XXL Nutrition

Teveel kwark in korte tijd ??

Bezoekers in dit topic


Wat is er zo grappig aan, dat geld ook voor brocolie en ketjap.

Wie weet kan je ook Kanker krijgen net als ik, kijken of je dan nog zo'n lol hebt, ik kan er nog steeds niet erg om lachen en mijn dochtertje van negen ook niet echt!:mad:
 
Wat is er zo grappig aan, dat geld ook voor brocolie en ketjap.

Wie weet kan je ook Kanker krijgen net als ik, kijken of je dan nog zo'n lol hebt, ik kan er nog steeds niet erg om lachen en mijn dochtertje van negen ook niet echt!:mad:
En voor pepernoten, brood, bier, etc. etc. Beter stop je gewoon met eten!
 

Dus als ik in balans was geweest had ik geen kanker gekregen, u bent dus een gespecialiseerde kanker arts.

Heeft u nog meer tips???

Op die andere opmerking zal ik maar niks schrijven.

Verder wens ik het jullie best toe hoor, ik zocht het net even op en voor jullie zijn die dingen niet schaddelijk maar zeer goed, dus veel peppernoten eten en aardbijen en ketjap en brocolie, dan maak je mij echt heel blij, kom ik je na de chemo wel even opzoeken, om het je in te wrijven.

veel succes!
 
Dus als ik in balans was geweest had ik geen kanker gekregen, u bent dus een gespecialiseerde kanker arts.

Heeft u nog meer tips???

veel succes!

Dat zie je mij niet zeggen. Weet jij waar je kanker vandaan komt dan? Heeft je arts gezegd dat je kanker hebt gekregen van aardbeien?

Een goede gezonde balans in je voeding verminderd wel zeker weten de KANS dat je kanker krijgt.
 
Dat zie je mij niet zeggen. Weet jij waar je kanker vandaan komt dan? Heeft je arts gezegd dat je kanker hebt gekregen van aardbeien?

Een goede gezonde balans in je voeding verminderd wel zeker weten de KANS dat je kanker krijgt.

Ik zie net dat je nog maar net uit het ei komt, dus sorry met jou ga ik niet dieper op deze materie in daar ben je klaarblijkelijk nog niet aan toe, komt nog wel als 1 van je Fam. leden kanker heeft, 1 op de 3 mensen krijgt kanker, denk daar maar over na!;)

Jammer van jullie disrespekt!
 
Dat zie je mij niet zeggen. Weet jij waar je kanker vandaan komt dan? Heeft je arts gezegd dat je kanker hebt gekregen van aardbeien?

Een goede gezonde balans in je voeding verminderd wel zeker weten de KANS dat je kanker krijgt.

Precies. Ik denk dat Rob68 de reacties in dit topic iets te serieus neemt. Hij moet weten dat iedereen op dit forum kanker een verschrikkelijke ziekte vindt.
 
Jezus rob.. ik vind het spijtig dat je getroffen bent met deze vreselijke ziekte. En ik heb zelf ook familieleden verloren aan deze ziekte.

Maar je praat onzin!

Brocolli zal eerder kankerremmend werken dan kankerversterkend. Dit door z'n indoles & isothiocyanates.

ahey JW, Zhang Y, Talalay P: Broccoli sprouts: an exceptionally rich source of inducers of enzymes that protect against chemical carcinogens.
Proc Natl Acad Sci U S A 1997, 94:10367-10372.


Onderzoekers van de Amerikaanse John Hopkins School of Medicine en van het Franse Nationaal Wetenschappelijk Onderzoekscentrum (CNRS) melden dat sulforaphane, een stof die van nature in hoge concentratie voorkomt in broccoli en in broccolischeuten, een krachtig effect heeft tegen de bacterie Helicobacter pilori die verantwoordelijk wordt geacht voor een groot deel van de maagzweren en de maagkankers. Voorlopig is dit effect alleen aangetoond in het laboratorium met gezuiverd sulforophane, maar de onderzoekers zijn nu gestart met studies bij mensen. Ze hopen eenzelfde effect te kunnen aantonen met een normaal dieet waaraan broccoli wordt toegevoegd.

