- Topic Starter
- #21
Het lijkt net of de tekst van wiki aangeeft dat dit soort dingen erbij worden gevoegd om aan de hoogst mogelijke eiwit gehalte te komen. Dus alleen whey dat uit melk tot stand komt zit op bv 30-40% eiwit of meer, en om aan de max rond de 80% te komen bij concentraat voegen ze dit soort dingen toe. Of ik heb t verkeerd begrepen want kan me anders niet voorstellen dat dit een onderdeel kan zijn van melk.ik heb er geen verstand van, maar als ik de wiki pagina over weiproteine mag geloven maakt runderalbumine onderdeel uit van de eiwitstructuur van whey:
"Weiproteïne-concentraat bevat 29%-89% van het gewicht aan pure eiwitten en daarnaast bevat het meer lactose, meer koolhydraten en soms ook (iets) meer vet. De eiwitfractie bestaat voor een belangrijk deel uit alfalactalbumine en bètalactoglobuline, met daarnaast ook lactoferrine, glycomacropeptide, runderalbumine (Bovine Serum Albumine) en immunoglobulines. Het is arm aan caseïnes, daar deze categorie melkeiwitten in de wrongel achterblijft."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Weiproteïnepreparaat
Ik vind het zelf ook wel raar en idd niet een frisse gedachte. Iemand met verstand hierover?
Edit: ik zie dat er op bb.com ook een post over is geplaatst. http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=152211973
Ik denk dat het onderdeel uitmaakt van melk (meer specifiek: van wei).