1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

Testosteron Propionaat

Discussie in 'Anabole Steroïden' gestart door bodybuilding.nl, 8 apr 2017. 1. bodybuilding.nl

  bodybuilding.nl Administrator Admin Topic Starter

  Berichten:
  2.227
  Leuk Bevonden:
  165
  Geslacht:
  Man  200px-Testosteron.png

  Testosteron

  200px-Propionaat.png

  Propionaat ester

  IUPAC naam

  (8R,9S,10R,13S,14S,17S)- 17-hydroxy-10,13-dimethyl- 1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,1 6,17- dodecahydrocyclopenta[a] phenanthren-3-one

  Ook bekend als

  Test prop, prop, testo

  Farmaceutische & Chemische gegevens

  Moleculaire massa basis:

  288.429 g/mol

  Moleculaire massa ester:

  74.0792 g/mol (propionic acid, 3 carbons)

  Biol. beschikbaarheid:

  Laag (oraal)
  100% (Intramusculair)

  Halveringstijd:

  4-5 dagen

  Gebruik:

  Toediening:
  Intramusculair

  Effectieve dosis:

  50-100 mg elke twee dagen

  Verkrijgbare dosissen:

  5, 10, 20, 25, 50, 100 mg / ml

  Straatprijs:

  5 - 5,5 € / 100 mg

  Testosteron propionaat is een synthetische vorm van het geslachtshormoon testosteron. De propionaat ester zorgt voor een langdurige werking; de anabole steroïde blijft zo enkele dagen actief in het lichaam. Dit biedt het voordeel dat er slechts elke twee tot drie dagen, in plaats van elke dag geïnjecteerd moet worden.


  Geschiedenis
  Testosteron werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1935. Er zijn sindsdien veel farmaceutische vormen gecreëerd. De grootste farmaceutische huizen zoals Organon en Upjohn, vervaardig(d)en testosteron cypionaat, net als vele ondergrondse laboratoria (UG of UGL).

  Medisch gebruik
  • Hormoonvervangingstherapie (HRT)

  • Behandeling van testosteron-deficiëntie
  Gebruik in bodybuilding
  Eigenschappen
  Testosteron propionaat is net zoals enanthaat, cypionaat en Sustanon 250 een veresterde vorm van de basis-steroïde testosteron. Het is een lipofilische en op olie gebaseerde injecteerbare stof die de afgifte van de steroïde in de bloedbaan vertraagt. Maar in vergelijking met enanthaat en cypionaat, is propionaat een zeer korte ester die relatief snel wordt vrijgegeven. Als zodanig zijn er vaker injecties nodig. De waarden zullen na 24-36 uur pieken en vanaf dat moment beginnen dalen, waardoor de langst mogelijke tijdspanne tussen de injecties, althans voor goede resultaten, ongeveer 3 dagen is. De meeste sporters zullen verkiezen om elke twee dagen tot elke dag 50-100 mg te injecteren.

  Het is niet de meest gebruiksvriendelijke steroïde. Frequente injecties kunnen pijnlijk worden, tot op een punt waarbij gebruikers zullen gaan zoeken naar verschillende plaatsen om de naald te steken, om niet steeds op dezelfde plaats te moeten injecteren. Daar komt nog bij dat het niet erg prettig is om te injecteren. De injectieplaats kan geïrriteerd raken en opzwellen, soms erg jeuken en bij aanraking pijnlijk zijn. Al deze factoren samen maken duidelijk dat dit misschien niet de beste steroïde is voor beginners. Anderzijds brengt een langwerkende testosteron-variant ook implicaties met zich mee. Wanneer bijwerkingen optreden kan men de kuur immers niet zomaar stopzetten. De enige mogelijkheid is dan het bestrijden van de bijwerkingen. Dit vraagt enige kennis van medicijnen die deze bijwerkingen moeten verminderen. Op dat vlak is propionaat flexibeler: wanneer men de kuur stopt, dan verdwijnt de werkzame stof na 2 tot 4 dagen uit het lichaam, en kan deze de bestaande bijwerkingen ook niet meer verergeren. Men beslist dus zelf wanneer de kuur stopt. Dit kan beginners een veiliger gevoel geven dan een steroïde die na injectie nog 3 weken in het lichaam actief blijft. Toch blijft dit een testosteron-variant, met dus een hoog risico op bijwerkingen (de kenmerken van testosteron veranderen niet, ondanks de ester, wat slechts een drager is), zodat het bij de hand houden van Nolvadex, Proviron, Arimidex enzovoort sterk aanbevolen blijft indien men een kuur overweegt.

  230px-Virormone.jpg

  Virormone Nordic (voorkant)

  Een vermeldenswaardig kenmerk van propionaat is dat gebruikers het ook met succes hebben opgenomen in cut-kuren. Vooral atleten die tijdens extreme diëten de neiging hebben veel spiermassa te verliezen vinden dit nuttig. Door het om de twee of drie dagen te injecteren met een dosis van slechts 50 tot 75mg per keer, wordt geen overdreven grote hoeveelheid water opgebouwd (of althans niet in de mate dat het niet kan worden bestreden met Proviron, Arimidex of Winstrol) en is er ook geen zichtbare toename van vet, zodat een gebruiker er relatief slank blijft uitzien. Deze vorm van testosteron kan dus met betrekkelijk weinig moeite worden gebruikt om spiermassa te winnen of te behouden tot 2-3 weken voor de wedstrijd. Hoewel de meeste gebruikers uit voorzorg zullen kiezen voor het toevoegen van Proviron (50 tot 100 mg per dag). De beste toepassing voor testosteron blijft echter het opbouwen van massa in de bulk-periode.

  Op de Amerikaanse zwarte markt is propionaat geen gemakkelijk te vinden product, het is vooral erg populair in Europa, waar het in bepaalde landen zelfs vaker gebruikt wordt dan de langwerkende esters. Desondanks is er wereldwijd veel vraag naar, want het is een zeer gemakkelijk te controleren vorm van een zeer sterke steroïde. De kostprijs kan vrij hoog zijn en soms gemakkelijk 2 tot 3 keer die van enanthaat, cypionaat of Sustanon 250 bedragen.

  Bijwerkingen
  • Gynecomastie (ontwikkeling van borsten) als gevolg van oestrogeenvorming

  • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

  • Acne en vette huid

  • Erectiestoornissen (tijdelijk)

  • Hoge bloeddruk en afname van de goede cholesterol

  • Vergrote kans op hartaandoeningen

  • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

  • Onderdrukking van de natuurlijke testosteronproductie

  • Opgezwollen gezicht door vasthouden van water (problemen in de osmoseregeling)

  • Toename van het lichaamshaar

  • Alopecia androgenetica (haaruitval)

  • Vermannelijking (bij vrouwen)
  Stacken en gebruik
  Omdat propionaat een kortwerkend, op olie gebaseerd injecteerbaar middel is, gebruikt men gewoonlijk een dosering van 50 tot 100mg per dag tot elke twee dagen. Beginners of personen met een lichtere lichaamsbouw die het willen gebruiken tijdens een cut-fase kunnen daar misschien elke 2 of 3 dagen van maken, of kunnen in plaats daarvan Proviron toevoegen als voorzorgsmaatregel, in dat geval is een dosis van 50 tot 100 mg per dag gewoonlijk voldoende. Om problemen te voorkomen, kan de injectieplaats het best zoveel mogelijk afgewisseld worden. De stof kan irritatie opwekken, en de schade aan huid en onderliggend weefsel kan bij herhaling cosmetische problemen veroorzaken. Er kunnen bijvoorbeeld bolvormige ophopingen van vet of ander weefsel ontstaan. In de meeste gevallen moeten deze operatief verwijderd worden. Dus rotatie van de injectieplaats is verstandig.

  230px-VirormoneAchter.jpg

  Virormone Nordic (achterkant)

  Wanneer het doel is om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen, kan het best gekozen worden voor een stack met een basis-steroïde zoals Deca-Durabolin (nandrolon) of Equipoise (boldenon). Men kan eventueel in de eerste 5 tot 6 weken van de kuur Dianabol (methandrostenolon) of Anadrol (oxymetholon) toevoegen, om de kuur direct krachtig te beginnen. De meeste gebruikers kiezen bij een dergelijke kuur echter liever voor een meer gebruiksvriendelijke, langer werkende testosteron-variant. Bij het cutten is de beste en belangrijkste toevoeging Proviron, wat de opbouw van oestrogeen zal verminderen of zelfs stoppen, de spierhardheid en spierkracht verhoogt, en voor meer vrije testosteron zorgt. Maar ook andere stoffen zijn hiervoor zeer geschikt. Basismiddelen zoals boldenon of Primobolan (metenolon) zijn een goede partij in langdurige stacks. In de aanloop naar een wedstrijd zijn steroïden zoals Anavar (oxandrolon), trenbolon of Winstrol (stanozolol) de beste keuze, aangezien deze ook zullen bijdragen tot meer spierhardheid en een vermindering van het lichaamsvet en waterretentie, met behoud van spiermassa. Er zijn heel veel combinaties mogelijk bij testosteron, omdat testosteron altijd het sterkere middel is in een stack.

  Wat bijkomende medicijnen betreft, moet men denken aan het gebruik van anti-oestrogenen. Bij het cutten kiest de gebruiker meestal voor Proviron naast de testosteron voor de hele kuur, wat het toevoegen van andere anti-oestrogenen zelden noodzakelijk maakt. Als er geen Arimidex of Proviron wordt gebruikt, kan men best voldoende Nolvadex bij de hand houden. Wanneer er dan problemen opduiken start men een kuur met Nolvadex aan 20 tot 40 mg per dag, tot de problemen voldoende vermindert zijn. Omdat testosteron sterk aromatiseert, is het ook vrij onderdrukkend voor de natuurlijke testosteronproductie, dus een nakuur-therapie met Nolvadex en/of Clomid en HCG is noodzakelijk. HCG gebruikt men gewoonlijk tijdens de kuur, en/of tussen kuur en nakuur. De Nolvadex en/of Clomid kan pas gestart worden nadat alle androgenen uit het systeem zijn verdwenen. Voor langere esters is dat ongeveer 2 weken, voor propionaat is dit maximaal 1 week. Men begint dan met 40 tot 50 mg Nolvadex ofwel 150 mg Clomid per dag voor een periode van twee weken, opgevolgd door nog eens een periode van twee weken met 20 tot 25 mg Nolvadex of 100 mg Clomid per dag. De nakuur helpt bij het herstel van het natuurlijke testosteron, waardoor de gebruiker in staat is om na de kuur meer van de gewonnen spiermassa te behouden.

  Gebruikersmeningen
  Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

  Of start een nieuw topic.

  Merken & producten
  Baltic

  Testosterone Propionate

  100 mg/ml

  Brovel

  Testosterona (MX)

  50 or 100 mg/ml

  Ciba Geigy

  Triolandren (CH)

  20 mg/ml

  Disperga

  Testosterone-Prop Disp. (A)

  10 or 20 mg/ml

  Eifelfango

  Test. Prop. Eifelfango (G)

  10, 25 or 50 mg/ml

  Ferring

  Virormone (GB)

  25, 50 or 100 mg/ml

  Funke

  Testosterone Berco Supp. (G)

  40 mg supp.

  Galenika

  Testosteron (YU)

  5, 10, 25 or 50 mg/ml

  Gedeon-Richter

  Androfort-Richter (HU)

  10 or 25 mg/ml

  Jelfa

  Testogan (Costa Rica, Panama, Guatemala, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Ecuador)

  25 mg/ml

  Leciva

  Agoviron Injectable (CZ)

  25 mg/ml

  Loeffler

  Testopro L/A (MX)

  250 mg/ml

  Leo

  Testex Leo (ES)

  25 mg/ml

  Nordic

  Virormone (FR)

  100 mg

  Organon

  Neo-Hombreol (NL)

  50 mg/ml

  Rhone

  Anatest (Canada)

  100 mg/ml

  Schering

  Testoviron (I,ES)

  10 or 25 mg/ml

  Testoviron (I,GR)

  50 mg/ml

  SIT

  Testovis (I)

  50 or 100 mg/ml

  Testovis Deposit (I)

  50 or 100 mg/ml

  Sopharma

  Testosteron (BG)

  10 mg/ml

  Streuli & Co.

  Testosterone Streuli (A)

  5, 10, 25 or 50 mg/ml

  Virbac

  Tepro hormone (Australia)

  50 mg/ml
  Referenties
  -
   
  Laatst bewerkt: 18 apr 2017

Deel Deze Pagina