AndroidHealthClinic

TBS-er op verlof door het lint (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

wandelaar

Advanced Bodybuilder
10 jaar lid
Lid geworden
2 jan 2007
Berichten
1.166
Waardering
3
TBS-er op weekendverlof uit TBS-kliniek Oldenkotte in Rekken heeft zaterdagmiddag zijn 45-jarige vriendin bedreigd, haar inboedel vernield, haar ouders mishandeld en een man onder bedreiging van sterke drank beroofd. De politie pakte de man zaterdag op. Hij wordt dinsdag voorgeleid.

Achtergrond over Oldenkotte:
http://www.forensischepsychiatrie.nl/nieuws/geen-nieuwe-patienten-voor-oldenkotte
http://www.google.nl/search?aq=f&hl=nl&q=kritiek+oldenkotte+rekken&btnG=Zoeken&meta=


De vriendin van de TBS’er meldde de politie zaterdag omstreeks 12.30 uur dat haar vriend haar bedreigde. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man al vertrokken. Onderzoek wees uit dat hij op dat moment in een andere woning een man van sterke drank beroofde. De TBS’er keerde later terug naar de woning van zijn vriendin, bedreigde haar en vernielde haar inboedel. De politie, die actief naar de man op zoek was, kwam weer te laat om hem in de kraag te vatten.

Later op de middag kreeg de politie de melding dat de 38-jarige TBS’er bij de ouders van zijn vriendin amok maakte. De politie hield de man daar aan en sloot hem op.

De vriendin van de man en haar ouders hebben aangifte gedaan. De man wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
http://www.tctubantia.nl/regio/enschede/3482842/TBSer-op-weekendverlof-zorgt-voor-problemen.ece

Politie gaat dus die man zoeken maar bedenkt niet dat hij weleens terug naar die vriendin kan gaan, het gaat hier om een TBS-er.

Identiteit van meneer is weer beschermd. Ik kan niks zeggen over waarom hij TBS heeft, ik ga uit van het ergste in dat geval. Mogen inwoners van Enschede niet weten wat voor man, wat voor gevaar vormde die tijd?

Maar goed, ezels stoten zich niet twee maal aan dezelfde steen. Maar hier krijgt de gevaarlijke TBS-er ook nog de kans om amok te maken bij de ouders.De politie had kunnen voorzien toch dat dit zou gebeuren? Mag ik de risicoanalyse zien en de verantwoording van de politie t.a.v de ouders? Zou ik als advocaat vragen. Wanneer is falen nu echt verwijtbaar en een onrechtmatige daad in juridische zin is wat ik me afvraag bij dit blunderen.
 
Je kunt je beter afvragen in wat voor maatschappij je wilt leven. Een rechtvaardige waar mensen (ja, gedetineerden zijn ook mensen) nog een kans kunnen krijgen om terug te komen in de maatschappij of een waar iedereen maar opgesloten wordt zonder behandeling, etc..
De meesten zullen natuurlijk schreeuwen, dat ze opgesloten dienen te worden en de sleutels weggegooid moeten worden. Gelukkig is er daarom geen directe democratie.

En wat kan de politie doen? Niet zoveel. of wil je dat de politie zich vanaf nu bezig gaat houden met fulltime bewaking van geteisterde vriendinnetjes, waarvan het vriendje misschien langskomt om haar te bedreigen of anders? Zou natuurlijk mooi zijn als dat kan, maar dat is niet te realiseren.

Verder een mooi stukje opruierij van de media. Wederom.....
 
Volgens mij bedoelde ie het niet zo kwaad.
 
Je kunt je beter afvragen in wat voor maatschappij je wilt leven. Een rechtvaardige waar mensen (ja, gedetineerden zijn ook mensen) nog een kans kunnen krijgen om terug te komen in de maatschappij of een waar iedereen maar opgesloten wordt zonder behandeling, etc...

Ik wil leven in een maatschappij waar instellingen als Oldenkotte gewoon voldoende goed personeel hebben, dat te eerste. (Ik zou er als het wel functioneert bovendien ook wel willen werken maar dat is een ander verhaal) Die opname stop (zie link) is er niet voor niets. Dit gaat er niet om of ik meneer de TBS-ert wel een volwaardig mens vind, dit gaat om het ene na het andere incident van een groot instituut als Oldenkotte is dat niet functioneert. Van mij mag ook een tbs-er met verlof.

