Fitness Seller

Supercut

Bezoekers in dit topic

bolkopschroef

Cool Novice
Elite Member
Lid geworden
27 jan 2023
Berichten
122
Waardering
171
Lengte
1m80
Massa
152kg
Hallo allen,

Gezien mijn topic in 'Vetverlies en Conditietraining' uit is gemond in praktisch een log, kon ik net zo goed een normale log beginnen.
Mijn vorige topic is begin 2023 begonnen met wat vragen en een goede dosis schoppen onder de kont / realitychecks en hele nuttige adviezen.

Wellicht dat iemand in een soortgelijke situatie er nu of later wat aan heeft, ik zal nog even de weg van Jan.2023 tot nu uiteenzetten.
Resumé:
Don't know why, maar het kwartje viel pas rond de feestdagen 2022 en heb toen ook echt pas mijn kop uit het zand gehaald... Ik zag het al een tijd op foto's, maar deed er niks mee. Ik zag mezelf letterlijk dichtgroeien, maar deed er niks mee.
"het zal wel meevallen".

Na de feestdagen maar eens op de weegschaal gaan staan, iets wat ik al jaren niet gedaan had. Dat was het moment dat ik er echt niet meer omheen kon.
Tijd om een topic te starten en wat advies in te winnen hier op het forum. Destijds vond ik dat ik nog een redelijk genuanceerde intro had geschreven met een bewustheid dat dit mijn eigen schuld was. Als ik het nu lees, lees ik tussen de regels door dat ik hier alsnog zoek naar iets om toch 'slachtoffer' te zijn van de hele situatie.
Ik was vooral bang dat ik het niet zou kunnen, het lijkt te kort door de bocht dat het gewoon een kwestie is van 'kcal-in / kcal-out' is.
Kortom, een hoop beren op de weg.

Vanaf daar gewoon aan de slag gegaan, trainen opgepakt en minder zooi eten, schoner eten en genuanceerder eten.

Voeding
Begonnen met een 'gemiddelde dag' dag eens op te schrijven, dit door MFP heen gehaald en hier kcal's laten bepalen. Ook dit is weer confronterend, want voorheen dacht ik ook hierover "het valt wel mee".
Het viel niet mee, kcal inname veel te hoog. --> Dit startpunt gebruikt en alle troep weg gaan strepen uit de dag en dit vervangen met schoon eten en dan nog eens door MFP halen om te bepalen hoeveel kcal er nu uit zou komen.
Vanaf dit punt kon ik zien tot hoeveel kcal ik de dag dan zou moeten ophogen om tot een acceptabel kcal hoeveelheid te komen.
Door de weeks hield ik me strikt aan mijn dagschema'tjes, ik week alleen af door het de rest van de dag te compenseren. In het weekend wel steeds 1 dag als 'cheatday' gemarkeerd zodat er nog vrijheid was om eens met de familie een dagje weg te gaan of op visite gaan / krijgen met een drankje. Wel met mate.
Dit zorgde er bij mij ook voor dat ik niet 'doorsloeg' en bij elke scheet bang was voor de voortgang. Zelfs met de weekenden bleef er vooruitgang zichtbaar.

Training
Terug naar de sportschool en het ook volhouden. Heb sporten nooit als straf gezien, zolang ik er maar met regelmaat kwam. Deze keer zag ik het wel als straf omdat ik in deze hoedanigheid moest gaan sporten. Schaamde me kapot, zat niet lekker in mijn vel, was lamlendig en zou het liefst onherkenbaar gaan.
Berichten horen van "Hey, ben je er ook weer? Je bent wel aangekomen he?". Zowel demotiverend als motiverend, komt wel goed :eyes:

Begonnen met krachttraining terug op te pakken, dit heb ik altijd leuk gevonden en deze trainingen aftoppen met cardio.
Heb het een aantal maanden dwangmatig volgehouden door steeds 60-90 min krachttraining te doen en vervolgens 60 min. cardio.
Waarom 60 minuten? Bang dat als ik minder deed, ik niet afviel...
Elke avond 2.5u trainen excl. reistijd met een keuze: òf meteen na werk of eten trainen en vervolgens m'n kind niet zien, of pas na bedtijd gaan trainen en 's avonds laat thuiskomen...
Uiteindelijk toch wat op cardio gaan inleveren en na krachttraining zo'n 20-30 min. cardio. Hiermee ging het ook gewoon goed.

Voortgang
Gewicht ging geleidelijk aan wekelijks naar beneden. Ik ben in Jan2023 gestart op 152kg en jun2023 was ik ruim 20 kg gezakt.
In het begin ging het hard ff hard door ommezwaai, minder vocht etc.etc.etc., daarna door verkeerd tellen, beginnersfouten enzo even gestagneerd voor 2 weken en vervolgens begon ik het een beetje door te krijgen en zakte zo'n 0,5 - 1 kg per week.
Naarmate het afvallen goed ging, werd de schaamte ook wat minder en de lamlendigheid werd ook minder. Daardoor kon ik wat explosiever trainen en daardoor kreeg ik ook meer plezier in KT.

Tegenslag
Vakantieperiode. In korte periode 2x op vakantie geweest. Vakantie gaat bij mij meestal met drank gepaard en drank meestal weer met eten.
Kortom, na de vakantie weer een aantal kg aangekomen. Na de vakanties wel weer op gaan letten door de weeks en gaan trainen, maar met het lekkere weer en veel sociale activiteiten, werd het goede werk van doordeweeks weer in het weekend teniet gedaan en bleef toen dus ook weer een aantal weken stilstaan.
Na de vakantie terug naar omhoog gegaan naar 137kg, heel langzaam gezakt en af en toe blijven hikken en op deze manier richting de zo'n 133 kg afgezakt..
Afgelopen augustus een ingreep aan beide oksels gehad (deroofing) met als resultaat: diepe open wonden. Eerst zo immobiel als wat en bang dat ik motivatie kwijt zou zijn als ik ook niet kon sporten en daarbovenop ook nog eens heel de dag thuis op de bank zat.

Heden
Na een aangename verassing op de weegschaal 4 weken geleden, besloten iets verder te zakken in kcal, om zo toch een voortgang te kunnen boeken, zonder sport.
In deze 4 weken gezakt van 133.5 kg -> 128 kg. Ik ben bewust dat dit ook een stukje spierverlies is. Buiten zo hoog mogelijk in eiwitten te zitten (ook voor herstel v/d wonden), moet ik dit maar even voor lief nemen in deze situatie.
Herstel van de wonden gaat de goede kant op. Doordat het open wonden waren, moet het van binnen uit herstellen en zo steeds ondieper worden, pas dan groeit het dicht.
Verwachting is dat het met een weekje of 2-3 weer dicht is en dan wil ik het trainen ook weer serieus gaan oppakken.
Momenteel erg laag in kcal dus, omdat ik ook echt weinig doe (kantoorbaan en vermijd zweten). Als ik weer ga sporten gaan de kcal ook weer omhoog naar een gezonder aantal, waarbij ik ook weer iets meer energie zou moeten krijgen.

Ik hoop dat ik deze week weer een kg gewonnen heb. Ik weeg steeds van maandag tot vrijdag en maak vrijdag mijn gemiddelde op, dit rond ik af naar boven (hele kg's) en vanaf daar bepaal ik mijn winst.
Morgen plaats ik mijn nieuwe gemiddelde weer.

Betreft krachttraining, vond het leuk om hiermee bezig te zijn en met name mezelf uitdagen met benchen (indien vrij) vond ik wel kicken omdat die oefening me wel ligt.
Ondanks de cut, heb ik mijn oude record van jaren geleden toch weten te verbreken na wat inlezen en informatie om het trainen rondom bench eens wat serieuzer te maken.
Zo ben ik 5x5 methode wat meer gaan hanteren om er na een tijdje een hogere 1rm uit te halen.
Geeindigd met:
15x60
10x100
5x120
3x140
1x160
1x170
5x5x140

Zal eind van de maand wel weer rustig opbouwen. Maar vind het leuk om de 1RM te behalen en een zo hoog mogelijke 5x5 eruit persen. Hoofddoel is dus om die 5x5 echt stapsgewijs wat op te krikken, denk dat ik de 1RM dan automatisch mee kan laten liften.

