- Lid sinds
- 2 aug 2009
- Berichten
- 35
- Waardering
- 0
- Lengte
- 1m75
- Massa
- 85kg
Dit is een recept voor 4 personen , ik maak het meestal in de ochtend om dan s'middags 2 porties te eten & net voor de training nog eens 2 porties.
Je moet er wel even tijd in steken maar smaakt zooo lekker.

Voor 4 personen :
2 uien,
2 rode Spaanse pepers,
300 g gehakt,
1 ei,
1/2 theelepel gemberpoeder,
1/2 eetlepel ketjap asin,
1 teentje knoflook,
2 takjes selderij (zakje á 50 g),
400 g winterpeen,
75 g boter of margarine,
1 kippenbouillontablet,
1 theelepel trassie oedang (pakje á 25 g, Conimex),
300 g zilvervliesrijst,
(versgemalen) zwarte peper,
1 pakje roze garnalen (125 g, AH)
VOORBEREIDEN:
Uien pellen en fijnsnipperen.
Pepers wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en kleinsnijden.
Gehakt, ei, gemberpoeder, ketjap, 1/4 deel van ui en helft van peper in kom doen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Selderij erboven fijnknippen.
Goed door elkaar mengen.
Van gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoot rollen.
Wortels schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
BEREIDEN:
In braadpan 50 g boter verhitten.
Rest van ui en peper ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Bouillontablet en trassie erboven verkruimelen.
6 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
Rijst en zwarte peper toevoegen.
Wortelblokjes erop leggen.
Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken.
Wortel voorzichtig door de rijst scheppen.
In nog ca. 8 minuten zachtjes gaar koken.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. Gehaktballetjes en garnalen door rijst scheppen en ca. 2 minuten meewarmen.
Serveren met atjar tjampoer.( vind je in alle voedingswinkels )
Voorbereiden: ca. 15 minuten
Bereiden: ca. 35 minuten
Bevat per eenpersoonsportie:
670 kcal - vet 34 g - eiwit 28 g - koolhydraten 64 g
Veel kook & smulplezier.
Je moet er wel even tijd in steken maar smaakt zooo lekker.


Voor 4 personen :
2 uien,
2 rode Spaanse pepers,
300 g gehakt,
1 ei,
1/2 theelepel gemberpoeder,
1/2 eetlepel ketjap asin,
1 teentje knoflook,
2 takjes selderij (zakje á 50 g),
400 g winterpeen,
75 g boter of margarine,
1 kippenbouillontablet,
1 theelepel trassie oedang (pakje á 25 g, Conimex),
300 g zilvervliesrijst,
(versgemalen) zwarte peper,
1 pakje roze garnalen (125 g, AH)
VOORBEREIDEN:
Uien pellen en fijnsnipperen.
Pepers wassen, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en kleinsnijden.
Gehakt, ei, gemberpoeder, ketjap, 1/4 deel van ui en helft van peper in kom doen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Selderij erboven fijnknippen.
Goed door elkaar mengen.
Van gehakt kleine balletjes ter grootte van walnoot rollen.
Wortels schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
BEREIDEN:
In braadpan 50 g boter verhitten.
Rest van ui en peper ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Bouillontablet en trassie erboven verkruimelen.
6 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
Rijst en zwarte peper toevoegen.
Wortelblokjes erop leggen.
Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken.
Wortel voorzichtig door de rijst scheppen.
In nog ca. 8 minuten zachtjes gaar koken.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. Gehaktballetjes en garnalen door rijst scheppen en ca. 2 minuten meewarmen.
Serveren met atjar tjampoer.( vind je in alle voedingswinkels )
Voorbereiden: ca. 15 minuten
Bereiden: ca. 35 minuten
Bevat per eenpersoonsportie:
670 kcal - vet 34 g - eiwit 28 g - koolhydraten 64 g
Veel kook & smulplezier.
Laatst bewerkt: