XXL Nutrition

Spinazie en koolrabi


Users who are viewing this topic

Esperantisto

Freaky Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
11 okt 2002
Berichten
6.844
Waardering
25
Meestal koop ik een zakje met voorgesneden sla (lekker makkelijk). Gisteren kocht ik een veel grotere zak spinazie.. is goedkoper dan een slazakje en hartstikke lekker ook. Ik kan van 1 zak 4x eten ipv 2x maal.
Alleen, is het OK om dit ook te doen?
At vandaag 2x hetzelfde.. om 18 uur 125 g lamsshoarma met wat paprika en 75 g spinazie in dressing (balsamico-azijn met salade-olijfolie, vandaag is junkdag, dus met een lepeltje honing en een half lepeltje mosterd erbij). Om 21 uur precies hetzelfde... opnieuw gebakken dus.. alleen was de paprika op, heb zongedroogde tomaten in olie genomen en er wat oregano op gesprenkeld..mmm :nanner:



Ik ben nu een beetje aan het experimenteren met groenten.. heb dus van de week ook koolrabi gekocht.. met wat googelen kwam ik hierop:

[Link niet meer beschikbaar]

400 g koolrabi
1/2 theelepel zout
10 g boter
1 mespunt nootmuskaat ( :barf:)
1 eetlepel fijngeknipte peterselie

Schil de koolrabi.
Snijd deze in vieren en vervolgens in 3 mm dunne plakjes.
Snijd ook het verse malse blad en de stengels in stukjes.
Breng een laagje water van ongeveer 1 cm met de boter aan de kook.
Voeg de stukjes koolrabi toe en stoof ze in 10 minuten beetgaar.
Breng de groente op smaak met nootmuskaat en strooi de peterselie eroverheen.
Er staan nog meer leuke recepten in..
 

Bovenaan