Bron: http://www.gezondheid.be

Broccoli goed tegen maagkanker

Broccoli bevat de stof sulforafaan die de bacterie Helicobacter pylori kan doden en zo maagzweren en maagkanker voorkomt. Dat groente beschermt tegen maagkanker was al langer bekend, maar onderzoekers van de Johns Hopkins University School of Medicin in de Verenigde Staten hebben nu ontdekt hoe dit komt. Behalve dat sulforafaan bacteriedodend werkt, blijkt deze stof ook de groei van tumoren in darm en maag bij muizen te remmen, aldus de onderzoekers.

Broccoli-pil beschermt tegen borstkanker

Volgens wetenschappers is het straks niet ondenkbaar dat er een broccoli-pil komt die vrouwen moet beschermen tegen borstkanker. Amerikaanse onderzoekers uit Chicago hebben een chemische grondstof gefabriceerd die gebaseerd is op een anti-kanker-stof die in de broccoli voorkomt.
Dierproeven tonen goede resultaten aan. Als ook bij mensen dezelfde resultaten worden gehaald kan er een eenmaal daagse vitaminepil gemaakt worden met de stof die als kankerpreventie zou gaan gelden. Een dergelijke pil zou binnen 7 jaar op de markt kunnen zijn. Wel blijft de vraag hoe een hoge dosis van deze stof zich gedraagt bij gezonde mensen. Er is onderzoek gedaan onder ratten. De kans op borstkanker bij ratten nam met 50% af.
De chemische stof die ontwikkeld is staat bekend als oxomate.

Oxomate is gebaseerd op de natuurlijk voorkomende anti-kankerstof sulphorafaan, die zowel in koolsoorten, spruitjes en broccoli wordt gevonden.
De natuurlijke en de chemische stof zorgen voor extra aanmaak van fase-II enzymen in het lichaam, die kankerveroorzakende chemicalieën in het lichaam kunnen bestrijden. Sulpharofaan is echter giftig in hoge doseringen en duur, waardoor het als geneesmiddel ongeschikt is. Oxomate heeft die giftigheid niet, en is ook goedkoper.

Bron: BBC

Bij in vitro (laboratorium) onderzoek op de John Hopkins medische universiteit werd ontdekt dat sulforaphane, van nature aanwezig in broccoli (en andere kruisbloemige groenten als bloemkool en spruitjes,) een indirecte anti-oxidant is. De stof activeert de neutralisatie van schadelijke stoffen als vrije radicalen in het lichaam die de ontwikkeling van ernstige ziektes als kanker en oogafwijkingen initieren resp. stimuleren. De stof heeft zelf geen anti-oxidant werking maar stimuleert de aanmaak van enzymen die oxidatieve stress opruimen.

Sulforafaan, in zijn natuurlijke voorloper glucosinolaat, is een fytochemische stof die van nature in sommige planten voorkomt. Vooral kruisbloemige groenten als broccoli en bloemkool bevatten veel SGS. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat SGS de antioxidantactiviteit in het lichaam stimuleert. Het is een duurzame antioxidant die fase-2 enzymen in het lichaam activeert; deze helpen het lichaam vrije radicalen en andere chemische stoffen die DNA-schade kunnen veroorzaken, te elimineren.

Meer info: http://www.brocco.nl

Broccoli smeren tegen kanker

Een smeerseltje van broccolipap beschermt muizen tegen huidkanker, en drie keer per week kool op het menu vermindert de kans op borstkanker.

Kool, broccoli, bloemkool en spruitjes behoren allemaal tot de familie van de Brassica-gewassen, die met elkaar gemeen hebben dat ze glucosinolaten bevatten. Dat zijn zwavelhoudende stoffen die door snijden, hakken of kauwen worden afgebroken tot sulforafaan. En van die laatste stof is bij herhaaldelijke experimenten aangetoond dat het een beschermende werking heeft tegen kanker.

