MuscleMeat

schema veranderen

Bezoekers in dit topic

King

Cool Novice
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
155
Karma
0
guys,


bij het veranderen van een schema, hoort daar ook dan het veranderen van het aantal reps en de sets bij?
als je nu vier oef doet voor bv je rug en je gebruikt vier sets (12; 10; 8; 6 reps) , en je zegt van kijk, ik ga men schema even veranderen, is het dan even effectief dat je dezelfde vier oefeningen gebruikt, maar dan bv vijf sets van 8 reps? of zou je beter bij hetzelfde aantal herhalingen blijven en gewoon andere oefeningen nemen?


wat denken jullie?

alvast bedankt!
 

saint

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
5 jan 2004
Berichten
1.673
Karma
1
Lengte
1m78
Massa
94kg
Een verandering van je schema kan van alles zijn. Van een verandering in reps en sets tot aan het verkorten van je rustperiode en het omwisselen van de combinatie van spiergroepen.

Je kan dus alle kanten op. Het is in zoverre effectief dat je altijd een sleur doorbreekt en je lichaam dus laat schrikken wat weer kan leiden tot groei. Daarnaast is het geestelijk ook een oppepper, omdat je dus totaal iets anders doet wat je niet gewend bent.

Het komt erop neer dat je gewoon moet experimenteren.

Succes ermee en geniet van de spierpijn.
 

FrederX

Ripped Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
16 jan 2003
Berichten
4.189
Karma
2
niet naar de herhalingen kijken, gewoon op gevoel.. en ongeveer tussen de 6 en 13 reps blijven
 

ded.cop

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 sep 2003
Berichten
979
Karma
0
Altijd progressief trainen meer herhalingen maken en dan bijvoorbeeld trainingsgewicht toevoegen wil je specifiek in die oefeningen(lichaamsdelen) echt sterker/beter worden zul je het programma wel even een aantal weken(3tot10) moeten doen. Wanneer je echter het maximale uit je training wil halen zul je vooruitgang kunnen gaan plannen door per week een de belasting met kleine hoeveelheden op te voeren. Dit kun je doen door een goed trainingschema te volgen die je richtlijnen geeft m.b.t. de sub-maximale gewichten die je gebruikt(bijv. 60/70% van je 1RM) en het aantal herhalingen. Maar als richtlijn kun je ook gebruiken om eerst van 8 herhalingen max met een gewicht naar 12 herhalingen te werken en vervolgens het gewicht met 5 a 10 procent te verzwaren zodat je weer max 8 herhalingen haalt. Plan wel af en toe een rust weekje in of doe na elke 3 weken zware tarining 1 week lichte training bijv. (50%max/12herh.)

Na drie maanden dezelfde training vinden geen hypertrofische veranderingen meer plaats(schmidtleicher´92) dus dan zou ik zeker 1 x in de drie maanden een compleet ander schema volgen.

succes ermee
 

Ano_1978_15

Ripped Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
5 nov 2004
Berichten
3.264
Karma
5
Ik ga dadelijk als ik weer ga bulken ( hoop binnen 2 tot 4 weken) ongeveer om de vijf weken van oefeningen wissellen en sets/reps...

En om de 2,5/3 maanden van complete dagindelingen...
 
Naar boven