Fitness Seller

Steranabol

Bezoekers in dit topic

200px-Oxabolone_cipionate.png


Oxabolon cipionaat

IUPAC naam

[(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-4-hydroxy-13-methyl-

3-oxo-2,6,7,8,9,10,11,12,14,15,16,17-dodecahydro- 1H-cyclopenta[a]phenanthren-17-yl]-

3-cyclopentylpropanoate

Ook bekend als

Steranabol, oxabolone cipionate, Steron

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

290.4016 g/mol

Moleculaire massa ester:

132.1184 g/mol (cypionic acid, 8 carbons)

Biol. beschikbaarheid:

?

Halveringstijd:

+- 1 week

Gebruik:

Toediening:

Intramusculair

Effectieve dosis:

400 mg - 800 mg / week

Verkrijgbare dosissen:

25 mg / ml

Straatprijs:

N/B

Steranabol is een merknaam voor de anabole steroïde Oxabolon cypionaat (of oxabolone cypionate).


Geschiedenis
Oxabolon werd in het begin van de jaren zestig door een Italiaanse groep onderzocht en gepatenteerd.

Medisch gebruik
Steranabol was mogelijk aangewezen bij de volgende indicaties:

 • Spieratrofie (door lange rust of spierziekten)

 • Hormoonvervangingstherapie
Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
Oxabolon werd wel eens omschreven als een eigenaardige steroïde. Net als de steroïde Clostebol heeft het een aanpassing aan de 4 positie, en dat geeft vergelijkbare effecten als bij clostebol (wat ook ooit verkocht werd onder de naam Steranabol door Farmitalia, maar waarvan de productie werd stopgezet).

Oxabolone is een afgeleide van nandrolon, een 19Nor middel. De 4-hydroxyl aanhechting verandert, net zoals de 4-chloor aanhechting in clostebol, de affiniteit van de steroïde voor het aromatase en de 5-alfa-reductase enzymen. Door het verlies van de interactie met het aromatase enzym, kan oxabolon, in tegenstelling tot haar ouderlijk hormoon nandrolon, niet converteren naar oestrogeen. Alle mogelijke oestrogeen gerelateerde bijwerkingen zijn dan ook onbestaande. Geen risico op gynecomastie, geen opzwelling als gevolg van het vasthouden van water, enzovoort. Nandrolon heeft ook progesteron bindende eigenschappen, die de oestrogene bijwerkingen nog verergeren, maar zonder de aanwezigheid van oestrogeen, vormt dat niet langer een probleem. Het is vergelijkbaar met trenbolon. Trenbolon bezit nog wel nandrolon's progestagene activiteit, maar omdat het niet kan aromatiseren is dit geen probleem. Dit betekent ook dat oxabolon, net als trenbolon, kan worden gebruikt voor het cutten.

Anderzijds zal het remmen van de interactie met 5-alfa-reductase een geheel ander effect hebben dan het heeft bij clostebol. Clostebol is een afgeleide van testosteron, en de 4-chloor groep remt op deze manier de vorming van DHT. Dat maakt clostebol meerdere malen minder androgeen van aard dan testosteron, en maakt het ook tot een veel zwakkere steroïde. Dat is niet het geval bij oxabolon. De 4-hydroxyl groep remt de vorming van DHN (dihydronandrolon). Maar in tegenstelling tot DHT, is DHN een uiterst zwak androgeen. Dus door het te elimineren, zal de androgene potentie van nandrolon toenemen, vooral in gevoelige weefsels zoals de (hoofd)huid en de prostaat, waardoor het risico op androgene bijwerkingen toeneemt. Maar het maakt het ook een veel sterkere steroïde. Nandrolon op zich is al een vrij krachtige steroïde dus het remmen van de reducering naar DHN maakt het nog een stuk potenter, en vergelijkbaar in werking met de steroïde trenbolon (zie Parabolan en Trenbolone Acetaat). Het effect op het fysiek is dat het een hardere look geeft, terwijl het toch nog in staat is om een aanzienlijke hoeveelheid vetvrije spiermassa toe te voegen. Het kan in die zin gezien worden als de perfecte vetvrije massabouwer.