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse Association for Cancer Research werden gisteren enkele onderzoeksresultaten gepresenteerd over deze heilzame groentes.
.
Dorothy Rybaczyk-Pathak bestudeerde bijvoorbeeld het dieet van Poolse immigranten in Chicago en Detroit. Die eten veel minder kool dan de achterblijvers in hun vaderland: nog maar 4,5 kilo per jaar, terwijl in Polen wonende Polen drie keer zo veel consumeren. Bij de Amerikaanse Polen kwam drie keer zo vaak borstkanker voor. Drie keer per week kool op het menu dus, adviseert Rybaczyk-Pathak.

Albena Dinkova-Kostova van Johns Hopkins Universiteit besprak de resultaten van een proef met een papje, gemaakt van jonge broccoli-scheuten. Muizen die de groene smurrie tweemaal daags op hun naakte huid gesmeerd kregen, bleken minder bevattelijk voor de schadelijke werking van UV-straling. Hun onbehandelde soortgenoten kregen vaker huidkanker.

http://noorderlicht.vpro.nl/noorderlog/bericht/24692649/

Broccoli beschermt tegen longkanker

Nieuw onderzoek heeft opnieuw het beschermende effect van broccoli tegen kanker aangetoond.

Niet alleen broccoli maar ook koolsoorten als spitskool en spruitjes bieden, indien iemand over het juiste genenpakket beschikt, bescherming tegen longkanker. Dit beweren Franse onderzoekers in het medische tijdschrift The Lancet.

http://www.planet.nl/planet/show/id=
75098/contentid=651430/sc=088f0d


Scientific research

J. W. Fahey and P. Talalay, "Antioxidant Functions of Sulforaphane: a Potent Inducer of Phase II Detoxification Enzymes"; Food and Chemical Toxicology 37 (1999), 973-979

Zhang, et al, "Anticarcinogenic activities of sulforaphane and structurally related synthetic norbornyl isothiocyanates"; Proc. Natl. Acad. Sci USA, Vol. 91, pp. 3147-3150

Fahey, et al, "Broccoli Sprouts: An exceptionally rich source of inducers of enzymes that protect against chemical carcinogens"; Proc. Natl. Acad. Sci. USA, Vol. 94, pp. 10367-10372, September 1997, Medical Sciences

Zhang, et al, "A major inducer of anticarcinogenic protective enzymes from broccoli: isolation and elucidation of structure"; Proc. Natl. Acad. Sci. USA, Vol. 89, pp.2399-2403, March 1992, Medical Sciences

Prochaska, et al, "Rapid detection of inducers of enzymes that protect against carcinogens"; Proc. Natl. Acad. Sci. USA, Vol. 89, pp. 2394-2398, March 1992, Medical Sciences
En zo is er nog VEEL meer te vinden.
 
Precies. Ik denk dat Rob68 de reacties in dit topic iets te serieus neemt. Hij moet weten dat iedereen op dit forum kanker een verschrikkelijke ziekte vindt.

Ik neem mijn kanker en mijn dochter van 9 en een eventueel verlies van haar vader te serieus???!

17jaar en al zo wijs, alleen lezen kan je niet, dus lees even degrappigheid op mijn reaktie, wijsneus.
 
Maargoed, even on-topic nu, ik gooi altijd zo'n albert heyn geblikte fruitmix door m'n kwark, maakt de kwark allemaal een stuk dragelijker, en teveel kwark kan nooit natuurlijk, check het filmpje :D
 
Hoe bedoel je teveel kwark kan nooit?

Teveel casseine is echt niet gezond voor je.
 
Ik neem mijn kanker en mijn dochter van 9 en een eventueel verlies van haar vader te serieus???!

17jaar en al zo wijs, alleen lezen kan je niet, dus lees even degrappigheid op mijn reaktie, wijsneus.

Blijkt wel dat je jezelf als middelpunt ziet, zelfs in een topic met als titel 'Teveel kwark in korte tijd??'. Ikzelf heb een paar maanden geleden nog een begrafenis gehad van mijn tante. Zij was zwanger en had ernstig uitgezaaide botkanker. Mijn opa is gestorven aan longkanker en buiten mijn familie om ken ik ook nog wel mensen die getroffen zijn door deze walgelijke ziekte.

Bovendien denk ik dat jij niet kan lezen, aangezien ik, betreffende het ' serieus nemen', het over reacties in dit topic had, niet over jouw ziekte en het verschrikkelijke verlies dat jouw dochter zou kunnen lijden. Dat je over mijn leeftijd begint vind ik zwak, ik sprak namens alle forumleden toen ik postte dat iedereen kanker verschrikkelijk vind. Mijn post was dan ook niet denigrerend bedoeld, eerder verhelderend inzake voorgaande posts.
 
Jezus rob.. ik vind het spijtig dat je getroffen bent met deze vreselijke ziekte. En ik heb zelf ook familieleden verloren aan deze ziekte.

Maar je praat onzin!

Brocolli zal eerder kankerremmend werken dan kankerversterkend. Dit door z'n indoles & isothiocyanates.

En zo is er nog VEEL meer te vinden.

Dit vindt ik nou een serieuse post, goed zo;)!!!

Aller eerst leuk die onderzoekjes, als ik 1 voeding mis zit, lul ik gelijk voor de rest onzin, oke, mee eens!

Alle wijsheid die een mens bezit heeft hij van een ander geleerd;), mijn artsen op het radiologisch instituut hebben een ander idee bij brocolie en daar komt mijn kennis vandaan, ik ga dit zeker aan kaarten volgende maand op mijn halfjaarlijkse keuring, waneer ik krijg te horen of ik weer een half jaartje door kan!

Er zijn inmiddels ontelbare soorten kanker en vast ook verschillende ideeèn en onderzoeken rondt kanker die elkaar nog wel eens tegen spreken!

De opmerkingen dat ik scherp reageer op domme opmerkingen omtrend kanker, snap ik eigenlijk ook niet van mezelf, kanker is eigenlijk net een griepje, gewoon terug in balans komen en hopzakee weg kanker.

Had Silvia Millekamp (sporten & goede voeding) dat maar geweten of guusje Nederhorst, hoeften ze niet eens dood!

Het is wel mijn probleem een reden waarom ik juist hier ben en inmiddels met heel veel pijn en moeite weer train, ik snap dat mijn posts de feest vreugde drukt op dit forum, terwijl het wel leuk moet blijven!

Ik zal het woord kanker niet meer gebruiken en lekker luchtig en vrolijk met de mensen mee lullen, het moet wel leuk blijven.;)

Ik was van plan een topic te openen over revalidatie na kanker en eventueel AAS als revalidatie middels, maar na dit laten we dat maar zitten.

Dus back on topic!

Ps; het is vanacht huilend 03.00u geworden omdat mijn dochtertje niet kon stoppen met huilen aangezien mijn halfjaarlijkse keuring er weer aankomt en zij van de zenuwen dat het terug keert gebroken is, mijn dochtertje is mijn beste maatje en ze heeft alleen mij, nu ik dit schrijf hou ik het niet droog, dus misscjien van daar mijn scherpe reaktie's.

Ik ga maar even proberen mijn zinnen te verzetten, misschien nog is tot later.

Grt, Rob
 
Laatst bewerkt:
Jij insunueert dingen die helemaal niet gezegd zijn.

Ik vind het een beetje belachelijk om mijn stelling over balans in het voedsel zo zwart/wit neer te zetten.

Naar schatting zouden 30 tot 40 % van de bestaande kankers kunnen voorkomen worden door alleen al maatregelen te nemen op het gebied van dieet en levensstijl.

Voedingsarme stoffen zoals geconcentreerde suikers en verfijnde meelprodukten, die mede veroorzakers zijn van een slecht functionerende glucose stofwisseling (dat op zijn beurt weer leid tot diabetes) lage vezelinname, consumptie van rood vlees en een slechte balans van Omega 3 en 6 vetzuren dragen allen bij aan het bestaan van een overmatig risico op de ontwikkeling van kankers.

