XXL Nutrition

Strongman cycles

Users who are viewing this thread

Berensterk

Novice
Lid geworden
23 jun 2021
Berichten
11
Karma
2
Lengte
1m80
Massa
127kg
Hallo allemaal,

Informatie over het exacte gebruik van PEDs in strongman is schaars op het internet, dus daarom probeer ik hier wat ervaringen van wat naaste ijzerbroeders aan te horen.

Zelf train ik al 5 jaar intensief en serieus powerliften gevolgd door strongman. Daarvoor trainde ik ook al, maar toen deed ik calisthenics en was trainen meer een soort hobby. Nu is het een levensstijl. Gewichten gingen heel snel omhoog bij mij. Binnen 1,5 jaar van 140 kg deadlift naar 300 kg deadlift. Ben in mijn eerste jaar trainen 35 kg aangekomen in zowel spieren als een hoop vet (+-75kg naar +-110 kg). Heel veel eiwitten (300-400gr per dag), koolhydraten en supplementen zoals creatine en de vitaminen en mineralen. Voeding is nooit een probleem geweest. Tot nu toe nog geen mg steroïde aangeraakt of gezien.

Om nou maar eens to the point te komen: ik lees veel over PEDs gebruikt door strongman en dit is wat ik er uit heb geplukt (samengevat):

- Testosteron (propionaat): testosteron is de basis van veel cycli en test. prop. schijnt sneller je lichaam te verlaten en kan goed gebruikt worden in hogere dosissen naar mate de competitie nadert. Daarnaast zijn bijwerkingen onder andere haarverlies en waterretentie bij overmatig gebruik. Veel info heb ik van hier: http://testosteron-propionate.nl/

- Dianabol: toename in kracht en massa. O.a. gebruikt tijdens bulkperiode. Alleen dianabol gebruiken in een kuur heeft als na-effect dat je daarna weer heel veel spiermassa kunt verliezen. Hoe ga je hier mee om? In de zin van combineren met iets anders zodat het verlies van spiermassa zo minimaal mogelijk is.

- Cardarine: het helpt je lichaam in betere vorm te krijgen, betere conditie en snellere verbranding (vet verbranden). Bijwerkingen die ik kon vinden zijn o.a. vergroting van organen en kans op kanker, maar dat scheen pas waarschijnlijk te worden bij een dosis van 20 keer de aanbevolen hoeveelheid of meer... Iemand hier ervaring mee en ooit bijwerkingen ervaren specifiek met dit middel?

- Arimidex: in principe een aromataseremmer die oestrogene werkingen tegengaat tijdens een cyclus.

- Een middel dat leverschade verminderd tijdens een kuur, hier zijn verschillende middelen voor, zoals N2guard. Iemand andere (betere) middelen hiervoor?

Verder ben ik tegengekomen dat tren wel een must is bij professionele strongman.

Mijn grote vraag is: wat zou (globaal gezien, voor een beginner in peds) een goede cyclus zijn voor een strongman van 127 kg (ik) die vooral uit is op meer kracht en een breder postuur?
 

wovano

Moderator
Moderator
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
10 jun 2010
Berichten
17.894
Karma
34.772
Lengte
1m86
Ik ben weliswaar geen strongman maar kan mogelijk toch wel wat advies geven. Gezien het relatief hoge vetpercentage wat de meeste strongman hebben is het gebruik van aromasin/aromidex denk ik onvermijdelijk i.v.m. oestrogene bijwerkingen die je anders hebt. Ik zou dan in elk geval geen orals pakken die makkelijk aromatiseren zoals dianabol. Als kennismaking adviseer ik wat iedereen hier eigenlijk als advies krijgt en dat is een kuur met testosteron (enanthaat of propionaat) met ongeveer 500 mg per week. Dan ervaar je hoe je reageert erop en in latere kuren kun je nog altijd andere middelen toevoegen, maar testosteron blijft de basis. Ik heb wel eens een strongman gesproken die jarenlang in de Nederlandse top heeft meegedraaid en hij gebruikte standaard 400 mg test e, 400 mg deca en 400 mg tren e per week als ik het me goed herinner. Met als gedachte erachter dat testosteron de basis is van elke cycle, deca zorgde voor hem voor minder pijntjes en de tren voornamelijk voor de kracht. Een andere strongman die ik ken voegde altijd de laatste 2 weken voor zijn wedstrijd halotestin toe. Dan heb ik het wel over twee ervaren strongmen die in de top van Nederland meegedraaid hebben.
 

Naar boven