Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
Wat bedoel je precies met bevestigd? En op welke homeostase doel je precies?Is er een studie dat homeostase tijdens een deficit, een te grote deficit of langdurig deficit bevestigd en waarom er altijd 500 kcal wordt aangeraden?
Het klopt dat het energieverbruik daalt doordat het lichaam zich aanpast op de verminderde energie-inname. Zo uit m'n hoofd is dit met name te wijten aan een daling van de T3-concentratie (met redelijk gelijklopend een stijging van de rT3-concentratie). Daarnaast vinden er nog enkele andere adaptaties plaats (verhoogde vrijmaking van vetzuren uit het vetweefsel [lipolyse], stimulering van het maken van glucose uit aminozuren/lactaat [gluconeogenese], en bij starvatie/sterk beperkte koolhydraatinname ook de aanmaak van ketonen [ketogenese]).Ik doel op het stagneren van gewichtsverlies. Overal lees ik dat een te grote deficit zorgt voor homeostase en vertragen van het metabolisme. Maar onderbouwing zie ik niet
Is zeker niet nodig. Refeeds helpen voornamelijk psychologisch.Als je dus een deficit creëert van 500 kcal met 2.5 g e/kg 1g V/kg en de rest carbs. Dan heb je van ketose geen last, is elke week een refeed dan nodig? Of is dat ook per persoon verschillend en afhankelijk van je T3?
Even het vocht en glycogeen daargelaten.
Wel, een 1-daagse refeed zal wellicht kortstondig je metabolisme een beetje versnellen, maar het kcal-overschot wat je daarvoor nodig hebt zal dat verschil, naar alle waarschijnlijkheid, overschrijden.Dus de theorie dat je daarmee je metabolisme weer versneld klopt niet.
Dit is inderdaad misschien nog wel een van de belangrijkste argumenten voor een refeed, maar tegelijkertijd ook de meest onzekere.Refeeds helpen ook een dag of wat meer spierweefsel aanmaken om wat je de andere dagen verliest te compenseren, of misschien zelfs recomposition resultaten mogelijk te maken.