Tips voor krokante kip :D

Discussie in 'Voeding' gestart door HertogSandBox, 2 dec 2018.

MuscleMeat to webshop

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

  1. HertogSandBox

    HertogSandBox Dutch Bodybuilder Topic Starter

    Berichten:
    387
    Leuk Bevonden:
    152
    Karma:
    49.123
    Lengte:
    1m78
    Massa:
    63kg
    Vetpercentage:
    8%
    Hello there,

    Ik zie veel mensen hun vlees (kip of schnitzel etc) op verschillende manieren zelf paneren.

    Zoals;
    - Cornflakes
    - Paneermeel

    Ook las ik van iemand dat er van tex mex kant en klaar zakje is om je kip krokant te maken, maar wat is qua calorieen het meest verstandig? Ben benieuwd hoe jullie dit doen / hebben jullie nog tips of aanraders??? ;)

    Hoor t wel! Thannksss
     
  2. shark89

    shark89 Ripped Bodybuilder

    Berichten:
    4.289
    Leuk Bevonden:
    1.042
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    14.048
    Je kan niet altijd weinig calorieën willen en iets dat net zo lekker smaakt als met. In dit geval komt de krokante laag van koolhydraten, paneren a a l'anglaise of cornflakes.
     
  3. 040B

    040B Ripped Bodybuilder

    Berichten:
    3.662
    Leuk Bevonden:
    3.914
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    665.723
    Lengte:
    1m79
    Massa:
    89kg
    Als ik kip al paneer, dan het zelfde als een schnitzel.

    Kip naar smaak kruiden (beetje extra Ivm korst)
    Door het bloem
    Door een bord met geklopt ei
    Door het paneermeel
    Bakken in roomboter voor superieure smaak (ander vet kan ook maar heeft niet het zelfde resultaat)
     
  4. vntl

    vntl Huge Freak

    Berichten:
    7.238
    Leuk Bevonden:
    8.046
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    354.441
    Lengte:
    1m85
    Massa:
    110kg
    Vetpercentage:
    10%
    frituren
     
    FatBasterd en 040B vinden dit leuk.
  5. marina1975

    marina1975 Never give up! Elite Member

    Berichten:
    23.252
    Leuk Bevonden:
    7.601
    Geslacht:
    Vrouw
    Karma:
    829.156
    Lengte:
    1m68
    Kruidenmixen zit altijd veel verschillende dingen in. De combinaties maken het ook lekker... Dus het is een keuze maar soms zijn de kcal van een zakje niet eens meer dan als je het zelf doet.

    Een aanrader:
    Verkruimel tortilla chips en dan even je door geklpt ei halen en door de tortillakruim. Dan bakken.
    Velen zweren bij frituren omdat dat wel wat knapperiger is. Maar je kan ze ook in de oven doen.

    Je kan de kip ook gewoon in een ovenschaal leggen in stukkes en er kruiden overheen strooien en afdekken met ed tortilla kruim (of wat anders)

    Als je van kaas houdt en meer de pittige varianten en je hebt de kcal niet in je schema. Strooi eens wat zwitserse kaas ergens over. Sterke smaak en niet echt een "kaas smaak" zoals je gewend bent maar wel meteen kruidig en lekker. Ook redelijk weinig aan kcal per 100 gram en door de sterke smaak heb je er niet veel van nodig.
     
    HertogSandBox vindt dit leuk.
  6. jair16

    jair16 Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.001
    Leuk Bevonden:
    288
    Karma:
    70.088
    Lengte:
    1m79
    Massa:
    115kg
    Vetpercentage:
    13%
    Chef deze manier maar ik krokante kip toevallig eergister nog gemaakt.

    1bakje: Bloem met kruiden, chilli, paprika, peper, zout, uitenpoeder, knoflook poeder, 1ei, melk, hiervan maak je een mooi dik papje.

    2de bak: bloem, zelfde kruiden maar dan gewoon zomder melk en ei dus gewoon alleen de poeder.

    3de bakje de stukjes kip, deze marineren met kruiden zodat de kip zelf ook een lekker smaak heeft.

    Vervolgens, eerst door de bloem met kruiden, dan door het papje en dan nog eens door het bloem daarna in de frituur todt ze mooi donker vn kleur zijn.

    Als ik jou was sou ik boter bij de olie doen, olie heeft namelijk kan namelijk een hogere temperaruur aan dan boter, de olie zorgt voor de krokantheid en de boter voor de lekkere kleur en het malse. Anders worden ze te droog.


    Succes
     
  7. Triceps_XL

    Triceps_XL Cool Novice

    Berichten:
    205
    Leuk Bevonden:
    154
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    271.040
    Lengte:
    1m78
    Panko breadcrums!! ik doe de kipfilet in stukjes snijden, dippen in eiwit gemixt met sausje naar keuze en dan in een bak met Panko breadcrums + cajun kruiden en zout rollen en op een bakplaat leggen. Vervolgens even overheen spuiten met olijfoliespray.

    2x10 minuten in de oven op 230 graden (10 minuten ene kant en 10 minuten andere kant)

    Echt lekker!
     

Deel Deze Pagina

  1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
    Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
    Ontzet Notitie