- Lid geworden
- 23 okt 2009
- Berichten
- 3.082
- Waardering
- 111
- Lengte
- 1m80
- Massa
- 78kg
- Vetpercentage
- 12%
Na wat opzoekingswerk achter cacao en in welke vorm ik ze het best inneem ben ik nog andere zaken tegen gekomen.
Cacao blijkt namelijk 1 van de 'superfoods' te zijn. Naar aanleiding van dit topic http://forum.dutchbodybuilding.com/f22/superfoods-193154/?highlight=superfoods ben ik hierrond iets te weten gekomen.
Nu vroeg ik mij af, naast de cacao bonen die ik ga kopen, zou het iets opleveren als ik ook:
- maca poeder
- marine fytoplankton
- Gaji bessen (deze al gekocht, 30euro voor 500gram)
zou kopen?
EDIT: heb gelezen dat die gaji bessen ook in het wild groeien bij ons. Lijkt me handig als ik zelf een paar planten neerpoot in mijn tuin. Die andere producten zal niet lukken. Even opzoeken of de cacao ook gaat.
EDIT2: Ik lees het volgende: "Voor de cacaoboom is een constante temperatuur nodig van gemiddeld 25 tot 27°C, regelmatige neerslag en rijke grond." De 2de conditie zal in België zeker geen probleem zijn en een rijke grond kan je zelf voor zorgen niet? De temperatuur is wel een ander verhaal. In een serre zou je in de zomer deze omstandigheden kunnen bekomen, maar aangezien de cacaoboom beter groeit in de schaduw wordt het weer moeilijker (maar moet wel lukken). De vraag is alleen of die plant het overleeft in de winter xD
Cacao blijkt namelijk 1 van de 'superfoods' te zijn. Naar aanleiding van dit topic http://forum.dutchbodybuilding.com/f22/superfoods-193154/?highlight=superfoods ben ik hierrond iets te weten gekomen.
Nu vroeg ik mij af, naast de cacao bonen die ik ga kopen, zou het iets opleveren als ik ook:
- maca poeder
- marine fytoplankton
- Gaji bessen (deze al gekocht, 30euro voor 500gram)
zou kopen?
EDIT: heb gelezen dat die gaji bessen ook in het wild groeien bij ons. Lijkt me handig als ik zelf een paar planten neerpoot in mijn tuin. Die andere producten zal niet lukken. Even opzoeken of de cacao ook gaat.
EDIT2: Ik lees het volgende: "Voor de cacaoboom is een constante temperatuur nodig van gemiddeld 25 tot 27°C, regelmatige neerslag en rijke grond." De 2de conditie zal in België zeker geen probleem zijn en een rijke grond kan je zelf voor zorgen niet? De temperatuur is wel een ander verhaal. In een serre zou je in de zomer deze omstandigheden kunnen bekomen, maar aangezien de cacaoboom beter groeit in de schaduw wordt het weer moeilijker (maar moet wel lukken). De vraag is alleen of die plant het overleeft in de winter xD
Laatst bewerkt: