MuscleMeat

Risotto zilvervliesrijst + kip (1 bezoeker)


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

keesdekoning

Cool Novice
Lid geworden
10 dec 2012
Berichten
52
Waardering
2
Lengte
1m86
Massa
88kg
Vetpercentage
12%
Ik kwam gisteren onderstaand gerecht tegen (heb hem enigszins aangepast).
Gemakkelijk om te maken en smaakt goed. Heb het gerecht voor mezelf gemaakt voor 3 dagen. Kost circa 20 minuten om te maken.

RISOTTO VAN ZILVERVLIESRIJST MET KIP & PADDENSTOELEN

voor 2-3 personen

  • 150 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram kipfilet
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
Zet een ruime pan met water op het vuur (ca 400ml), en verkruimel hierin het bouillonblokje. Breng het water aan de kook. Snipper vervolgens de rode ui, en hak de knoflook fijn.

In een ruimte hapjespan, verwarm de olie. Bak vervolgens de ui en knoflook tot ze enigszins glazig zijn. Voeg dan de rijst toe, en bak de rijst even kort aan, tot deze een beetje glazig wordt. Voeg dan drie à vier grote scheppen van de kokende bouillon toe (met een soeplepel). Laat de rijst sudderen en blijf roeren. Zodra de rijst enigszins droog kookt, voeg weer een schep bouillon toe. Herhaal dit proces gedurende zo’n 15 minuten. Hak ondertussen de bosui in ringetjes en de kip in blokjes. Bak de kip gaar in een koekenpan met wat olie.

Nadat de rijst in de hapjespan zo’n 15 minuten heeft gesudderd, kun je de kastanjechampignons en bosui toevoegen. Laat deze nog zo’n 5 minuten meekoken. Voeg indien nodig wat bouillon toe, of is het geheel te vochtig, laat het dan nog even droger koken. Proef of de rijst gaar is, en voeg dan de kipblokjes toe. Roer deze door de risotto van zilvervliesrijst.

Voedingswaarden:
upload_2018-2-22_16-0-35.png
 

Bovenaan