- Lid sinds
- 16 okt 2002
- Berichten
- 1.493
- Waardering
- 1
Stamppot ijsbergsla met shoarmavlees
(Een dagje minder en toch snel. Vaak wordt rookworst gegeten bij stamppot. In dit gerecht reepjes gebakken vlees. Dat scheelt zo 8 gram vet en 100 kilocalorieën per persoon.)
1 bosuitje, 1/3 krop ijsbergsla, 1 pakje aardappelpureepoeder, 20 g margarine, 150 g reepjes varkensvlees of poelet, 1 eetlepel shoarmakruiden
Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen. Was de ijsbergsla en snijd de groente in smalle reepjes. Maak van het pakje poeder aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees met ± ½ eetlepel shoarmakruiden en zout in ca. 8 minuten al omscheppend bruin en gaar.
Schep de reepjes ijsbergsla en ringetjes bosui door de aardappelpuree en maak dit pittig op smaak met nog wat shoarmakruiden. Warm de stamppot goed door en schep de reepjes vlees er op.
Lekker met hotketchup.
Voedingswaarde per persoon:
1300 kJ / 315 kcal,
22 g eiwit,
15 g vet,
24 g koolhydraten,
125 g groente
(Een dagje minder en toch snel. Vaak wordt rookworst gegeten bij stamppot. In dit gerecht reepjes gebakken vlees. Dat scheelt zo 8 gram vet en 100 kilocalorieën per persoon.)
1 bosuitje, 1/3 krop ijsbergsla, 1 pakje aardappelpureepoeder, 20 g margarine, 150 g reepjes varkensvlees of poelet, 1 eetlepel shoarmakruiden
Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen. Was de ijsbergsla en snijd de groente in smalle reepjes. Maak van het pakje poeder aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees met ± ½ eetlepel shoarmakruiden en zout in ca. 8 minuten al omscheppend bruin en gaar.
Schep de reepjes ijsbergsla en ringetjes bosui door de aardappelpuree en maak dit pittig op smaak met nog wat shoarmakruiden. Warm de stamppot goed door en schep de reepjes vlees er op.
Lekker met hotketchup.
Voedingswaarde per persoon:
1300 kJ / 315 kcal,
22 g eiwit,
15 g vet,
24 g koolhydraten,
125 g groente