MuscleMeat

Nieuws Samenwerking YBF/NAC/WABBA (1 bezoeker)


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

YBF

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
1 feb 2006
Berichten
48
Waardering
0
:thumbup:

Goed nieuws voor alle wedstrijdatleten in Nederland en België.
De bodybuilding en fitnessbonden YBF en de NAC hebben de handen ineen geslagen. Niet om de twee bonden samen te voegen omdat ze individueel te klein zouden zijn, maar wel om hun wedstrijdagenda beter op elkaar af te stemmen. Puur voor de atleten dus!

Er zal goed gekeken worden naar de wedstrijden in het voor- en het naseizoen en hierop zal de jaarplanning worden vastgelegd. De YBF en de NAC hanteren beiden geen indelingen op gewicht, maar lengte klassen of een indeling op de fysieke ontwikkeling. Deze tendens zie je steeds meer terugkomen. Zo heeft elke bond al wel een klasse voor de minder gigantische fysiek. De een heeft er wellicht een andere naam voor, maar naar gewicht wordt bij deze klasse al niet meer gekeken.

Behalve de YBF en de NAC heeft ook de WABBA al positief gereageerd om zich eventueel bij dit samenwerkingsverband aan te sluiten. Gesprekken hierover zijn echter nog gaande. Op deze manier zal er zowel in het naseizoen, als in het voorseizoen een complete serie wedstrijden te draaien zijn die niet op gewicht zijn ingedeeld. Dit zal voor sommige atleten een groot voordeel zijn. Het soms nadelig afknijpen van je voeding om een gewicht te halen is op die manier verleden tijd, en dat is zeker voor een Bodybuilder in ontwikkeling een goede zaak. De keuze is in ieder geval weer terug gelegd bij de atleet, waar deze beslissing ook thuis hoort. Voor info over deze wedstrijden kun je contact opnemen met Diana Kamies via info@yourbodyfederation.net

Tevens is het goed om te weten dat geen van deze bonden een lidmaatschap of jaarlijkse contributie vragen, of zelfs aan schorsingen doen. Onderling kan er dus bij alle bonden wedstrijden worden gedraaid wat weer een voordeel is voor de atleten. Sterker nog, atleten die in dit circuit meedraaien zullen worden gestimuleerd om ook eens bij de andere wedstrijden mee te doen, of in ieder geval te gaan kijken.
Dit laatste is een groot voordeel omdat er ook internationaal gezien behoorlijk wat kansen zijn om ervaring op te doen via deze wereldbonden. (NAC/YBF-WFF/WABBA )

Dat het niveau van deze bonden hoog is kan je wel stellen want bijvoorbeeld Dennis Wolf en Silvio Samuel zijn beiden groot geworden in het NAC-circuit. Maar ook namen als Regi Gill wie 3x Mr. Universe - Overall en de titels Wereldkampioen bij de WFF wist te behalen. Judith van de Berg Miss Universe, Helga Tieben Miss Universe, Edson Engelhart, Ferry de Koning, Randolph Bitorina, Jolanda Beuving, Naomi Rinsampessy en zo ook Mascha Tieken behaalde de titel wereldkampioen bij de WFF, deze namen mogen niet ontbreken in het rijtje. De Nederlandse atleten scoren goed in het buitenlandse circuit en weten altijd wel met finale plaatsen naar huis te gaan. Daarmee is definitief het verhaal uit de wereld dat deze bonden van een minder niveau zouden zijn als bijvoorbeeld de amateur afdeling van de NBBF (ofwel IFBB).

De eerste fysieke samenwerking zal duidelijk plaatsvinden in Beverwijk. Op de Artemis Cup op 17 mei 2009 zal tevens de selectiewedstrijd plaats vinden van de NAC voor deelname aan het WK in Den Haag komend jaar. Iedereen die geïnteresseerd is kan hiervoor contact opnemen met Peter Knetemann of Leon Spijkers via lcj.spijkers@kpnplanet.nl.

We kijken uit naar een prettige samenwerking en een sportief 2009!

Sportieve groet,
Diana Kamies
Your Body Federation ;)
 

Ryu

MMA Fighter
Elite Member
Foto Contest Winner
+15 jaar member
Lid geworden
6 apr 2003
Berichten
13.577
Waardering
100
Lengte
1m77
Massa
82kg
Vetpercentage
7%
Kijk, dat klinkt erg goed. :thumbs:

Alleen is het niet zo dat door middel van deze fusie je atleten database juist toeneemt? YBF doet bij NAC mee en omgekeerd. Zie dus zoveel voordelen voor de atleten als financiele vooruitgang bij beide bonden.

Wat hopelijk weer zorgt voor meer promotie en wedstrijden. :thumbs:
 

Ryu

MMA Fighter
Elite Member
Foto Contest Winner
+15 jaar member
Lid geworden
6 apr 2003
Berichten
13.577
Waardering
100
Lengte
1m77
Massa
82kg
Vetpercentage
7%
Btw,

Het is ook handig om jullie agenda hier te posten of een duidelijke site te maken.

Heb er btw een sticky van gemaakt , omdat ik dit belangrijk vind voor de members/atleten van mijn sectie.
 

pimpie20

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
2 nov 2005
Berichten
193
Waardering
0
Helemaal goed geregeld dit.. Geen lidmaatschap dingen ofzo is echt voor de atleten zelf gedaan goed nieuws !!
 

YBF

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
1 feb 2006
Berichten
48
Waardering
0
  • Topic Starter Topic Starter
  • #5
Thanks Ryu, (die kikker ging nergens over)
 
Laatst bewerkt:

YBF

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
1 feb 2006
Berichten
48
Waardering
0
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6
Positieve reacties

Dat dit een goed besluit is geweest, blijkt uit enorm veel en eigenlijk alleen maar positieve reacties, via de mail, hyves, smsjes, telefoon en forums!

We gaan met z'n allen een positief wedstrijdseizoen tegemoet en vertrouwen op een prettige samenwerking!

Atleten heel veel succes met jullie wedstrijdvoorbereiding!

Sportieve groet,
Diana Kamies
Your Body Federation;)
 

blackvoodoo

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
20 dec 2004
Berichten
43
Waardering
0
:( Nu dat die 3 bonden gaan fusioneren kan het voordelen en nadelen hebben.
Nadeel , dat er als meerdere atleten meedoen kans kleiner kan worden op goede plaats op het podium want als die te vol is kan de jury het moeilijk krijgen om dan goed jureren. alles moet dan sneller gebeuren.
Ik heb mijn twijfels i.v.m. met fusioneren als voordeel van de atleten.
 

Guest

verwijderde accounts
+15 jaar member
Lid geworden
19 mei 2002
Berichten
33.760
Waardering
1
Mooi initiatief en verstandig, dit is de enige manier waarop de kleine bonden kans maken op concurrentie met IFBB.
 

Bovenaan