Kwarkkrawk
Advanced Bodybuilder
- Lid geworden
- 29 nov 2012
- Berichten
- 957
- Waardering
- 72
- Lengte
- 1m70
ik snap dat het van belang is om net na de training whey-eiwitten te nemen en snelle koolhydraten, en een half uur - uur erna een volwaardige maaltijd. Ook dat de meeste hun koolydraten het meest rondom de training plannen kan ik inkomen.
Maar verder ben ik een beetje verward rondom de timing van het eten.
de vragen
hoe belangrijk is de opdeling in evenredige porties?
ik moet eerlijk toegeven dat dit voor mij een probleem is, ik ben zo gewend grote porties ontbijt, lunch en diner te eten dat dit er ook echt in lijkt te blijven. Nu heb ik vaker gelezen dat 6 evenredige porties beter zou zijn. ik heb al wat weten te spelen maar mijn 3 "tussendoor" porties blijven kleiner, omdat ik anders gedurende de dag minder vol zit.
Waarom zijn 6 gelijke porties beter en is dit wel zo? is dit puur om koolhydraten- of eiwitpieken te vermijden?
maakt het tijdstip waarop je eet echt zoveel uit daarbij of gaat het voornamelijk om dat je het binnenkrijgt, niet zozeer in de porties?
langzame eiwitten, hoe lang voor het slapen?
ik weet dat het zo is dat je je langzame eiwitten (bijv kwark of casseineshake) "voor het slapen gaan" moet nemen. Aangezien ik zelf een voorstander ben van zoveel mogelijk uit werkelijk eten halen ga ik voor de kwark, maar hoe lang voor het slapen is het het verstandigst om het in te nemen en moet ik me druk maken om het beetje carbs in de kwark? is het bijv. beter om een uurtje of twee van te voren je kwarkje naar binnen te werken of het bij wijze van op je nachtkastje te hebben staan?
Tevens is mijn laatste vraag of er een verschil zit in het tot je nemen van de kwark of je cut/onderhoudt/bulk situatie zit?
Aub onderbouwde argumenten
Maar verder ben ik een beetje verward rondom de timing van het eten.
de vragen
hoe belangrijk is de opdeling in evenredige porties?
ik moet eerlijk toegeven dat dit voor mij een probleem is, ik ben zo gewend grote porties ontbijt, lunch en diner te eten dat dit er ook echt in lijkt te blijven. Nu heb ik vaker gelezen dat 6 evenredige porties beter zou zijn. ik heb al wat weten te spelen maar mijn 3 "tussendoor" porties blijven kleiner, omdat ik anders gedurende de dag minder vol zit.
Waarom zijn 6 gelijke porties beter en is dit wel zo? is dit puur om koolhydraten- of eiwitpieken te vermijden?
maakt het tijdstip waarop je eet echt zoveel uit daarbij of gaat het voornamelijk om dat je het binnenkrijgt, niet zozeer in de porties?
langzame eiwitten, hoe lang voor het slapen?
ik weet dat het zo is dat je je langzame eiwitten (bijv kwark of casseineshake) "voor het slapen gaan" moet nemen. Aangezien ik zelf een voorstander ben van zoveel mogelijk uit werkelijk eten halen ga ik voor de kwark, maar hoe lang voor het slapen is het het verstandigst om het in te nemen en moet ik me druk maken om het beetje carbs in de kwark? is het bijv. beter om een uurtje of twee van te voren je kwarkje naar binnen te werken of het bij wijze van op je nachtkastje te hebben staan?
Tevens is mijn laatste vraag of er een verschil zit in het tot je nemen van de kwark of je cut/onderhoudt/bulk situatie zit?
Aub onderbouwde argumenten