- Lid geworden
- 3 okt 2006
- Berichten
- 13.556
- Waardering
- 2.950
Aan de hand van een artikel gepost op de website supplementlabtest.com en vragen op het forum heb ik maar besloten een topic hierover aan te maken.
In het kort, Beef Protein als supplement/shake bestaat niet en is altijd collageen hydrolysaat (vanwege oplosbaarheid) met losse aminozuren.
Dit is de aminozuursamenstelling van rundsvlees per 100 gram:
Glycine 6,26 %
Proline 4,9 %
Alanine 6,25 %
Hydroxyproline 1,08 %
Glutamic acid 15,43 %
Arginine 6,65 %
Aspartic acid 9,36 %
Serine 4,05 %
Lysine 8,68 %
Leucine 8,18 %
Valine 5,1 %
Threonine 4,11 %
Phenylalanine 4,06 %
Isoleucine 4,67 %
Methionine 2,68 %
Histidine 3,28 %
Tyrosine 3,27 %
Cysteine 1,33 %
Tryptophan 0,67 %
En dit is die van Collageen:
Glycine 32,9 %
Proline 12,6 %
Alanine 10,9 %
Hydroxyproline 9,5 %
Glutamic acid 7,4 %
Arginine 4,9 %
Aspartic acid 4,7 %
Serine 3,6 %
Lysine 2,9 %
Leucine 2,4 %
Valine 2,2 %
Threonine 1,9 %
Phenylalanine 1,3 %
Isoleucine 1,1 %
Hydroxylysine 0,6 %
Methionine 0,6 %
Histidine 0,5 %
Tyrosine 0,3 %
Cysteine 0,1 %
Tryptophan 0 %
Waar je dus vooral moet op letten is het hoge gehalte aan Glycine. Dit zal altijd aanwezig zijn op de labels van de zogezegde Beef Protein supplementen. Gewoon omdat ze het niet kunnen verdoezelen. Ze gaan altijd het profiel van rundsvlees proberen na te bootsen natuurlijk, maar je zal het altijd merken.
Waarom passen ze de label dan niet aan? Omdat je dan genaaid bent als je getest wordt. En hoe ze het nu doen, mag gewoon. Collageen hydrolysaat valt volgens de wet onder vleeseiwitten en je mag dus het gewoon Beef Protein noemen. Collageen Hydrolysaat = Beef Protein.
Als je de vraag stelt of het Collageen is zal het antwoord nee zijn natuurlijk. Stel maar eens de vraag of het Collageen Hydrolysaat is. Dat is het wel
Als voorbeeld, de zogezegde Beef Protein van Muscletech. Hoog in Glycine, Proline en vooral hydroxyproline wat normaal gezien zeer laag is bij whey en vlees. Je kan ook perfect zien wat ze aan losse aminozuren hebben toegevoegd.
Een trucje van Muscletech:
"They add inferior collagen to boost their protein content and label it as “hydrolyzed gelatin.” But you won't find that with Platinum 100% Beef Protein."
Nee, want er zit Collageen Hydrolysaat in. Gelatine Hydrolysaat bestaat niet. Gelatine is de benaming van gedeeltelijk gehydrolyseerd collageen, dit zou een plakkerige bende geven. Ga je collageen verder hydrolyseren dan verhoog je de oplosbaarheid en is het geen gelatine meer.
Aminozuursamenstelling 'Beef Protein' Muscletech:
In het kort, Beef Protein als supplement/shake bestaat niet en is altijd collageen hydrolysaat (vanwege oplosbaarheid) met losse aminozuren.
Dit is de aminozuursamenstelling van rundsvlees per 100 gram:
Glycine 6,26 %
Proline 4,9 %
Alanine 6,25 %
Hydroxyproline 1,08 %
Glutamic acid 15,43 %
Arginine 6,65 %
Aspartic acid 9,36 %
Serine 4,05 %
Lysine 8,68 %
Leucine 8,18 %
Valine 5,1 %
Threonine 4,11 %
Phenylalanine 4,06 %
Isoleucine 4,67 %
Methionine 2,68 %
Histidine 3,28 %
Tyrosine 3,27 %
Cysteine 1,33 %
Tryptophan 0,67 %
En dit is die van Collageen:
Glycine 32,9 %
Proline 12,6 %
Alanine 10,9 %
Hydroxyproline 9,5 %
Glutamic acid 7,4 %
Arginine 4,9 %
Aspartic acid 4,7 %
Serine 3,6 %
Lysine 2,9 %
Leucine 2,4 %
Valine 2,2 %
Threonine 1,9 %
Phenylalanine 1,3 %
Isoleucine 1,1 %
Hydroxylysine 0,6 %
Methionine 0,6 %
Histidine 0,5 %
Tyrosine 0,3 %
Cysteine 0,1 %
Tryptophan 0 %
Waar je dus vooral moet op letten is het hoge gehalte aan Glycine. Dit zal altijd aanwezig zijn op de labels van de zogezegde Beef Protein supplementen. Gewoon omdat ze het niet kunnen verdoezelen. Ze gaan altijd het profiel van rundsvlees proberen na te bootsen natuurlijk, maar je zal het altijd merken.
Waarom passen ze de label dan niet aan? Omdat je dan genaaid bent als je getest wordt. En hoe ze het nu doen, mag gewoon. Collageen hydrolysaat valt volgens de wet onder vleeseiwitten en je mag dus het gewoon Beef Protein noemen. Collageen Hydrolysaat = Beef Protein.
Als je de vraag stelt of het Collageen is zal het antwoord nee zijn natuurlijk. Stel maar eens de vraag of het Collageen Hydrolysaat is. Dat is het wel
Als voorbeeld, de zogezegde Beef Protein van Muscletech. Hoog in Glycine, Proline en vooral hydroxyproline wat normaal gezien zeer laag is bij whey en vlees. Je kan ook perfect zien wat ze aan losse aminozuren hebben toegevoegd.
Een trucje van Muscletech:
"They add inferior collagen to boost their protein content and label it as “hydrolyzed gelatin.” But you won't find that with Platinum 100% Beef Protein."
Nee, want er zit Collageen Hydrolysaat in. Gelatine Hydrolysaat bestaat niet. Gelatine is de benaming van gedeeltelijk gehydrolyseerd collageen, dit zou een plakkerige bende geven. Ga je collageen verder hydrolyseren dan verhoog je de oplosbaarheid en is het geen gelatine meer.
Aminozuursamenstelling 'Beef Protein' Muscletech:
Laatst bewerkt: