XXL Nutrition

Test/Mast + Oxy/Var

Bezoekers in dit topic

mucci

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
8 apr 2016
Berichten
5.462
Karma
6.210
Lengte
1m79
Massa
104kg
Dat zenuwachtig zijn herken ik heel goed.:o

is die verdikking van de hartspier 'algemeen' als in de volledige hartspier of gaat het dan over linker ventrikelhypertrofie?

Is een verhoogde hematocriet dan écht inherent verbonden met een hoge bloeddruk? Verder vind ik het vreemd dat hij een verdikking van de hartspier icm een hoger hematocriet nog niet veel gezien heeft. Misschien is mijn idee over de prevalentie van hartverdikking bij kuurders gewoon vertekend.

Wat is dr. de Ronde eigenlijk? Een endocrinoloog/ Androloog? Had geen idee dat zij ook ECG's mogen/kunnen afnamen namelijk :)

Wat maak je er zelf uit op?
 

Spambod

Huge Freak
Lid geworden
27 dec 2018
Berichten
7.922
Karma
13.697
Met jouw kuur geschiedenis zou het ook maar raar zijn mocht je echt bepaalde serieuze problemen hebben ontwikkeld met je hart of andere organen... Maar goed, nu weet je iig (bijna) zeker dat alles in orde is en kan je verder doen met een gerust hart hehe.
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Dat zenuwachtig zijn herken ik heel goed.:o

is die verdikking van de hartspier 'algemeen' als in de volledige hartspier of gaat het dan over linker ventrikelhypertrofie?

Is een verhoogde hematocriet dan écht inherent verbonden met een hoge bloeddruk? Verder vind ik het vreemd dat hij een verdikking van de hartspier icm een hoger hematocriet nog niet veel gezien heeft. Misschien is mijn idee over de prevalentie van hartverdikking bij kuurders gewoon vertekend.

Wat is dr. de Ronde eigenlijk? Een endocrinoloog/ Androloog? Had geen idee dat zij ook ECG's mogen/kunnen afnamen namelijk :)

Wat maak je er zelf uit op?
Ja fuck ouwe, ik lag gewoon te zweten op dat bankje:o. Overigens heeft een collega de ECG uitgevoerd, hij heeft enkel de resultaten ingezien.

Hij heeft niet genoemd of het algemeen is of enkel het linkerventrikel. Ik vermoed het linkerventrikel aangezien hij doelde op een sportershart, maar dus ook een verminderde vullende functie. Ik denk dat hier pas wat over te zeggen valt bij vervolgonderzoek.

Nee. Sterker nog, hij gaf aan dat een verhoogd hematocriet dat AAS-geïnduceerd is hem weinig zorgen baart. Hij vindt waardes t/m 0.55 meer dan acceptabel en slechts boven die waarde dat er eens naar gekeken mag worden. Maw geen acute zorg nodig. Hogere bloeddruk zag hij wel vaker, maar hoog hematocriet dus niet. De combinatie al zeker niet.

Dr. de Ronde is endocrinoloog en de enige in NL die gespecialiseerd is in AAS. Vandaar dat je eigenlijk nergens anders terecht kunt in NL voor vragen over AAS en gezondheid.

Ik vind het lastig er een conclusie aan te verbinden. Dr. de Ronde weet het zelf ook niet en dit is gewoon het zekere voor het onzekere nemen. Bovendien is het maar de vraag of de verdikking van de hartspier is veroorzaakt door AAS-gebruik. Mijn vader heeft ook een sportershart en nog nooit van zijn leven AAS aangeraakt. Ik vermoed dat het allemaal wel goed zit.
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Met jouw kuur geschiedenis zou het ook maar raar zijn mocht je echt bepaalde serieuze problemen hebben ontwikkeld met je hart of andere organen... Maar goed, nu weet je iig (bijna) zeker dat alles in orde is en kan je verder doen met een gerust hart hehe.
Dat is ook zo. Toch is het fijn om alles zeker te weten:).

:roflol: ik ga sowieso de uitslagen van de cardioloog afwachten alvorens ik een beslissing maak over blasten:o.
 

mucci

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
8 apr 2016
Berichten
5.462
Karma
6.210
Lengte
1m79
Massa
104kg
Ja fuck ouwe, ik lag gewoon te zweten op dat bankje:o. Overigens heeft een collega de ECG uitgevoerd, hij heeft enkel de resultaten ingezien.

