1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

Tabata: Hartslag of melkzuur productie

Discussie in 'Vetverlies en Conditietraining' gestart door quifix, 11 jan 2017.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
 1. quifix

  quifix Freaky Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  6.205
  Leuk Bevonden:
  344
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m74
  Massa:
  99kg
  Vetpercentage:
  18%  Is het bij tabata vooral de hoge hartslag dat resultaat geeft of de melkzuur productie?

  Grtz
   
 2. cnh

  cnh Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  2.139
  Leuk Bevonden:
  1.211
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m92
  Massa:
  83kg
  De grote hoeveelheid energie die je verbruikt geeft het resultaat. Melkzuur verbrandt geen vet, een hoge hartslag op zichzelf ook niet. Het is gewoon een flink intensieve workout waarmee je dus veel calorieën verbruikt.
   
 3. pescatore

  pescatore Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  914
  Leuk Bevonden:
  388
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m80
  Massa:
  86kg
  Vetpercentage:
  48%
  Actually is het vooral je oxidatieve capaciteit die vooruit gaat. Dus je vermogen om een x-hoeveelheid vet te verbranden in een bepaalde tijd. Je verbrandt namelijk niet zoveel energie ivm alternatieven. Ook EPOC, afterburn of hoe je het wil noemen wordt vaak gigantisch overschat.

  Probleem van Tabata is dat niet heel veel mensen in staat zijn zulke relatief lange periodes volle gas te gaan. Dat wordt al snel een beetje naar de klote rondhobbelen. Voor de meeste mensen is een programma met sprintwerk gewoon effectiever en praktischer om die reden. Dit kun je dan op termijn uitbouwen.

  Wat helemaal onzin is is Tabata in fitnessvarianten zoals complexes. Je kan het prima doen hoor, maar het heeft gewoon niks te maken met waar die tabata-achtige protocollen op gebaseerd zijn.
   Deel Deze Pagina