1. Ontzet Notitie

Stoofpotjes

Discussie in 'Voeding' gestart door Sanca Magni, 3 jan 2019.

MuscleMeat to webshop

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

  1. marina1975

    marina1975 Never give up! Elite Member

    Berichten:
    23.773
    Leuk Bevonden:
    8.106
    Geslacht:
    Vrouw
    Karma:
    8.045.543
    Lengte:
    1m68
    In het algemeen kan je simpele dingen bedenken.

    Als basis bijvoorbeeld uitgebakken spekjes met kip of gehakt bakken.

    Groenten zoals prei, paprika, spercibonen (even voorkoken), ui, wortel, champignons, roerbakpakketten etc.
    Die roerbak je even mee.

    Als koolhydraten bron kan je met de bovenstaande gebakken vlees en groente nog 20 minuten wat aardappel/zoete aardappel/pompoen oid mee laten pruttelen. Als saus een basis tomatensaus of een glas wijn of bier toevoegen met peper en zout en wat kruiden (provencaals of laurier met kruidnagelen of een kant en klare kruiden mix zoals grieks, italiaans oid.) dan eventueel nog rijst of brood erbij.

    Als koolhydratenbron kan je ook de groente vlees mix combineren met bonen uit blik (bruine, witte, rode, zwarte bonen of linzen of kikkererwten oid) sap uit blik erbij doen en even 10-15 minten goed doorverwarmen. Beetje chili concarne achtige dingen krijg je dan. Mais is ook altijd lekker erdoorheen.
    Dan ook weer brood of rijst erbij.

    Het is vaak even een soort van basis. Door al die gebakken combi's met vlees/groente en KH bronnen kan je ook allerlei sausen nog doen.
    Basis passata, pasta saus, zakjes en potjes. De chicken tonight achtige dingen. Maar zelf maken is natuurlijk ook zalig maar wat meer werk.

    Denk eens aan een saus van gepureerde perzikken uit blik met wat kerrie poeder erdoorheen. Daar kip in garen en groente naar keuze erdoorheen. Zalig met rijst of brood.

    Een favorietje van ons
    leuk verhaal.. mijn schoonvader kreeg ooit de vraag wat ie gegeten had op les... hij zei dus ach.. gewoon kip.. :roflol: vandaar dat dit ook zo is blijven heten. :D
    'Gewoon' kip
    Ingredienten: (2 pers.):
    2 eieren+scheutje melk
    olijfolie
    2 stukken kipfilet (a150gr)
    6 plakjes rauwe ham of rookvlees
    2 el pesto
    1 pak gezeefde tomaten
    ui
    peper+zout
    Bereiding:
    Bak 2 ommeletten. Bak de kip in de olijfolie bruin. Leg op ieder ommelet 3 plakjes rauwe ham of rookvlees en smeer dit in met pesto (ik deed erzelf altijd lekker veel op). Rol de kip hierin en leg ze in een ovenschaal. Voor de saus: Fruit een ui in olijfolie + 1 theelepel pesto. Voeg de gezeefde tomaten toe en kruid met wat peper en zout (eventueel extra schepje pesto erbij). Als de saus warm is over de kip pakketjes doen en dan 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC (heteluchtoven).
    Kan ook gewoon in een pan gegaard worden.
    Dit is erg lekker met röstirondjes (als je ter plekke kan bakken... ;) ) anders rijst of brood en sperciebonen of broccoli. De saus smaakt overal lekker bij en kan bij iedere soort groenten of bijvoorbeeld als barbeque saus worden gebruikt.
    Overgebleven saus kan je de volgende dag ook als roerbaksaus gebruiken. :)

    Later meer.... als je wil. :)
     
    Sanca Magni vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina

  1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
    Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
    Ontzet Notitie