- Lid sinds
- 25 aug 2008
- Berichten
- 761
- Waardering
- 5
- Lengte
- 1m80
- Massa
- 70kg
- Vetpercentage
- 11%
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
ik doe aarbeien bij mijn magere kwark met een beetje suiker, anders krijg ik die meuk echt me strot niet door.
Ben niet zo'n voorstander van aardbeien, kan je kanker van krijgen!![]()
En voor pepernoten, brood, bier, etc. etc. Beter stop je gewoon met eten!Wat is er zo grappig aan, dat geld ook voor brocolie en ketjap.
Wie weet kan je ook Kanker krijgen net als ik, kijken of je dan nog zo'n lol hebt, ik kan er nog steeds niet erg om lachen en mijn dochtertje van negen ook niet echt!![]()
Dus als ik in balans was geweest had ik geen kanker gekregen, u bent dus een gespecialiseerde kanker arts.
Heeft u nog meer tips
veel succes!
Dat zie je mij niet zeggen. Weet jij waar je kanker vandaan komt dan? Heeft je arts gezegd dat je kanker hebt gekregen van aardbeien?
Een goede gezonde balans in je voeding verminderd wel zeker weten de KANS dat je kanker krijgt.
Dat zie je mij niet zeggen. Weet jij waar je kanker vandaan komt dan? Heeft je arts gezegd dat je kanker hebt gekregen van aardbeien?
Een goede gezonde balans in je voeding verminderd wel zeker weten de KANS dat je kanker krijgt.
ahey JW, Zhang Y, Talalay P: Broccoli sprouts: an exceptionally rich source of inducers of enzymes that protect against chemical carcinogens.
Proc Natl Acad Sci U S A 1997, 94:10367-10372.
Onderzoekers van de Amerikaanse John Hopkins School of Medicine en van het Franse Nationaal Wetenschappelijk Onderzoekscentrum (CNRS) melden dat sulforaphane, een stof die van nature in hoge concentratie voorkomt in broccoli en in broccolischeuten, een krachtig effect heeft tegen de bacterie Helicobacter pilori die verantwoordelijk wordt geacht voor een groot deel van de maagzweren en de maagkankers. Voorlopig is dit effect alleen aangetoond in het laboratorium met gezuiverd sulforophane, maar de onderzoekers zijn nu gestart met studies bij mensen. Ze hopen eenzelfde effect te kunnen aantonen met een normaal dieet waaraan broccoli wordt toegevoegd.
Bron: http://www.gezondheid.be
Broccoli goed tegen maagkanker
Broccoli bevat de stof sulforafaan die de bacterie Helicobacter pylori kan doden en zo maagzweren en maagkanker voorkomt. Dat groente beschermt tegen maagkanker was al langer bekend, maar onderzoekers van de Johns Hopkins University School of Medicin in de Verenigde Staten hebben nu ontdekt hoe dit komt. Behalve dat sulforafaan bacteriedodend werkt, blijkt deze stof ook de groei van tumoren in darm en maag bij muizen te remmen, aldus de onderzoekers.
Broccoli-pil beschermt tegen borstkanker
Volgens wetenschappers is het straks niet ondenkbaar dat er een broccoli-pil komt die vrouwen moet beschermen tegen borstkanker. Amerikaanse onderzoekers uit Chicago hebben een chemische grondstof gefabriceerd die gebaseerd is op een anti-kanker-stof die in de broccoli voorkomt.
Dierproeven tonen goede resultaten aan. Als ook bij mensen dezelfde resultaten worden gehaald kan er een eenmaal daagse vitaminepil gemaakt worden met de stof die als kankerpreventie zou gaan gelden. Een dergelijke pil zou binnen 7 jaar op de markt kunnen zijn. Wel blijft de vraag hoe een hoge dosis van deze stof zich gedraagt bij gezonde mensen. Er is onderzoek gedaan onder ratten. De kans op borstkanker bij ratten nam met 50% af.
De chemische stof die ontwikkeld is staat bekend als oxomate.
Oxomate is gebaseerd op de natuurlijk voorkomende anti-kankerstof sulphorafaan, die zowel in koolsoorten, spruitjes en broccoli wordt gevonden.
De natuurlijke en de chemische stof zorgen voor extra aanmaak van fase-II enzymen in het lichaam, die kankerveroorzakende chemicalieën in het lichaam kunnen bestrijden. Sulpharofaan is echter giftig in hoge doseringen en duur, waardoor het als geneesmiddel ongeschikt is. Oxomate heeft die giftigheid niet, en is ook goedkoper.
Bron: BBC
Bij in vitro (laboratorium) onderzoek op de John Hopkins medische universiteit werd ontdekt dat sulforaphane, van nature aanwezig in broccoli (en andere kruisbloemige groenten als bloemkool en spruitjes,) een indirecte anti-oxidant is. De stof activeert de neutralisatie van schadelijke stoffen als vrije radicalen in het lichaam die de ontwikkeling van ernstige ziektes als kanker en oogafwijkingen initieren resp. stimuleren. De stof heeft zelf geen anti-oxidant werking maar stimuleert de aanmaak van enzymen die oxidatieve stress opruimen.
Sulforafaan, in zijn natuurlijke voorloper glucosinolaat, is een fytochemische stof die van nature in sommige planten voorkomt. Vooral kruisbloemige groenten als broccoli en bloemkool bevatten veel SGS. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat SGS de antioxidantactiviteit in het lichaam stimuleert. Het is een duurzame antioxidant die fase-2 enzymen in het lichaam activeert; deze helpen het lichaam vrije radicalen en andere chemische stoffen die DNA-schade kunnen veroorzaken, te elimineren.