Het probleem is de langere ester. Een cypionaat-ester betekent meestal wekelijkse injecties. Dit zou in normale omstandigheden beschouwd worden als een goede zaak, aangezien minder frequente injecties makkelijker te tolereren zijn, en gebruikers zouden zo kunnen profiteren van de voordelen van trenbolon, die anders alleen mogelijk zijn met (twee)dagelijkse injecties. Maar oxabolon cypionaat kwam alleen voor in 25mg per ml fiolen. En de effectieve dosis die nodig is ligt eerder rond de 400 tot 500mg per week. Dat betekent zeer volumineuze injecties (8 tot 16 ml per keer), en dat is niet zo prettig of handig voor de gebruiker. Men kon daarom best opsplitsen in tweedagelijkse injecties van 3 tot 4 ml per keer, maar vanwege de lange ester zou men hoe dan ook moeten wachten tot de dosis in het lichaam opbouwt en optimaal effect heeft. Om die reden was vanwege de betere beschikbaarheid en de lagere prijs van trenbolon, de laatste een betere keuze.

Bijwerkingen
 • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

 • Acne en vette huid

 • Erectiestoornissen (tijdelijk)

 • Hoge bloeddruk en afname van de goede cholesterol

 • Vergrote kans op hartaandoeningen

 • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

 • Onderdrukking van de natuurlijke testosteronproductie

 • Toename van het lichaamshaar

 • Alopecia androgenetica (haaruitval)

 • Vermannelijking (bij vrouwen)

 • Toename van agressie
Stacken en gebruik
Het was vanwege de lage dosering een vrij lastig product om te gebruiken. Idealiter zou een injectie van 400-800 mg per week volstaan. Maar vermits dit overeenkomt met ongeveer 16 tot 32 ml op één dag, zou dit voor velen niet de moeite waard zijn. Dus gewoonlijk werd er gekozen voor het opsplitsen van de dosis. 3 keer 6 ml per week bijvoorbeeld, hoewel dat nog steeds veel zou zijn. Tenminste 4 ml om de andere dag is echter nodig. Maar omdat oxabolon cypionaat een langwerkend product is, zullen er in de eerste weken slechts kleine hoeveelheden in het bloed komen, en zal er dus gewacht moeten worden tot er een cumulatief effect komt dat vermeldenswaardig is. In dat aspect is de veel korter werkende trenbolon een veel eenvoudiger te gebruiken product.

Het was voor veel gebruikers de ideale steroïde bij het cutten, het werd gezien als het perfecte anti-katabole middel voor het behoud van vetvrije massa, bij het verliezen van lichaamsvet. Maar het heeft ook een reputatie opgebouwd als middel voor de opbouw van vetvrije spiermassa, geschikt voor het winnen van relatief kleine hoeveelheden massa, zonder het lichaamsvet of de waterretentie te verhogen, zoals veel massa-steroïden doen. Vanwege deze aspecten werd voor de beste resultaten aanbevolen het te stacken met Equipoise (boldenon) of Primobolan (metenolon) als basissteroïde, al dan niet aangevuld met Winstrol (stanozolol), Proviron (mesterolon), Halotestin (fluoxymesteron) of Anavar (oxandrolon). Bijvoorbeeld werd gebruikt: 400mg oxabolon per week samen met 300 tot 400mg Primobolan of Equipoise per week, en dit voor 8 tot 10 weken, mogelijk met Winstrol aan 50mg per dag of 30 tot 40mg Anavar per dag, voor een beter effect.

Aangezien het niet aromatiseert, is het gebruik van anti-oestrogenen niet nodig. De meeste bijwerkingen die geassocieerd zijn met oxabolon zijn gekoppeld aan de extreem androgene aard. Acne, haaruitval en prostaathypertrofie vormen een risico. Omdat het een langwerkende ester is, kan het gebruik van spironolactone (Aldactone) na een kuur mogelijk een verstandige keuze zijn. Omdat het een 19nor hormoon is, dat zeer onderdrukkend werkt op het eigen testosteron, en bovendien een langwerkende ester heeft, benadrukt dit het belang en zelfs de noodzaak voor HCG en Nolvadex of Clomid na de kuur. Een nakuur therapie is van cruciaal belang indien men de gewonnen spiermassa wenst te behouden. Een ander inherent probleem bij 19Nor middelen is het onderdrukkende effect dat zij hebben op het libido. Gebruik van testosteron naast het 19Nor middel kan voorkomen dat het libido te sterk afneemt. Tijdens een oxabolon-kuur kan er ook een toename van agressie mogelijk zijn.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

 • Geen topics gevonden. Start een topic over Steranabol.
Merken & producten
Farmitalia

Steranabol Depot (G)

25 mg/ml

Steranabol Ritardo (I)

25 mg/ml

Deva

Steranabol Depo (TK)

25 mg/ml

Ozturk

Steron (TK)

25 mg/ml
Referenties
 
Back
Naar boven