AndroidHealthClinic

Squatten jullie met iets onder je voeten?

Bezoekers in dit topic

johanheeze

Competitive Bodybuilder
15 jaar lid
Lid sinds
19 apr 2005
Berichten
2.742
Waardering
30
Lengte
1m87
Massa
92kg
Mijn vraag luid, hoe sqauten jullie, met iets onder jullie hakken (gewichtjes) of zonder iets eronder, of met speciale schoenen :rolleyes: ?

Ik zelf heb 2 gewichten onder mijn voeten als ik ga sqauten, dan stap ik erop met mijn hakken zeg maar.

Maar ik weet niet wat het beste is, dat is mijn 2e vraag ;) ?
 
het wordt gezegd dat het zorgt voor meer spanning op je quads tijdens het squatten...
 
Ik doe gewoon een blok hout eronder. Anders lukt het me niet :D
 
Ik heb er ook een plankje onder. Lijkt dan alsof ik stabieler sta, omdat ik vaak de neiging heb met mijn tenen te drukken.
 
Tijdens benen training draag ik altijd All-stars dus met platte zool (duh...) daarnaast leg ik onder mn voeten iets ( maakt niet uit wat ) met een dikte van ongeveer 2 á 3 cm.
 
alleen mijn schoenen aan, ik heb het wel eens met een plankje peprobeerd, maar dan sta ik veel te ver voorover voor mijn gevoel.

(PS: het is squat, niet sqaut)
 
Ik zie vaak van die brute gasten die nooit hun benen trainen met een stuk schuim op de bar, een riem om EN plankjes onder hun hakken squatten.... ze hebben nog net geen helm en oorbeschermers op.

Gewoon zonder plankje doen en niet meteen zeggen dat je pezen te kort zijn of weet ik veel wat, want je techniek is dan gewoon fout.
 
Mijn pezen zijn niet te kort, ik squat gewoon stuk gemakkelijker zo.
 
Ik squat nooit met een plankje/gewichten of iets dergelijks. Doet volgens mij meer kwaad dan goed. Als het je niet lukt zonder plankje of gewichten moet je imo aan je techniek werken.
 
The Rock zei:
Ik squat nooit met een plankje/gewichten of iets dergelijks. Doet volgens mij meer kwaad dan goed. Als het je niet lukt zonder plankje of gewichten moet je imo aan je techniek werken.
Ik squat al 9 jaar zo, dus ben toch zeer benieuwd wat het kwaad doet. Heb geen last van mijn knieen, rug of iets dergelijks.
 
Als ik squat is het met een plankje of wat gewichten eronder, zonder gaat gewoon niet bij mij..
 
Is een kwestie van gewenning. Moet er gewoon aan wennen, en dan is het veel prettiger. Minder belastend voor de knieen, en je staat veel stabieler!
 
gewoon op mijn zolen, geen plankje of iets anders..........


je moet het gewicht kunnen voelen, en stabiliteit haal je uit je platvoeten (:p )

( en anders gebruik je looprekje maar voor ondersteuning.........:D :D )
 
ik squat zonder iets onder m'n zolen, hangt er nog een beetje vanaf wat voor schoenen ik aan heb, het wil ook nog wel eens voorkomen dat ik op sokken squat omdat ik niet stabiel genoeg sta met schoenen (bijv. bij squatten om Nike's met air).
 
Mark NL zei:
ik squat zonder iets onder m'n zolen, hangt er nog een beetje vanaf wat voor schoenen ik aan heb, het wil ook nog wel eens voorkomen dat ik op sokken squat omdat ik niet stabiel genoeg sta met schoenen (bijv. bij squatten om Nike's met air???).

squatten doe je stabiel op een vlakke, harde ondergrond!!

hardlopen doe je met nike AIR !!:D
 
Specialisten beweren dat een balkje onder de hielen de knieën te zwaar belasten, zeker als je met zware gewichten gaat werken.
Ikzelf vind het zonder balkje veel natuurlijker voelen, niet tegenstaande vind ik dat m'n techniek toch nog niet 100% is.
 
jeff1979 zei:
Tijdens benen training draag ik altijd All-stars dus met platte zool (duh...) daarnaast leg ik onder mn voeten iets ( maakt niet uit wat ) met een dikte van ongeveer 2 á 3 cm.
Je draagt zowat de beste squat-schoenen die er zijn en toch gebruik je een plankje? ??? ??? ???
Ik heb ook Allstars, gebruik niks.
 
Back
Naar boven