Meer info: http://www.brocco.nl
Broccoli smeren tegen kanker
Een smeerseltje van broccolipap beschermt muizen tegen huidkanker, en drie keer per week kool op het menu vermindert de kans op borstkanker.
Kool, broccoli, bloemkool en spruitjes behoren allemaal tot de familie van de Brassica-gewassen, die met elkaar gemeen hebben dat ze glucosinolaten bevatten. Dat zijn zwavelhoudende stoffen die door snijden, hakken of kauwen worden afgebroken tot sulforafaan. En van die laatste stof is bij herhaaldelijke experimenten aangetoond dat het een beschermende werking heeft tegen kanker.
Op de jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse Association for Cancer Research werden gisteren enkele onderzoeksresultaten gepresenteerd over deze heilzame groentes.
.
Dorothy Rybaczyk-Pathak bestudeerde bijvoorbeeld het dieet van Poolse immigranten in Chicago en Detroit. Die eten veel minder kool dan de achterblijvers in hun vaderland: nog maar 4,5 kilo per jaar, terwijl in Polen wonende Polen drie keer zo veel consumeren. Bij de Amerikaanse Polen kwam drie keer zo vaak borstkanker voor. Drie keer per week kool op het menu dus, adviseert Rybaczyk-Pathak.
Albena Dinkova-Kostova van Johns Hopkins Universiteit besprak de resultaten van een proef met een papje, gemaakt van jonge broccoli-scheuten. Muizen die de groene smurrie tweemaal daags op hun naakte huid gesmeerd kregen, bleken minder bevattelijk voor de schadelijke werking van UV-straling. Hun onbehandelde soortgenoten kregen vaker huidkanker.
http://noorderlicht.vpro.nl/noorderlog/bericht/24692649/
Broccoli beschermt tegen longkanker
Nieuw onderzoek heeft opnieuw het beschermende effect van broccoli tegen kanker aangetoond.
Niet alleen broccoli maar ook koolsoorten als spitskool en spruitjes bieden, indien iemand over het juiste genenpakket beschikt, bescherming tegen longkanker. Dit beweren Franse onderzoekers in het medische tijdschrift The Lancet.
http://www.planet.nl/planet/show/id=
75098/contentid=651430/sc=088f0d
En zo is er nog VEEL meer te vinden.Scientific research
J. W. Fahey and P. Talalay, "Antioxidant Functions of Sulforaphane: a Potent Inducer of Phase II Detoxification Enzymes"; Food and Chemical Toxicology 37 (1999), 973-979
Zhang, et al, "Anticarcinogenic activities of sulforaphane and structurally related synthetic norbornyl isothiocyanates"; Proc. Natl. Acad. Sci USA, Vol. 91, pp. 3147-3150
Fahey, et al, "Broccoli Sprouts: An exceptionally rich source of inducers of enzymes that protect against chemical carcinogens"; Proc. Natl. Acad. Sci. USA, Vol. 94, pp. 10367-10372, September 1997, Medical Sciences
Zhang, et al, "A major inducer of anticarcinogenic protective enzymes from broccoli: isolation and elucidation of structure"; Proc. Natl. Acad. Sci. USA, Vol. 89, pp.2399-2403, March 1992, Medical Sciences
Prochaska, et al, "Rapid detection of inducers of enzymes that protect against carcinogens"; Proc. Natl. Acad. Sci. USA, Vol. 89, pp. 2394-2398, March 1992, Medical Sciences
Precies. Ik denk dat Rob68 de reacties in dit topic iets te serieus neemt. Hij moet weten dat iedereen op dit forum kanker een verschrikkelijke ziekte vindt.
Ik neem mijn kanker en mijn dochter van 9 en een eventueel verlies van haar vader te serieus!
17jaar en al zo wijs, alleen lezen kan je niet, dus lees even degrappigheid op mijn reaktie, wijsneus.
Jezus rob.. ik vind het spijtig dat je getroffen bent met deze vreselijke ziekte. En ik heb zelf ook familieleden verloren aan deze ziekte.
Maar je praat onzin!
Brocolli zal eerder kankerremmend werken dan kankerversterkend. Dit door z'n indoles & isothiocyanates.
En zo is er nog VEEL meer te vinden.
Blijkt wel dat je jezelf als middelpunt ziet, zelfs in een topic met als titel 'Teveel kwark in korte tijd??'. Ikzelf heb een paar maanden geleden nog een begrafenis gehad van mijn tante. Zij was zwanger en had ernstig uitgezaaide botkanker. Mijn opa is gestorven aan longkanker en buiten mijn familie om ken ik ook nog wel mensen die getroffen zijn door deze walgelijke ziekte.
Bovendien denk ik dat jij niet kan lezen, aangezien ik, betreffende het ' serieus nemen', het over reacties in dit topic had, niet over jouw ziekte en het verschrikkelijke verlies dat jouw dochter zou kunnen lijden. Dat je over mijn leeftijd begint vind ik zwak, ik sprak namens alle forumleden toen ik postte dat iedereen kanker verschrikkelijk vind. Mijn post was dan ook niet denigrerend bedoeld, eerder verhelderend inzake voorgaande posts.
Ik zie net dat je nog maar net uit het ei komt, dus sorry met jou ga ik niet dieper op deze materie in daar ben je klaarblijkelijk nog niet aan toe, komt nog wel als 1 van je Fam. leden kanker heeft
Dus als ik in balans was geweest had ik geen kanker gekregen, u bent dus een gespecialiseerde kanker arts.
Verder wens ik het jullie best toe hoor, ik zocht het net even op en voor jullie zijn die dingen niet schaddelijk maar zeer goed, dus veel peppernoten eten en aardbijen en ketjap en brocolie, dan maak je mij echt heel blij, kom ik je na de chemo wel even opzoeken, om het je in te wrijven.