Maar gaat hij dan met verlof en valt hij zijn vriendin lastig dan moet dat inrekenen gewoon niet zoveel tijd kosten als als nu. Echt onacceptabel dat die vriendin een tweede keer en die ouders nu dit overkomen is.
 
Laatst bewerkt:
Ik wil leven in een maatschappij waar instellingen als Oldenkotte gewoon voldoende goed personeel hebben, dat te eerste. (Ik zou er als het wel functioneert bovendien ook wel willen werken maar dat is een ander verhaal) Die opname stop (zie link) is er niet voor niets. Dit gaat er niet om of ik meneer de TBS-ert wel een volwaardig mens vind, dit gaat om het ene na het andere incident van een groot instituut als Oldenkotte is dat niet functioneert. Van mij mag ook een tbs-er met verlof.

Maar gaat hij dan met verlof en valt hij zijn vriendin lastig dan moet dat inrekenen gewoon niet zoveel tijd kosten als als nu. Echt onacceptabel dat die vriendin een tweede keer en die ouders nu dit overkomen is.

Ik had ook zoiets van 'doh'. Totdat zo'n kerel in de kraag is gevat zorg je er voor dat de omgeving veilig is? Maar goed, ken de precieze situatie niet. Voor hetzelfde geld is die vriendin ook zo maf als een kanon.
Aan de andere kant doet een dergelijk bericht niets anders dat het tegenoverstelde van wat het zou moeten bereiken: verdeeldheid en angst zaaien. Blech, Tubantia valt me vaker tegen de laatste tijd.
 
TBS, gewoon opsluiten met behandeling: TBS+dwang is eerste 2 jaar geen verlof, 1e verlenging van 2 jaar krijg je sowieso wel, dus 4 jaar zit je zo binnen met TBS+dwang........

daarna is afhankelijk van behandelplan in welke fase je zit, kan altijd teruggezet worden!
vanaf fase 3 kun je pas naar buiten: 3a is begeleid op terrein en omgeving, fase 3b is onbegeleid!!
fase 4 is in de stad zelf: a = altijd begeleid, b is altijd onbegeleid.
fase 5 is rondom de stad/provincie......ook afhankelijk van delictscenario ( verplicht in behandeltraject!)
fase 6 is landelijk.
;)

weekendverlof krijg je pas nadat je fase 6B hebt, in eerste instantie begeleid, verloopt dat goed krijg je onbegeleid!!
 
He Klus lees je voor uit eigen werk?
 
He Klus lees je voor uit eigen werk?
klopt, was ook niet zo moeilijk te bedenken, wel?
:D


verdere info:
vrijheden worden verleend in blokken van 3 kwartier elk, meestal krijg je in het begin van een nieuwe fase 4 blokken om mee te spelen...........kijken of jet het aankunt.

vanaf de daaropvolgende weken kun je nieuwe blokken aanvragen, zodra je behandeling ook progressie vertoont natturlijk!

vanaf fase 5 moet je na elk blok, of cluster van meerdere blokken, een gedetaileerd verslag inleveren wat je hebt gedaan, waar je bent geweest, hoe je je hebt gevoelt op dat moment, enz.

alles in het kader van een zelfstandige terugkeer in de maatschappij.
:thumbs:

heb je minimaal 3 tot 6 maandenfase 6B goed doorlopen, dan kun je een aanvraag indienen voor resocialisatie, meestal is dat op het tereein van de kliniek zelf, maar buiten het TBS gedeelte: je kunt dan eindelijk zelf door een deur naar buiten zonder eerst enkele sluizen en een portier te hoeven zien.........
;)

gemiddeld traject voor een NIET-TBS'er ( zoals ik in het verelden ben geweest) doorloopt een periode van minimaal 18 maand alvorens je aan je resocialisatie toe bent, daarvoor heb je al een groot deel van je straf uitgezeten, en daarna moet je nog zeker 6 maand in dat resocialisatie traject blijven voordat je groen licht krijgt om de maatschappij weer in te kunnen.

in dat resocialisatie traject ben je verplicht te werken op een door jou gevonden werkplek ( voor mij was dat als ICT'er in een buurthuis), maar als je dat niet zelf kunt vinden loop je kans om bijvoorbeeld in de groenvoorziening terecht te komen, vuil rapen enz....
:D
 
Back
Naar boven