De inname van vlaszaad en met name het lijnzaad gedeelte evenals overvloedige hoeveelheden groente en fruit zullen het risico op het ontwikkelen van kanker verlagen.

Vooral Allium en kruisbloemige groenten zijn heilzaam waarbij broccoli relatief gezien het meeste Sulforophane bevat.

Beschermende elementen in een dieet ter preventie van kanker zijn onder andere selenium, foliumzuur, vitamine B-12, vitamine D, chlorofyl en anti-oxidanten zoals de carotenen (A-caroteen, B-caroteen, lycopene, luteine, cryptoxanthine).

Ascorbinezuur heeft weinig effect als het oraal ingenomen wordt maar zou intravenously (geinjecteerd?) wel behulpzaam kunnen zijn.
Aanvullende orale inname van digestieve enzymen en probiotics heeft ook nut als dieet onderdeel tegen de ontwikkeling van kanker.

Een dieet samengesteld volgens deze richtlijnen leid waarschijnlijk tot een afname van minimaal 60 tot 70% op het ontwikkelen van borst, darm en prostaatkankers en zelfs tot een 40 tot 50% afname op het ontwikkelen van longkanker, dit tezamen met gelijkwaardige afnames van kansen voor het ontwikkelen van kanker op andere plekken in het lichaam.

Een dergelijk dieet zou kankers kunnen voorkomen en zou het herstel na een kanker kunnen bevorderen.



Dit is eigenlijk een samanvatting van een artikel genaamd "Nutrition and cancer: A review of the evidence for an anti-cancer diet" die wel op het internet te vinden is. Dit is een artikel gebasseerd op 156 wetenschappelijke onderzoeken gedaan door vooraanstaande internationale kankerwetenschappers met bronvermeldingen.
 
Blijkt wel dat je jezelf als middelpunt ziet, zelfs in een topic met als titel 'Teveel kwark in korte tijd??'. Ikzelf heb een paar maanden geleden nog een begrafenis gehad van mijn tante. Zij was zwanger en had ernstig uitgezaaide botkanker. Mijn opa is gestorven aan longkanker en buiten mijn familie om ken ik ook nog wel mensen die getroffen zijn door deze walgelijke ziekte.

Bovendien denk ik dat jij niet kan lezen, aangezien ik, betreffende het ' serieus nemen', het over reacties in dit topic had, niet over jouw ziekte en het verschrikkelijke verlies dat jouw dochter zou kunnen lijden. Dat je over mijn leeftijd begint vind ik zwak, ik sprak namens alle forumleden toen ik postte dat iedereen kanker verschrikkelijk vind. Mijn post was dan ook niet denigrerend bedoeld, eerder verhelderend inzake voorgaande posts.

Dat van die leeftijdt is niet eens lullig bedoeld maar een feit!

Toen ik 17 was, wist ik nog niet wat ik nu met 40jr. en ervaring met eigen kanker wel allemaal weet, ik ben er wel achter dat de 17 jarigen van nu alles wetend zijn.

Sorry voor de beledeging en ik sta open om nog meer dan ik al weet betreffend kanker van je op te steken.

Brand los met je feiten?
 
Ik doelde meer op:

Ik zie net dat je nog maar net uit het ei komt, dus sorry met jou ga ik niet dieper op deze materie in daar ben je klaarblijkelijk nog niet aan toe, komt nog wel als 1 van je Fam. leden kanker heeft


Dus als ik in balans was geweest had ik geen kanker gekregen, u bent dus een gespecialiseerde kanker arts.

Verder wens ik het jullie best toe hoor, ik zocht het net even op en voor jullie zijn die dingen niet schaddelijk maar zeer goed, dus veel peppernoten eten en aardbijen en ketjap en brocolie, dan maak je mij echt heel blij, kom ik je na de chemo wel even opzoeken, om het je in te wrijven.
 
Terug
Naar boven