesteron de aanwezigheid van oestrogeen nodig heeft om het te activeren, dan zou één methode om dit te voorkomen, het gebruik van progestagenen in kuren met niet-aromatiserende steroïden zijn. Verbazingwekkend genoeg zijn de zware androgene steroïden zoals Anadrol en Trenbolone buitengewoon mild en veilig met betrekking tot vrouwelijke karakteristieken als ze worden gebruikt in samenhang met niet-aromatiserende steroïden zoals Primobolan of Winstrol. Dit is goed nieuws voor de gyno-gevoelige bodybuilder die vroeger deze sterkere steroïden vermeed uit angst voor gyno. Een simpele kuur van Anadrol en Primobolan zal zorgen voor behoorlijk wat massa zonder dat je je zorgen hoeft maken dat je gyno zal ontwikkelen.

Competitieve Aromatase Remmers

Als aromatiserende steroïden worden gebruikt in een kuur met progestagene steroïden, dan zou het gelijktijdig gebruik van Competitieve Aromatase Remmers, zoals Arimidex of Proviron, eveneens een verstandige optie zijn. Deze kunnen worden ingeschakeld om de oestrogeen spiegels laag te houden en de activatie van de progesteron te vermijden. Maar ze zullen niet kunnen helpen bij een reeds door progesteron veroorzaakte gyno, al helpen ze zeker wel om een verdere ontwikkeling tegen te gaan. Zoals bekend, de hoeveelheid aromatase remmer moet worden verhoogd als de gebruikte dosis aromatiserende steroïden ook wordt verhoogd, maar de beste dosis is altijd de minimum hoeveelheid waarmee je het gewenste effect kunt bereiken.

Winstrol

Het gebruik van Winstrol is eveneens een effectieve methode bij het controleren van progesterongerelateerde gyno, omdat het antiprogestageen is, een effectieve dosis lijkt in de grootte van 50mg om de andere dag (depot) te liggen of 30 tot 35mg/dag (tabl.) alhoewel deze dosis natuurlijk afhankelijk van de dosis steroïden die in deze kuur wordt gebruikt.

Een belangrijk punt die het vermelden waard is, hoewel de progestagenen in het algemeen niet aromatiseren, er is een uitzondering op deze regel: Deca, is zowel een progestageen maar aromatiseert, slechts erg licht, maar desondanks, toch in bepaalde mate. Alhoewel dit is bij lange na niet voldoende is om voor een groot aantal problemen te zorgen, voor atleten die extreem gevoelig zijn voor gyno, kan dit kleine gedeelte dat aromatiseert naar oestrogeen genoeg zijn voor een verhoging welke de progesteron activeert . Erg weinig mensen zullen hier gevoelig voor zijn, maar we vonden het een punt dat het waard was om onder de aandacht te brengen.

(bron is afkomstig van bodypage.nl/steroidpage)
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Karma
3.195
Oud nieuws maar goede info.
 
Naar boven