VinnieVince
Monstrous Giant
- Lid geworden
- 13 mrt 2013
- Berichten
- 11.140
- Waardering
- 2.426
- Lengte
- 1m93
- Massa
- 73kg
- Vetpercentage
- 35%
Niet "echt" een recept maar afgelopen 3 dagen als avond maaltijd gegeten en vind het echt heel lekker.
Nodig:
-Afbakstokbrood (ongeveer 200a250gr, 2 baguettes zijn 125gr per stuk)
-Kip(filet) 200-250gr
-4 eieren (middelgroot, als je grote eieren hebt dan minder)
-Smeerkaas (ik gebruik slankie smeerkaas met sambal)
-Augurk plakken, zelf snijden kan uiteraard maar ik gebruik voorgesneden augurkplakken.
-Bakboter/olie/..
Bereiding:
Zet een pan water op om de eieren in te koken. Zodra het kookt de eieren erin en stokbrood in de (voorverwarmde) oven. Kookwekker op ong 8 minuten. Snij vervolgens het grootste deel vet/bloed van de kip van de buitenste rand af, het midden maakt niet zoveel uit. Houdt de kip op zijn kant met je hand/een vork en snij de kip in reepjes/plakjes, je kan zelf wel inschatten hoe dik, hoe dikker de plakken hoe langer je moet bakken. Ik snij het in ongeveer 4-6 plakken. Koekenpan op hoog vuur en doe de bakboter/olie erin en bak de kip goudbruin.
Zodra het wekkertje afgaat, de pan met eieren afgieten en de eieren laten "schrikken" met koud water, ik doe een paar keer afspoelen met koud water omdat de eieren anders veel te warm zijn. Houd ook je kip, mits nog niet klaar, in de gaten . Pel je eieren. Stokbroden zijn nu ongeveer klaar (meestal rond de 8-10 minuten nodig), haal ze eruit, snij ze open en smeer ongeveer 25gr smeerkaas (1/4e pakje) op elk stokbrood, snij (o.i.d.) de eieren in plakjes op het stokbrood, leg daar de plakjes kip op, zout/peper naar smaak toevoegen en dan de plakken augurk erop (ik doe 2 per stokbrood, meer kan uiteraard). En dan
VOEDINGSWAARDEN (indien 50gr slankie smeerkaas met sambal, 4 augurkplakken, 4 middeleieren en delifrance baguettes classiques en 250gr kip):
kcal/kh/v/e
Delifrance - 2 Baguettes Classiques, 1 container (2 baguette (125g) ea.) 662 136 2 22 1
Albert Heijn - Smeerkaas Sambal, 50 gr 127 0 70 0 7
Ei - Gekookt, 4 stuk 296 0 20 31 0
Vlees - Kip Filet, Gebakken, 250 gram 468 1 12 84 1
Algemeen - Augurk (Zoetzuur), 4 slizes 14 0 0 1 2
KCAL: 1473
KH: 137gr
E: 121gr !!
V: 101gr (komt voornamelijk door de smeerkaas, namelijk 70gr. Low-fat smeerkaas is hier mss een oplossing voor, gaat wss wel ten koste van de smaak)
Opmerking: Ik vind het koud ook erg goed te eten, misschien nog wel lekkerder dan warm. Dus meenemen naar je werk oid is zeker mogelijk!
Savonds nog een bak kwark en je hebt alweer bijna genoeg eiwitten voor de dag binnen, enkel uit voedsel)
Nodig:
-Afbakstokbrood (ongeveer 200a250gr, 2 baguettes zijn 125gr per stuk)
-Kip(filet) 200-250gr
-4 eieren (middelgroot, als je grote eieren hebt dan minder)
-Smeerkaas (ik gebruik slankie smeerkaas met sambal)
-Augurk plakken, zelf snijden kan uiteraard maar ik gebruik voorgesneden augurkplakken.
-Bakboter/olie/..
Bereiding:
Zet een pan water op om de eieren in te koken. Zodra het kookt de eieren erin en stokbrood in de (voorverwarmde) oven. Kookwekker op ong 8 minuten. Snij vervolgens het grootste deel vet/bloed van de kip van de buitenste rand af, het midden maakt niet zoveel uit. Houdt de kip op zijn kant met je hand/een vork en snij de kip in reepjes/plakjes, je kan zelf wel inschatten hoe dik, hoe dikker de plakken hoe langer je moet bakken. Ik snij het in ongeveer 4-6 plakken. Koekenpan op hoog vuur en doe de bakboter/olie erin en bak de kip goudbruin.
Zodra het wekkertje afgaat, de pan met eieren afgieten en de eieren laten "schrikken" met koud water, ik doe een paar keer afspoelen met koud water omdat de eieren anders veel te warm zijn. Houd ook je kip, mits nog niet klaar, in de gaten . Pel je eieren. Stokbroden zijn nu ongeveer klaar (meestal rond de 8-10 minuten nodig), haal ze eruit, snij ze open en smeer ongeveer 25gr smeerkaas (1/4e pakje) op elk stokbrood, snij (o.i.d.) de eieren in plakjes op het stokbrood, leg daar de plakjes kip op, zout/peper naar smaak toevoegen en dan de plakken augurk erop (ik doe 2 per stokbrood, meer kan uiteraard). En dan
VOEDINGSWAARDEN (indien 50gr slankie smeerkaas met sambal, 4 augurkplakken, 4 middeleieren en delifrance baguettes classiques en 250gr kip):
kcal/kh/v/e
Delifrance - 2 Baguettes Classiques, 1 container (2 baguette (125g) ea.) 662 136 2 22 1
Albert Heijn - Smeerkaas Sambal, 50 gr 127 0 70 0 7
Ei - Gekookt, 4 stuk 296 0 20 31 0
Vlees - Kip Filet, Gebakken, 250 gram 468 1 12 84 1
Algemeen - Augurk (Zoetzuur), 4 slizes 14 0 0 1 2
KCAL: 1473
KH: 137gr
E: 121gr !!
V: 101gr (komt voornamelijk door de smeerkaas, namelijk 70gr. Low-fat smeerkaas is hier mss een oplossing voor, gaat wss wel ten koste van de smaak)
Opmerking: Ik vind het koud ook erg goed te eten, misschien nog wel lekkerder dan warm. Dus meenemen naar je werk oid is zeker mogelijk!
Savonds nog een bak kwark en je hebt alweer bijna genoeg eiwitten voor de dag binnen, enkel uit voedsel)
Laatst bewerkt: