Fitness Seller

Testosteron Suspensie

Bezoekers in dit topic

200px-Testosteron.png


Testosteron

IUPAC naam

(8R,9S,10R,13S,14S,17S)- 17-hydroxy-10,13-dimethyl- 1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,1 6,17- dodecahydrocyclopenta[a] phenanthren-3-one

Ook bekend als

Test, testo, test susp

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

288.429 g/mol

Biol. beschikbaarheid:

Laag (oraal)
100% (Intramusculair)

Halveringstijd:

2 - 4 uren

Gebruik:

Toediening:

Intramusculair

Effectieve dosis:

25 - 100 mg / dag

Verkrijgbare dosissen:

25, 100 mg / ml

Straatprijs:

5 - 10 € per 50 mg

Testosteron suspensie is een synthetische vorm van het geslachtshormoon testosteron. Er is geen ester aanwezig, de anabole steroïde is na injectie dus onmiddellijk beschikbaar en actief. Om gelijkmatige testosteronwaarden in het bloed te bekomen, moet er minimaal dagelijks geïnjecteerd worden. Om die reden is testosteron suspensie minder populair dan de veresterde vormen.


Geschiedenis
Testosteron werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1935. Er zijn sindsdien veel farmaceutische vormen gecreëerd. De grootste farmaceutische huizen zoals Organon en Upjohn, vervaardig(d)en testosteron cypionate, net als vele ondergrondse laboratoria (UG of UGL).

Medisch gebruik
 • Behandeling van testosteron-deficiëntie
In de meeste gevallen zal eerder gekozen worden voor een variant met langdurige werking (Sustanon 250, testosteron enanthaat of testosteron cypionaat).

Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
Testosteron suspensie is gram per gram de meest krachtige vorm van testosteron. Suspensie is pure testosteron en er is dus geen ester aan gehecht, er is bijgevolg in het totale gewicht ook geen ester ingecalculeerd. Terwijl 100 mg van een testosteron-ester gelijk is aan 100 mg minus het gewicht van de ester, bevat 100 mg testosteron suspensie ook werkelijk 100 mg van de steroïde. Dit maakt het een zeer krachtig product. Hoewel het kan gezien worden als een vrij ruwe stof, is het toch zeer effectief. Suspensie is niet alleen niet veresterd, het is zelfs niet opgelost in olie zoals de esters dat zijn. In plaats daarvan is het een waterige suspensie, net als de injecteerbare vorm van Winstrol (stanozolol). Omdat een steroïde die gemaakt is van cholesterol enigszins lipofilisch is, is het ook niet gemakkelijk oplosbaar in water. Net als bij Winstrol, zal de steroïde scheiden van het water en ophopen op de bodem, wanneer de injectieflacon een tijd stil ligt. Een flacon moet dus altijd eerst geschud worden voor gebruik, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling. Mogelijk moet de injectiespuit nog even geschud worden vlak voor de injectie.

260px-TestosteroneSuspensionAquaviron.jpg


Aquaviron Nicholas

Omdat het opgelost is in water en intramusculair geïnjecteerd wordt komt het niet rechtstreeks in het bloed, maar wanneer het in de bloedbaan komt is de afgifte vrij snel, wat zeer hoge piekwaarden opleverd. Het wordt elke dag geïnjecteerd, tot minimaal elke twee dagen. Sommige gebruikers beweren dat op water gebaseerde steroïden enkele dagen in het lichaam blijven, maar dit is geen algemeen aanvaard, laat staan bewezen feit. Hoewel de steroïde waarschijnlijk 2 tot 3 dagen actief blijft, verkiezen de meeste atleten om te profiteren van de maximale dosering en injecteren ze dagelijks. Aangezien zelfs een korte propionaat-ester in de meeste gevallen elke dag tot elke twee dagen wordt geïnjecteerd, zal dit zeker nodig zijn bij een suspensie.

Een van de redenen van het succes dat gebruikers hebben ervaren met testosteron suspensie is zonder twijfel de hoge dosis die vaak wordt gebruikt. Terwijl men gemiddeld 50 mg winstrol elke dag of elke twee dagen neemt, wordt suspensie in de meeste gevallen dagelijks geïnjecteerd aan 100 mg. Als ook rekening word gehouden met het feit dat suspensie per mg meer testosteron bevat dan de veresterde vormen, kan men veilig concluderen dat er bij suspensie-kuren vaak bijna tweemaal zoveel testosteron in het bloed komt dan bij de andere vormen van testosteron. De resultaten zijn dan ook aanzienlijk forser. Omdat steeds de optimale piek-dosis bereikt wordt, kan er veel gewicht gewonnen worden en de steroïde accumuleert sneller dan met esters, zodat de winsten ook sneller merkbaar worden. Wanneer men ook nog gaat stacken met een andere massa-steroïde zoals Dianabol (methandrostenolon) is het niet ondenkbaar dat een persoon met één kuur tot 15 kilogram zwaarder wordt.

Vanwege de hoge piek-doseringen en de extreme hoeveelheden die worden gebruikt, zijn de eigenschappen ook meer uitgesproken. Een toename in spiermassa gaat meestal gepaard met het ernstig opzwellen van het lichaam door waterretentie, een verhoogde opslag van vet en een verhoogt risico op gynecomastie. Omdat het ook een zeer androgene stof is, kan suspensie mannelijk haarverlies verergeren, prostaathypertrofie veroorzaken, de groei van lichaamshaar en haar op het gezicht doen toenemen, de stem verdiepen (vrouwen), agressiever maken, enzovoort. De gebruiker moet op voorhand dan ook rekening houden met al deze mogelijke bijwerkingen. Ondanks het controleerbare karakter en de korte werking, wordt suspensie meestal gebruikt tijdens het bulken. Zelfs bij gelijktijdig gebruik van Proviron, kan er nog waterretentie optreden. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de extreme dosissen die worden gebruikt.

Net als bij injecteerbare Winstrol op waterbasis, denken sommige gebruikers dat het lokale groei kan teweegbrengen op de injectieplaats, wat waarschijnlijk ook heeft bijgedragen aan de populariteit. Anderen geloven niet erg in deze theorie. Het is iets makkelijker te injecteren dan Winstrol of propionaat, want het heeft een zeer kleine kristalachtige vorm die gemakkelijk door een 27 gauge naald gaat. Maar de injecties zijn niet erg aangenaam, vooral omdat ze dagelijks moeten herhaald worden.

Het aantal beschikbare suspensies in de wereld is gereduceerd tot 5, het is daarom niet het meest gemakkelijke product om te vinden op de zwarte markt. In Australië is het product op moment van schrijven nog steeds gemakkelijk te vinden, net als in Mexico. Sommige gebruikers waarschuwen voor suspensie die afkomstig is van underground labs (UG), want de krystalachtige vorm die afkomstig is van deze labs zou wel eens grover van structuur kunnen zijn, wat bij injectie voor problemen kan zorgen.

Bijwerkingen
 • Gynecomastie (ontwikkeling van borsten) als gevolg van oestrogeenvorming

 • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

 • Acne en vette huid

 • Erectiestoornissen (tijdelijk)

 • Hoge bloeddruk en afname van de goede cholesterol

 • Vergrote kans op hartaandoeningen

 • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

 • Onderdrukking van de natuurlijke testosteronproductie

 • Opgezwollen gezicht door vasthouden van water (problemen in de osmoseregeling)

 • Toename van het lichaamshaar

 • Alopecia androgenetica (haaruitval)

 • Vermannelijking (bij vrouwen)
Stacken en gebruik
Weinigen zullen deze steroïden gebruiken bij het cutten, het middel kan best alleen gebruikt worden tijdens het bulken. Het is niet bepaald een middel voor beginners, omdat het enige vaardigheid vereist. Allereerst moet men kunnen roteren van injectieplaats, maar ook kunnen omgaan met plots optredende bijwerkingen, die mogelijk wat meer uitgesproken zijn dan bij testosteron-esters. Het middel kan het best dagelijks geïnjecteerd worden, aan een dosis van 50 tot 100 mg per dag.

200px-BiotikaAgovirin.jpg


Agovirin Biotika ampullen

Het kan het beste gestacked worden met het uitdrukkelijke doel om spiermassa te winnen, bij voorkeur met een basismiddel met minder androgene bijwerkingen zoals Deca-Durabolin of Equipoise aan doseringen van 300 tot 400 mg per week. Men zou om een kuur krachtig te beginnen kunnen starten met Dianabol (methandrostenolon) of Anadrol (oxymetholon), maar testosteron suspensie werkt veel sneller dan veresterde testosteron-vormen, meestal als gevolg van de hoge pieken en onmiddellijke accumulatie. Hoewel voor de beste resultaten men kan kiezen voor een kuur van 10 tot 12 weken, zullen de meesten het niet zo lang volhouden om dagelijks te injecteren.

Een anti-oestrogeen zoals Nolvadex kan best bij de hand gehouden worden, want oestrogene problemen zullen bijna altijd optreden. Gebruik van 30 tot 40 mg Nolvadex per dag tot de problemen verdwijnen wordt geadviseerd. Zeer voorzichtige gebruikers kiezen er gewoonlijk voor om Proviron of Arimidex naast de testosteron suspensie te gebruiken, om de opbouw van oestrogeen te voorkomen. Hoewel dit de mogelijke winst sterk zal verminderen, blijft de testosteron suspensie ook dan nog relatief krachtig. Proviron heeft de voorkeur als aromatase-remmer bij alle vormen van testosteron, maar personen die vatbaar zijn voor androgene bijwerkingen zoals mannelijke haaruitval doen er goed aan te investeren in het sterkere en duurdere Arimidex, aangezien Proviron androgeen-gerelateerde bijwerkingen kan doen toenemen.

Testosteron is, naast nandrolon, het meest onderdrukkende middel voor het natuurlijke testosteron. Het is dus absoluut noodzakelijk om, vooral als het gaat om een lange kuur, op voorhand te denken aan een nakuur met HCG en Nolvadex (of Clomid). HCG gebruikt men gewoonlijk tijdens de kuur en/of tussen kuur en nakuur. De nakuur met Nolvadex begint 4 tot 5 dagen na de laatste testosteron-injectie, aan een dosis van 40 tot 50 mg per dag voor twee weken gevolgd door nog eens twee weken aan 20 tot 25 mg per dag.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Merken & producten
Biotika

Agroviron-Depot (CZ)

25 mg/ml

Grupo Comercial Tarasco

Anabolic TS

100 mg/ml

Jurox

Testosus 100 (Australia)

100 mg/ml

Nicholas

Aquaviron (India)

25 mg/ml

Univet

Uni-test Suspension (Canada)

100 mg/ml
 
Naar boven