Doelen
Buiten het feit dat ik krachttraining erg leuk vind, kijk ik momenteel even liever het meest naar de weegschaal en naar de spiegel voor veranderingen omdat dit echt het hoofddoel is waar ik momenteel voor aan het strijden ben.
Benchdoel laat ik voor nu dan ook voor wat het is en kijk gewoon recreatief zonder doel of ik dit verder kan pushen zonder tijdsdruk.

Startpositie 2-11-2023
Begin reis: 152 kg
Vorige week vrijdag geeindigd op 128 kg
Resultaat/winst: 24 kg

Doel 1. Kerst
Het is nu eind week 44, kerst is in het weekend van week 51.
Nog 8 weken te gaan dus.
Ik denk dat het wat optimistisch is om te zeggen dat we de trent van 1kg gaan aanhouden om te eindigen op 120, maar ik ga m'n best doen zo dicht mogelijk in de buurt te komen.
Laten we zeggen dat ik voor nu mezelf het doel opleg om 123 kg te halen vòòr of op 24 december.
Dat zou een totaalwinst zijn van 29 kg op dat moment, met een gemiddelde van 0.625 kg afvallen per week.
Zou met mijn BW een prima haalbaar gemiddelde moeten zijn.
Misschien dat ik wel een 2022-2023 kerst foto ter vergelijk plaats.

Doel 2. Onbekend
Volgende mijlpaal die ik wil vaststellen wil ik op 110 zetten. Hier hang ik nog geen tijd aan, omdat dit afhankelijk gaat zijn van het resultaat van doel 1. Als ik die namelijk niet zou halen, is het automatisch ook al niet te doen om doel 2 te behalen.
Geeft wel even aan waar ik dan naartoe wil en vanaf daar eens kijken hoe en wat verder!
------

Update:

Begin reis: 152 kg // 1 januari 2023
DOEL 1 [BEHAALD]: 2 November 2023 // 22 December 2023
BW 120 kg, dit zou beteken -42 kg

DOEL 2: 19 Januari 2023 // 1 April 2024 - no shit
BW 110 kg, dit zou beteken -42 kg
Vandaag, 19-1-2024, begin ik te werken aan het eerste nieuwe doel van 2024.
Met nog 10 weken in het verschiet en een laatste gemiddelde van 122 kg.


DOEL 3: 1 April 2024 // 14 Juli 2024
BW 100 kg, dit zou betekenen -52 kg
Morgen nieuwe weeglog!
 
Reden: Aanvulling openingpost log.
Laatst bewerkt:
Inspirerende post! Ik ben in!
Ik ben heel benieuw naar je voortgangfoto's maar begrijp ook dat dit (nog) een stap te ver is.
Als je ze voor jezelf maar maakt!
 
5 kilo in deze weken ga je zeker halen, kom op !
 
Flink wat resultaat al hoor, zeer knap!
Succes en ik volg je mee :D
 
Inspirerende post! Ik ben in!
Ik ben heel benieuw naar je voortgangfoto's maar begrijp ook dat dit (nog) een stap te ver is.
Als je ze voor jezelf maar maakt!
Bedankt, leuk!
Ja op dit moment ben ik wel zo ver dat ik al wat trots ben, maar ik zie het nu eigenlijk alleen nog maar als 'schadeherstel'. Maar zit er wel aan te denken om voortgangsfoto met een jaar verschil er tussen te plaatsen, is misschien ook wel weer ff een herinnering van iets waar ik nooit meer heen wil en iets wat in een jaar kan veranderen.

5 kilo in deze weken ga je zeker halen, kom op !
We gaan er voor. Ook bedankt voor je reactie en voor de voorgaande adviezen eerder dit jaar!


Flink wat resultaat al hoor, zeer knap!
Succes en ik volg je mee :D
Ja merk in alles wel echt verschil, is ook erg motiverend.
Bedankt voor het volgen!
 
Vanmorgen de week weging weer compleet kunnen maken.
Gemiddelde 127 kg.
Resultaat nu -25 kg

Dit weekend wel wat verjaardagen op de planning. Zal ongetwijfeld drank aan te pas komen, dus ff rekening houden met inname overdag om enigzins te compenseren.
Maandag beginnen we weer met nieuwe weging.

