XXL Nutrition

Nieuws Rotterdam geeft islamitische school laatste kans

Bezoekers in dit topic

Gorill0r

Colossal Veteran
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
25 apr 2005
Berichten
14.970
Waardering
30
ROTTERDAM - De islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam krijgt tot aan de zomervakantie de tijd om orde op zaken te stellen.
ANP


Het schoolbestuur zal niet alleen een verbeterplan moeten presenteren, maar ook moeten aantonen dat de kwaliteit van het onderwijs daadwerkelijk is verbeterd.

Als Ibn Ghaldoun dat niet voor 14 juli kan aantonen, zal wethouder Leonard Geluk (CDA, Onderwijs) ouders afraden hun kinderen naar deze school te sturen. Die toezegging deed wethouder Geluk donderdag aan de gemeenteraad.

Opschorting

De wethouder schortte vorige week de gemeentelijke subsidie voorlopig op. De school heeft enkele tienduizenden euro's niet goed verantwoord. Ook vordert de gemeente een openstaande huurschuld van 2 ton in.

De onderwijswethouder nam de maatregelen nadat bekend was geworden dat de landelijke onderwijsinspectie de school had beoordeeld als een "zeer zwakke school'', het laagste kwaliteitsniveau van Nederland. De lesstof deugt niet en de toetsen zijn slecht.

Onbevoegd

Geluk liet de raad wel weten dat hij geen bevoegdheden heeft om de school te sluiten.

"Het enige dat ik kan doen is subsidies intrekken, niet mee werken aan nieuwbouw en morele druk uitoefenen. Maar we zijn ook niet uit op sluiting. We willen dat de leerlingen goed onderwijs krijgen.''

Zwaardere sancties

De PvdA diende een motie in die Geluk dwingt om bij minister Ronald Plasterk aan te dringen op meer instrumenten voor lokale overheden om scholen zwaardere sancties op te leggen. De raad nam die motie met een grote meerderheid aan.
http://www.nu.nl/news/1579413/12/Rotterdam_geeft_islamitische_school_laatste_kans.html

:orly:
 
Afschaffen! Christelijke erbij!
 
onzin, sluiten die boel....niet omdat het een moslimschool is maar omdat ze kwetsbare kinderen een kans op goed onderwijs ontnemen en dat is onaanvaardbaar.
 
Dus als ze niet voldoen, gaan ze ouders afraden naar deze school te gaan met hun kinderen. Wow! Dat is heftig, zeg.:rolleyes:
 
Alsof die moslim ouders de kinderen dan naar andere school gaan sturen. Gewoon dicht die handel!
Gewoon gemengd onderwijs ipv opdeling volgens geloof...
 
Met CoachDo eens heb je meteen een betere intergratie
 
Alsof die moslim ouders de kinderen dan naar andere school gaan sturen. Gewoon dicht die handel!
Gewoon gemengd onderwijs ipv opdeling volgens geloof...
Inderdaad. Zulke dingen voegen toch niks toe.
 
Maar we zijn ook niet uit op sluiting. We willen dat de leerlingen goed onderwijs krijgen.''

:roflol:
 
Back
Naar boven