MuscleMeat

Tips voor preppen

Bezoekers in dit topic

Bartjuh55

Novice
Lid geworden
3 jan 2015
Berichten
25
Waardering
0
Lengte
1m87
Massa
77kg
Ik dacht laat ik maar weer even om advies gaan vragen.

Ik merk dat ik minder aandacht aan mijn voeding besteed zodra het weer mega druk gaat worden met het werk. En laten we nou net mega veel werk hebben de laatste tijd.

Maar goed. Ik wil meer maaltijden gaan preppen zodat ik tussendoor sneller iets op kan warmen en zo mijn voeding binnen krijg. Nou ben ik een beetje inspiratieloos en heb ik een beetje hulp van jullie nodig.

Wat zijn goede groenten om te kunnen preppen? Daarmee bedoel ik o.a.: welke zijn nog te eten zodra je het eten opwarmt?

Mijn ontbijt en lunch zijn goed te doen. Waar ik tegen aan loop is mijn maaltijd "na het trainen" (ik ga deze week beginnen met 's ochtends voor het werk te trainen ipv 's avonds), maaltijd "voor het trainen (deze verplaats ik na de middag aangezien dit 's ochtends niet te doen is icm het ontbijt) en mijn avond eten.

"Na het trainen"
100 gram kipfilet
250 gram groene groente

"Voor het trainen"
100 gram talapia (of andere vis)
50 gram amandelen (deze gooi ik bij mij lunch in...lekkere salade:-))
200 gram roerbakgroente/groene groente

"Avond eten"
100 gram talapia (of andere vis)
250 gram spruiten of andere groene groente (spruiten komen er bij mij niet in hehe)

Zoals je ziet zit er behoorlijk wat groene groente in. Om nou 700 gram broccoli weg te eten vind ik ook weer zowat.

Wellicht hebben jullie tips voor een groente wat dus:
- Makkelijk te bereiden is
- Nog lekker blijft zodra je het opwarmt
- Variabel is over de 3 maaltijden
- Relatief makkelijk weg te krijgen is in de vroege morgen hehe.

Hoe ik het schema momenteel aan wil gaan houden:

"Ontbijt"
2 hele eieren
2 ei-eiwitten

"Na het trainen"
100 gr Kip
50 gr champignons
250 sperziebonen of andere groene groente

"Lunch"
2 hele eieren
75 gram zalm
1 paprika
50 gr amandelen
250 gram groene groente
(maak nu vaak salade van Paprika, amandelen, 2 eitjes erin, en totaal 250 gr komkommer met augurk)

"Avond eten"
100 gr talapia
+
" Voor het trainen"
100 gr talapia
200 gram roerbakgroente
(avond eten en voor het trainen combineer ik 's avonds

Alvast bedankt voor jullie hulp!
 
Gewoon een zak Chinese/Thaise/Italiaanse/Mexicaanse wok groenten van de supermarkt wokken en koud bewaren. Blijft zeker 3 dagen prima na opwarmen! Goed kruiden tijdens het bakken, na opwarmen eventueel wat zout en peper om de smaak weer wat op te krikken.

Daarnaast:
- Sperziebonen
- Broccoli
- Snijbonen (mwah)
- Paprika
- Komkommer
- Wortel
- Augurk
- Courgette
- Ui
- Champignons
- Olijven
- Pompoen
- Radijs
- Sla
- Prei
- Boerenkool
- Avocados
- Bietjes (koud ook lekker)
- Andijvie
- Allerlei groenten die koud ook goed gegeten kunnen worden

Daarnaast kun je sowieso met kruiden heel veel variëren, waardoor je 'gewone' groenten niet altijd hetzelfde smaken.
 
Gezien je stats zou ik zeggen dat je aan het bulken bent?
ik weet niet hoeveel kcal dit is.. maar het lijkt me bar weinig..
 
Back
Naar boven