Hij heeft niet genoemd of het algemeen is of enkel het linkerventrikel. Ik vermoed het linkerventrikel aangezien hij doelde op een sportershart, maar dus ook een verminderde vullende functie. Ik denk dat hier pas wat over te zeggen valt bij vervolgonderzoek.

Nee. Sterker nog, hij gaf aan dat een verhoogd hematocriet dat AAS-geïnduceerd is hem weinig zorgen baart. Hij vindt waardes t/m 0.55 meer dan acceptabel en slechts boven die waarde dat er eens naar gekeken mag worden. Maw geen acute zorg nodig. Hogere bloeddruk zag hij wel vaker, maar hoog hematocriet dus niet. De combinatie al zeker niet.

Dr. de Ronde is endocrinoloog en de enige in NL die gespecialiseerd is in AAS. Vandaar dat je eigenlijk nergens anders terecht kunt in NL voor vragen over AAS en gezondheid.

Ik vind het lastig er een conclusie aan te verbinden. Dr. de Ronde weet het zelf ook niet en dit is gewoon het zekere voor het onzekere nemen. Bovendien is het maar de vraag of de verdikking van de hartspier is veroorzaakt door AAS-gebruik. Mijn vader heeft ook een sportershart en nog nooit van zijn leven AAS aangeraakt. Ik vermoed dat het allemaal wel goed zit.
Goed om te horen kerel. Hopelijk uitsluitsel bij de cardioloog.
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Toch nog even een update van mijn kant. Vorige week donderdag bij de cardioloog geweest, wat echt een totaal nutteloze afspraak is geweest. Dit had ik natuurlijk kunnen verwachten, maar irritant is het wel. Er is enkel nogmaals een ECG uitgevoerd met exact dezelfde conclusie. Het wijst op een verdikking van de hartspier, oftewel een sporthart. Nu wel eindelijk een afspraak voor een hartecho gekregen. Dit duurt nog 2 weken voordat deze wordt uitgevoerd.

Arts maakte zich verder niet echt zorgen. Zag het wel vaker en verwacht verder niet iets bijzonders te vinden op de hartecho, maar toch het zekere voor het onzekere.
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Dag trouwe volgers,

Vorige week maandag is een transthoracale echo van mijn hart gemaakt gezien de uitslagen van de ECG. Vorige week donderdag vervolgens uitslag gekregen van de cardioloog, die op de hoogte is van mijn gebruik van AAS. Dit wil ik graag met jullie delen, wellicht dat jullie het ook interessant vinden (@Galen, misschien interessant voor jou gezien je interesse in het effect van AAS op de gesteldheid van het hart). Uit de echo van het hart blijkt geen sprake te zijn van hypertrofie van het linkerventrikel. Hieronder de conclusies van de cardioloog ten aanzien van de transthoracale echocardiografie:
Normale linker ventrikel wanddikte (IVSd 8mm, LVPWd 9mm)
Normale systolische linker-, en rechterventrikel functie.
Normale dimensies. Geen significant kleplijden.

De volgende uitslagen zijn beschikbaar ten aanzien van de ECG:
Sinustachycardie
hoge voltages
; Ventricular Rate 106 BPM; P-R interval 130 ms; QRS Duration 98 ms; Q-T Interval 334 ms

Voltages normaal voor leeftijd/postuur.

Zoals wel blijkt uit de gegevens had ik een verhoogde hartslag ten tijde van de ECG. Dit ivm het wittejasseneffect. Ik was bijzonder gestrest. Dit bleek ook uit de bloeddrukmeting: 158/98. Thuis weer gemeten op 138/82.

Tldr;
Ben 100% gezond.
 

BB_

💪
Elite Member
2x Challenge Winner
Foto Contest Winner
Lid geworden
25 sep 2016
Berichten
22.352
Karma
37.292
Lengte
1m89
Massa
117kg
Vetpercentage
12%
Goed nieuws! :thumbup: Opgelucht?
Ik heb niet je hele log gevolgd, maar heb je nog kuurplannen en (wedstrijd)ambities?
 

Galen

Peter Bond
Super Mod
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
8 okt 2010
Berichten
32.951
Karma
21.082
Lengte
1m96
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Prima wanddiktes. Weet niet welke metingen ze hebben gebruikt om de systolische functie van de ventrikels te bepalen, maar ook goed dat deze normaal is bevonden natuurlijk.
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Goed nieuws! :thumbup: Opgelucht?
Ik heb niet je hele log gevolgd, maar heb je nog kuurplannen en (wedstrijd)ambities?
Zeker opgelucht! Ik moet zeggen dat ik er stiekem wel vanuit ging dat alles oké zou zijn. Wellicht mijn naïviteit/kop in het zand, maar desalniettemin slaakte ik wel een zucht van opluchting ten tijde van de uitslag.
Geen wedstrijdambities ten aanzien van BB. Ik moet zeggen dat ik het er ook niet bij zou kunnen hebben qua tijd. Voor nu houd ik het recreatief:).
Wel kuurplannen. Ik wil nog tot half december op 120mg testosteron enanthaat cruisen, dan heb ik een week of 16-18 gecruised. Voordat ik ga blasten zal ik overigens weer een bloedtest uit laten voeren. Blast zal waarschijnlijk 750mg testosteron enanthaat worden. Misschien dat ik na 6 weken dit nog ophoog naar 900mg. Ik zal in ieder geval niet langer dan 12 weken blasten.

Prima wanddiktes. Weet niet welke metingen ze hebben gebruikt om de systolische functie van de ventrikels te bepalen, maar ook goed dat deze normaal is bevonden natuurlijk.
Zijn er specifieke meetmethodes die je zou verwachten? Ik kan even zoeken of navragen bij de dienstdoende arts.
 
  • Like
Waarderingen: BB_

Galen

Peter Bond
Super Mod
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
8 okt 2010
Berichten
32.951
Karma
21.082
Lengte
1m96
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Zijn er specifieke meetmethodes die je zou verwachten? Ik kan even zoeken of navragen bij de dienstdoende arts.
Ze gebruiken daar bepaalde parameters voor en sommige vereisen inderdaad weer bepaalde echocardiografische methoden. Een 'simpele' parameter is bijvoorbeeld de ejectiefractie.

Interessant had ook geweest als de diastolische functie was bepaald, deze wijkt meestal af bij (chronische) AAS-gebruikers. Systolische functie zie je meestal pas afwijkingen bij de wat 'gevoeligere' methoden (strainanalyse bijvoorbeeld).
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Ze gebruiken daar bepaalde parameters voor en sommige vereisen inderdaad weer bepaalde echocardiografische methoden. Een 'simpele' parameter is bijvoorbeeld de ejectiefractie.

Interessant had ook geweest als de diastolische functie was bepaald, deze wijkt meestal af bij (chronische) AAS-gebruikers. Systolische functie zie je meestal pas afwijkingen bij de wat 'gevoeligere' methoden (strainanalyse bijvoorbeeld).
Ik heb geen toegang tot het volledige rapport, maar ik weet wel dat er ook gekeken is naar de diastolische functie. Immers, men was bang voor cardiomyopathie in de vorm van diastolische disfunctie. Ik heb enkel beschikking over de brief die naar de huisarts is verstuurd, helaas.
Nu weet ik niet zeker of ik het volledige rapport kan opvragen. Ergens lijkt me dit mogelijk, maar anderzijds denk ik dat ze hier wel moeilijk over gaan doen.
 

Spambod

Huge Freak
Lid geworden
27 dec 2018
Berichten
7.922
Karma
13.697
Ik dacht dat je helemaal off zou gaan na je laatste blast? Plannen veranderd of had ik dat verkeerd begrepen toen?
 

Galen

Peter Bond
Super Mod
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
8 okt 2010
Berichten
32.951
Karma
21.082
Lengte
1m96
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Ik heb geen toegang tot het volledige rapport, maar ik weet wel dat er ook gekeken is naar de diastolische functie. Immers, men was bang voor cardiomyopathie in de vorm van diastolische disfunctie. Ik heb enkel beschikking over de brief die naar de huisarts is verstuurd, helaas.
Nu weet ik niet zeker of ik het volledige rapport kan opvragen. Ergens lijkt me dit mogelijk, maar anderzijds denk ik dat ze hier wel moeilijk over gaan doen.
Je hebt altijd recht op inzage van je medische gegevens.
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Ik vermoed dat het een heel gedoe gaat zijn om dat op te vragen, daarnaast is de conclusie op basis van het onderzoek waarin AAS-gebruik is meegenomen dat alles in orde is. Om heel eerlijk te zijn ben ik blij dat het in orde is en vind ik het wel mooi zo:o.

Misschien dat ik het later nog eens opvraag.
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Ik dacht dat je helemaal off zou gaan na je laatste blast? Plannen veranderd of had ik dat verkeerd begrepen toen?
Plannen veranderd inderdaad. Ik wilde off gaan, maar aangezien off gaan met bijbehorende middelen ook weer een belasting is op het lichaam, en ik al wist dat ik weer on zou gaan, heb ik besloten om voor een lange tijd te cruisen. Daarnaast had ik die onderzoeken lopen en ik wilde niet allerlei variabelen gaan veranderen tijdens de onderzoeken.
Overigens ben ik hiervoor al 2x off gegaan, dus ik weet hoe het is om off te gaan.
 

Spambod

Huge Freak
Lid geworden
27 dec 2018
Berichten
7.922
Karma
13.697
Plannen veranderd inderdaad. Ik wilde off gaan, maar aangezien off gaan met bijbehorende middelen ook weer een belasting is op het lichaam, en ik al wist dat ik weer on zou gaan, heb ik besloten om voor een lange tijd te cruisen. Daarnaast had ik die onderzoeken lopen en ik wilde niet allerlei variabelen gaan veranderen tijdens de onderzoeken.
Overigens ben ik hiervoor al 2x off gegaan, dus ik weet hoe het is om off te gaan.

Hmm, verstandige keuze denk ik zo.

750mg test only lijkt mij zeker een goede kuur waarop je veel massa kan pakken en ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het je zal vergaan! Ben zelf in de toekomst (na een cruise, een cut-blast en vervolgens weer een cruise :P) ook van plan om test only op 800mg te doen. Dus ik zal je met veel interesse blijven volgen!
 
OP
BankingForVials

BankingForVials

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
14 apr 2018
Berichten
965
Karma
1.100
Lengte
1m83
Massa
93kg
Vetpercentage
11%
Dag volgers,

Korte update van mijn kant. Bloedtest gedaan na 12 weken cruisen op 120mg test-e en 2x500iu hCG ew. Zie uitslagen hieronder.
Best tevreden mee, alleen even bloed doneren dus. Vond overigens testosteron en oestradiol behoorlijk aan de hoge kant, maar heb exact 48 uur na injectie bloedtest gedaan. Dit is dus de piekwaarde. Cholesterol ook netjes.

DateMeasureValueReference
18.11.2019Oestradiol21440.00-162.00
Testosteron55.29.00-37.30
Hemoglobine (hb)10.6 nmol/l8.50-11.00
Hematocriet (ht)0.51 L/L0.40-0.50
Erytrocyten5.494.50-5.50
MCV9380.00-100.00
Red bloodcell distribution width12.810.00-15.00
Trombocyten159150.00-400.00
Leukocyten4.84.00-10.00
Gamma-GT19 U/I0.00-55.00
ASAT40 U/I0.00-35.00
ALAT52 U/I0.00-45.00
Creatinekinase (CK)5070.00-171.00
Cholesterol totaal3.7 mmol/I0.00-6.70
LDL-cholesterol2.7 mmol/I0.00-4.50 (LDL binnen referentiewaarden, maar overweeg behandeling volgens NHG-standaard CVRM M84)
HDL-cholesterol0.9 mmol/I0.90-1.70
Cholesterol/HDL ratio4.1-
Triglyceriden1.0 mmol/I0.60-2.20
 

mucci

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
8 apr 2016
Berichten
5.462
Karma
6.210
Lengte
1m79
Massa
104kg
Hoeveel zou je hct zakken na donatie? Je hebt het al eens gezegd maar ben het vergeten :o
 
Naar boven