Goed weekend iedereen
 
Hallo allen,

Gezien mijn topic in 'Vetverlies en Conditietraining' uit is gemond in praktisch een log, kon ik net zo goed een normale log beginnen.
Mijn vorige topic is begin 2023 begonnen met wat vragen en een goede dosis schoppen onder de kont / realitychecks en hele nuttige adviezen.

Wellicht dat iemand in een soortgelijke situatie er nu of later wat aan heeft, ik zal nog even de weg van Jan.2023 tot nu uiteenzetten.
Resumé:
Don't know why, maar het kwartje viel pas rond de feestdagen 2022 en heb toen ook echt pas mijn kop uit het zand gehaald... Ik zag het al een tijd op foto's, maar deed er niks mee. Ik zag mezelf letterlijk dichtgroeien, maar deed er niks mee.
"het zal wel meevallen".

Na de feestdagen maar eens op de weegschaal gaan staan, iets wat ik al jaren niet gedaan had. Dat was het moment dat ik er echt niet meer omheen kon.
Tijd om een topic te starten en wat advies in te winnen hier op het forum. Destijds vond ik dat ik nog een redelijk genuanceerde intro had geschreven met een bewustheid dat dit mijn eigen schuld was. Als ik het nu lees, lees ik tussen de regels door dat ik hier alsnog zoek naar iets om toch 'slachtoffer' te zijn van de hele situatie.
Ik was vooral bang dat ik het niet zou kunnen, het lijkt te kort door de bocht dat het gewoon een kwestie is van 'kcal-in / kcal-out' is.
Kortom, een hoop beren op de weg.

Vanaf daar gewoon aan de slag gegaan, trainen opgepakt en minder zooi eten, schoner eten en genuanceerder eten.

Voeding
Begonnen met een 'gemiddelde dag' dag eens op te schrijven, dit door MFP heen gehaald en hier kcal's laten bepalen. Ook dit is weer confronterend, want voorheen dacht ik ook hierover "het valt wel mee".
Het viel niet mee, kcal inname veel te hoog. --> Dit startpunt gebruikt en alle troep weg gaan strepen uit de dag en dit vervangen met schoon eten en dan nog eens door MFP halen om te bepalen hoeveel kcal er nu uit zou komen.
Vanaf dit punt kon ik zien tot hoeveel kcal ik de dag dan zou moeten ophogen om tot een acceptabel kcal hoeveelheid te komen.
Door de weeks hield ik me strikt aan mijn dagschema'tjes, ik week alleen af door het de rest van de dag te compenseren. In het weekend wel steeds 1 dag als 'cheatday' gemarkeerd zodat er nog vrijheid was om eens met de familie een dagje weg te gaan of op visite gaan / krijgen met een drankje. Wel met mate.
Dit zorgde er bij mij ook voor dat ik niet 'doorsloeg' en bij elke scheet bang was voor de voortgang. Zelfs met de weekenden bleef er vooruitgang zichtbaar.

Training
Terug naar de sportschool en het ook volhouden. Heb sporten nooit als straf gezien, zolang ik er maar met regelmaat kwam. Deze keer zag ik het wel als straf omdat ik in deze hoedanigheid moest gaan sporten. Schaamde me kapot, zat niet lekker in mijn vel, was lamlendig en zou het liefst onherkenbaar gaan.
Berichten horen van "Hey, ben je er ook weer? Je bent wel aangekomen he?". Zowel demotiverend als motiverend, komt wel goed :eyes:

Begonnen met krachttraining terug op te pakken, dit heb ik altijd leuk gevonden en deze trainingen aftoppen met cardio.
Heb het een aantal maanden dwangmatig volgehouden door steeds 60-90 min krachttraining te doen en vervolgens 60 min. cardio.
Waarom 60 minuten? Bang dat als ik minder deed, ik niet afviel...
Elke avond 2.5u trainen excl. reistijd met een keuze: òf meteen na werk of eten trainen en vervolgens m'n kind niet zien, of pas na bedtijd gaan trainen en 's avonds laat thuiskomen...
Uiteindelijk toch wat op cardio gaan inleveren en na krachttraining zo'n 20-30 min. cardio. Hiermee ging het ook gewoon goed.

