Ik ben ook niet meer zo gek op zuivel omdat ik er eindelijk achter ben waarom ik altijd zo snotterde. Precies: door zuivel.
Van melk hield ik al niet en blijkbaar krijg ik het ook van kaas, waar ik toch wel redelijk dol op ben/was.
Toch ben ik wel gek van de eiwitgehaltes van kwark. Maar ik heb echt sterk de indruk dat ik de meeste KH daar kwijtraak door de kwark uit te laten lekken in een daarvoor aangeschaft koffiefilterhouder (makkelijker en hygiënischer dan een theedoek). Ook yoghurt kun je zo behandelen. In die produkten is de lactose al door bacteriën grotendeels omgezet in
Afijn, ik los de weipoeder op in water en vul die dan aan met honing, maltodextrine en/of vruchtensiroop.
Ik ben er van teruggekomen om te doen wat ik eerst wel deed, nl. aanlengen met water (doe ik nog steeds) en dan slagroom erbij (barst natuurlijk van de lactose).
Na KT heb je nl. snel eiwit nodig en ook snel glucose voor je glycogeenaanvulling. Dan worden de meeste suikers ook naar de spieren gevoerd en hoef je niet zo bang te zijn voor vetopslag.
De rest van de dag kun je dan je KH weer laag houden, althans zo doe ik dat muv fructose uit fruit, dat neem ik ook bij voorkeur in NA KT die ik bij voorkeur 's ochtends vroeg doe, uitzonderingen daargelaten. In fruit (dit itt zuivel) zitten te veel goede stofjes zoals anti-oxydanten om het te laten staan..
Espi