Voortgang
Gewicht ging geleidelijk aan wekelijks naar beneden. Ik ben in Jan2023 gestart op 152kg en jun2023 was ik ruim 20 kg gezakt.
In het begin ging het hard ff hard door ommezwaai, minder vocht etc.etc.etc., daarna door verkeerd tellen, beginnersfouten enzo even gestagneerd voor 2 weken en vervolgens begon ik het een beetje door te krijgen en zakte zo'n 0,5 - 1 kg per week.
Naarmate het afvallen goed ging, werd de schaamte ook wat minder en de lamlendigheid werd ook minder. Daardoor kon ik wat explosiever trainen en daardoor kreeg ik ook meer plezier in KT.

Tegenslag
Vakantieperiode. In korte periode 2x op vakantie geweest. Vakantie gaat bij mij meestal met drank gepaard en drank meestal weer met eten.
Kortom, na de vakantie weer een aantal kg aangekomen. Na de vakanties wel weer op gaan letten door de weeks en gaan trainen, maar met het lekkere weer en veel sociale activiteiten, werd het goede werk van doordeweeks weer in het weekend teniet gedaan en bleef toen dus ook weer een aantal weken stilstaan.
Na de vakantie terug naar omhoog gegaan naar 137kg, heel langzaam gezakt en af en toe blijven hikken en op deze manier richting de zo'n 133 kg afgezakt..
Afgelopen augustus een ingreep aan beide oksels gehad (deroofing) met als resultaat: diepe open wonden. Eerst zo immobiel als wat en bang dat ik motivatie kwijt zou zijn als ik ook niet kon sporten en daarbovenop ook nog eens heel de dag thuis op de bank zat.

Heden
Na een aangename verassing op de weegschaal 4 weken geleden, besloten iets verder te zakken in kcal, om zo toch een voortgang te kunnen boeken, zonder sport.
In deze 4 weken gezakt van 133.5 kg -> 128 kg. Ik ben bewust dat dit ook een stukje spierverlies is. Buiten zo hoog mogelijk in eiwitten te zitten (ook voor herstel v/d wonden), moet ik dit maar even voor lief nemen in deze situatie.
Herstel van de wonden gaat de goede kant op. Doordat het open wonden waren, moet het van binnen uit herstellen en zo steeds ondieper worden, pas dan groeit het dicht.
Verwachting is dat het met een weekje of 2-3 weer dicht is en dan wil ik het trainen ook weer serieus gaan oppakken.
Momenteel erg laag in kcal dus, omdat ik ook echt weinig doe (kantoorbaan en vermijd zweten). Als ik weer ga sporten gaan de kcal ook weer omhoog naar een gezonder aantal, waarbij ik ook weer iets meer energie zou moeten krijgen.

Ik hoop dat ik deze week weer een kg gewonnen heb. Ik weeg steeds van maandag tot vrijdag en maak vrijdag mijn gemiddelde op, dit rond ik af naar boven (hele kg's) en vanaf daar bepaal ik mijn winst.
Morgen plaats ik mijn nieuwe gemiddelde weer.

Betreft krachttraining, vond het leuk om hiermee bezig te zijn en met name mezelf uitdagen met benchen (indien vrij) vond ik wel kicken omdat die oefening me wel ligt.
Ondanks de cut, heb ik mijn oude record van jaren geleden toch weten te verbreken na wat inlezen en informatie om het trainen rondom bench eens wat serieuzer te maken.
Zo ben ik 5x5 methode wat meer gaan hanteren om er na een tijdje een hogere 1rm uit te halen.
Geeindigd met:
15x60
10x100
5x120
3x140
1x160
1x170
5x5x140

Zal eind van de maand wel weer rustig opbouwen. Maar vind het leuk om de 1RM te behalen en een zo hoog mogelijke 5x5 eruit persen. Hoofddoel is dus om die 5x5 echt stapsgewijs wat op te krikken, denk dat ik de 1RM dan automatisch mee kan laten liften.

Doelen
Buiten het feit dat ik krachttraining erg leuk vind, kijk ik momenteel even liever het meest naar de weegschaal en naar de spiegel voor veranderingen omdat dit echt het hoofddoel is waar ik momenteel voor aan het strijden ben.
Benchdoel laat ik voor nu dan ook voor wat het is en kijk gewoon recreatief zonder doel of ik dit verder kan pushen zonder tijdsdruk.

Startpositie 2-11-2023
Begin reis: 152 kg
Vorige week vrijdag geeindigd op 128 kg
Resultaat/winst: 24 kg

Doel 1. Kerst
Het is nu eind week 44, kerst is in het weekend van week 51.
Nog 8 weken te gaan dus.
Ik denk dat het wat optimistisch is om te zeggen dat we de trent van 1kg gaan aanhouden om te eindigen op 120, maar ik ga m'n best doen zo dicht mogelijk in de buurt te komen.
Laten we zeggen dat ik voor nu mezelf het doel opleg om 123 kg te halen vòòr of op 24 december.
Dat zou een totaalwinst zijn van 29 kg op dat moment, met een gemiddelde van 0.625 kg afvallen per week.
Zou met mijn BW een prima haalbaar gemiddelde moeten zijn.
Misschien dat ik wel een 2022-2023 kerst foto ter vergelijk plaats.

Doel 2. Onbekend
Volgende mijlpaal die ik wil vaststellen wil ik op 110 zetten. Hier hang ik nog geen tijd aan, omdat dit afhankelijk gaat zijn van het resultaat van doel 1. Als ik die namelijk niet zou halen, is het automatisch ook al niet te doen om doel 2 te behalen.
Geeft wel even aan waar ik dan naartoe wil en vanaf daar eens kijken hoe en wat verder!

Morgen nieuwe weeglog!
Wtf, 170 kg bench?!?
 

Double thanks, welkom! :D

Wtf, 170 kg bench?!?
Ja op 1RM wel he!
In de toekomst wel echt interesse om eens te werken naar een bench wedstrijdje. Ook contact gehad met huggybear1968 hierover omdat hij hier toch wel ervaren in is.
Verder ook wel eens contact gezocht met Powerhouse tymboo omdat dit niet al te ver van mij vandaan is en het is dus realistisch om hier wat ervaring mee op te doen.

Focus heb ik nu alleen niet daar op liggen omdat ik nog een lange (K)cutweg te bewandelen heb, waar spier (en kracht) afname niet ondenkbaar gaat zijn. Daarbij wil ik wel enkel meedoen als ik op een niveautje zit dat mijn prestaties ook echt er toe doen. Zie hier genoeg op t forum voorbij komen van mensen die ruimschoots boven mij zitten.
Al met al, wel een leuk streven om naar toe te leven!
 
Double thanks, welkom! :D


Ja op 1RM wel he!
In de toekomst wel echt interesse om eens te werken naar een bench wedstrijdje. Ook contact gehad met huggybear1968 hierover omdat hij hier toch wel ervaren in is.
Verder ook wel eens contact gezocht met Powerhouse tymboo omdat dit niet al te ver van mij vandaan is en het is dus realistisch om hier wat ervaring mee op te doen.

Focus heb ik nu alleen niet daar op liggen omdat ik nog een lange (K)cutweg te bewandelen heb, waar spier (en kracht) afname niet ondenkbaar gaat zijn. Daarbij wil ik wel enkel meedoen als ik op een niveautje zit dat mijn prestaties ook echt er toe doen. Zie hier genoeg op t forum voorbij komen van mensen die ruimschoots boven mij zitten.
Al met al, wel een leuk streven om naar toe te leven!
170kg is extreem sterk voor een natural.
 
Wel bewust dat de 170 vrij hoog is voor de huis-tuin-keuken trainingen die ik doe. Maar als ik het vergelijk met m'n eigen gym, is het niet zo dat ik met kop en schouders boven de rest uit steek inderdaad. Zie wel meer gasten die nog ruim boven mij zitten qua capaciteit.
Heb dan wel geen idee of ze gebruiken, zoiets vraag ik ook nooit. Sterker is sterker zeg ik altijd maar
 
Sorry, ik zie je mention maar weet oprecht niet wie je bent en wanneer wij contact hebben gehad.. hopelijk ben ik niet dement aan het worden. Wel goed bezig man en ik hoop dat je eens komt trainen dan.

Wel bewust dat de 170 vrij hoog is voor de huis-tuin-keuken trainingen die ik doe. Maar als ik het vergelijk met m'n eigen gym, is het niet zo dat ik met kop en schouders boven de rest uit steek inderdaad. Zie wel meer gasten die nog ruim boven mij zitten qua capaciteit.
Heb dan wel geen idee of ze gebruiken, zoiets vraag ik ook nooit. Sterker is sterker zeg ik altijd maar
Met alle respect, maar je moet jezelf ook zeker niet laten aanpraten dat dit op jouw bw uitzonderlijk sterk zou zijn voor een natural. Mensen die dat denken leven toch een beetje in een andere wereld. Waarmee ik ook weer niet je prestaties wil bagatelliseren natuurlijk, 170 bench is prima. Hoe zijn je andere lifts?
 
Is kortstondig per mail geweest en is iets waar ik wellicht in door wil groeien als ik mijn gewicht op orde heb.
Momenteel ligt de focus daar natuurlijk ook niet helemaal, zou wel leuk zijn als ik het op peil / langzaam op weet te krikken tijdens mijn cut, maar zou er niet wakker van liggen als ik zou zakken in kracht. Nog een lange weg te gaan en wil de weg ook niet te veel vertroebelen door mezelf met andere dingen bezig te houden dan deze weg.

Voor nu; op naar eind december
 
Drukke dagen achter de rug gehad dus niet echt kunnen loggen over afgelopen anderhalve week.
Weekend van 4-5 november bijzonder slecht geweest, hoofdzakelijk door drank etc. de weekdagen daaropvolgend mezelf daarvoor gestraft door extra laag in kcal te gaan. De compensatie was nodig, anders had qua week waarschijnlijk geplust.
Vorige week vrijdag kunnen afsluiten met stats:

BW: 127
Winst: -25 kg
Zoals eerder vermeld; ik blijf het naar boven afronden. In werkelijkheid is het zo'n 500 gram winst. Vind het ook niet spannend ofzo, wat dat betreft zie ik dat ook niet echt als winst of iets motiverends. Verder zorgt het er wel voor een eerlijke reflectie over de situatie.
M.a.w.:
"is een heel weekend zuipen (en daarmee ook discipline met eten) het waard om de voorafgaande week praktisch teniet te doen en jezelf de week daarop ook nog moeten straffen om de schade enigszins te beperken?"

Blijf erbij dat ik een dag in het weekend wel de ruimte wil blijven houden om te drinken, maar voor mij is de vraag wel beantwoord dat ik het te zonde vind om dit een heel weekend te doen, want buiten dat het je voorafgaande week verpest, verpest het eigenlijk ook nog eens de voortgang van de week daarop.
1 weekend = verlies naar 2 kanten toe en in mijn ogen dus ook (zonder compensatiegedrag) 2 weken vertraging op de voortgang.

Verdere voortgang van afgelopen weekend en deze week; eigenlijk niets te klagen gehad. Weekend niks gedronken, gisteren toevallig een flesje cava met de vrouw soldaat gemaakt in de serre maar ok, quality time is me ook wat waard :D .
Ochtendwegingen zien er tot nu toe gewoon stabiel en positief uit, ik verwacht einde deze week dus wel verder te zakken met noemenswaardige getalletjes.
Bij normale, stabiele, autistische weekdagen (die ik graag heb) is het verloop meestal (over de duim genomen)
Maandag - Hoger dan eindgewicht afgelopen vrijdag
Dinsdag - Gelijk aan eindgewicht afgelopen vrijdag
Woensdag - Starten met winnen
Donderdag - Gelijk aan woensdag of kleine winst
Vrijdag - positieve winst

Gemiddelde; 2x slecht - 1x stabiel - 2x winst

Deze week ga ik proberen de 125 aan te tikken.
Kerst is nog 5 weken, dus het kerstdoel zou eigenlijk gewoon moeten lukken, anders kan ik wel concluderen dat ik ècht een slappe gast ben.
 
Dus gewoon minder drinken? ;)
Succes!
 
Ben je bourgondiër ? :D
 
Back
Naar boven