1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

tips voor te lage bloeddruk?

Discussie in 'Gezondheid en Uiterlijk' gestart door marina1975, 26 mei 2013.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
Tags:
 1. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member Topic_Starter

  Berichten:
  20.848
  Leuk Bevonden:
  5.450
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m68  Ik heb een vraag. Al geruime tijd heb ik een veel te lage bloeddruk. Hij zwerft ergens rond tussen 78/45 en 72/38. Bij enkele uitzondering kom ik een keer bij de 85/50. Ik ben er al verscheidene malen mee naar de huisarts geweest. Die geeft enkel als advies meer zout (drop etc) eten en kwam aan met zoethout thee.
  Ik eet al (te) veel zout en elke dag wel wat drop. Ik heb dus een periode zoethout thee gedronken. Gevolg daarvan was dat ik spierkrampen kreeg (kon op een gegeven moment bijna niet meer lopen van de pijn in mijn benen) en mijn kalium dus te laag geworden was. Dat is een weer een neveneffect van zoethout. Mijn bloeddruk is er ook niet van omhoog gegaan en dus ben ik met de zoethout gestopt.
  Echter wordt het nu gewoon irritant. Buiten dat ik door een nog wat laag gewicht het erg snel koud heb werkt dit daar ook nog in mee en heb ik het nog sneller koud. Daarbij ziet t regelmatig even zwart voor mijn ogen. Als ik loop, loop ik op dat soort momenten rustig door en trekt het wel met een paar tellen weg. Maar fijn is het niet.
  Gisteren ben ik echt onderuit gegaan en vanmorgen al 3 keer dat ik me gewoon vast moest houden toen het zwart werd voor mijn ogen. Met opstaan wordt het wel versterkt maar ik heb het ook gewoon als ik zit of sta of tijdens lopen.
  Mijn huisarts (en 2 andere huisartsen waar ik ook al ben geweest) zegt dus dat er verder niets aan te doen is behalve nog meer zout eten.. wat mij niet goed lijkt.
  Heeft iemand hier ervaring mee of verdere tips? want ik ben het nu wel zat.

  Alvast bedankt.
   
 2. Lm7790

  Lm7790 Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  5.067
  Leuk Bevonden:
  1.455
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m65
  Massa:
  63kg
  Vetpercentage:
  20%
  ik heb precies hetzelfde. ook zwart voor de ogen ed. heb zelfs een keer 44/33 gehaald. was een wonder dat ik nog kon lopen.
  bij mij wordt het een probleem wanneer mijn suikerspiegel ook erg laag is. dan ga ik echt mega transpireren, trillen, krijg het koud.

  mijn huisarts zei precies hetzelfde. het is niet echt te voorkomen. hij gaf me als tip mee dat ik het beste kon zorgen dat mijn conditie goed was. maar dat is hij al dus was ook niet echt een oplossing...
   
 3. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member Topic_Starter

  Berichten:
  20.848
  Leuk Bevonden:
  5.450
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m68
  Tja.. die waardes had ik ook na het trekken van 2 kiezen... mocht niet eens meer uit het ziekenhuis weg.
  Inderdaad met een te laag bloedsuiker heb ik ook hetzelfde. Ik zorg dat het nooit zover komt en daarom eet/drink ik in de nacht ook nog wat als ik wakker ben... om dat te voorkomen.

  Mijn conditie is behalve een wat te laag gewicht goed. Dus daar zit het ook niet in. Jammer en balen dat jij er ook zo mee kampt. :(
  Dank je in ieder geval voor je reactie.
   
 4. Patriciaa

  Patriciaa Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  5.139
  Leuk Bevonden:
  1.243
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m64
  Weet je ook waardoor je bloeddruk zo laag is?
  Bijvoorbeeld medicijngebruik? Schildklier laten testen (al is dat volgens mij bij een trage schildklier, en dan wordt je meestal juist dik... Maar dacht dat je dan in enkele gevallen het juist niet werd, omdat je dan geen hongergevoel hebt?), iets met je hart (transport van zuurstof), ijzertekort, maag/darm problemen, ect.

  Je bent recent meer gaan eten, toch? Is het toen begonnen/erger geworden, of dat niet?

  Persoonlijk vind ik het raar als een huisarts alleen een gevolg aanpakt (of dat nou met zout eten is, of met medicijnen) zonder naar de oorzaak te kijken,.... maar ik weet niet of dat hierbij ook zo is
   
 5. Wvdlinden

  Wvdlinden Dutch Bodybuilder

  Berichten:
  418
  Leuk Bevonden:
  18
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m89
  Massa:
  111kg
  Vetpercentage:
  16%
  Als voeding niet werkt (glycyrrhizinezuur, natrium, kalium, caffeine) is een pacemaker vaak de laatste mogelijkheid.
   
 6. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member Topic_Starter

  Berichten:
  20.848
  Leuk Bevonden:
  5.450
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m68
  @Patriciaa
  Ik weet geen oorzaak van mijn lage bloeddruk.
  Ik gebruik geen medicijnen anders dan de pil en wat homeopatische middelen. iig geen dingen die bloeddruk beinvloeden. Mijn schildklier werkt normaal. Dat is al gecontroleerd omdat ik slecht aankom. Honger heb ik zeker wel. :D
  Mijn hart klopt regelmatig en heeft geen afwijkingen behalve soms wat trage hartslag (rond de 50). Ijzer is goed op peil en maag/darm problemen heb ik niet.

  Het is niet zo dat ik recent echt heel veel meer ben gaan eten. Ik heb wel wat opgehoogd. Maar had daarvoor ook al last. En in mijn periode dat ik 20 kilo ben aangekomen zat ik dik over de 4000 kcal en ben dat van ed ene op andere dag gaan eten. Ik heb toen geen verschijnselen gehad die ik nu had en weet mijn bloeddruk van die tijd dus ook niet. Geen last dus nooit gemeten toen. Het is dus echt gekomen nadat ik die 20 kilo ben aangekomen. Iets van het laatste jaar en bij het ophogen van de afgelopen aantal maanden is het niet erger geworden.
  Maar naar een oorzaak is inderdaad verder niet gekeken. Behalve bloedprikken waar niets uit is gekomen. Waardes heb ik nog wel ergens...

  @Wvanderlinden
  Mijn hartslag is normaal tussen 60-70... (soms een keer laag... maar dat is meer uitzondering dan regel). Ik heb enkel een lage bloeddruk. Dan denk ik niet direct dat een pacemaker dat kan verhelpen. Maar dat is mijn idee.
   
 7. Marieke1988

  Marieke1988 Competitive Bodybuilder Elite Member

  Berichten:
  2.024
  Leuk Bevonden:
  604
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m70
  Massa:
  77kg
  hoe zit het met spanning/ontspanning balans in je dagelijks leven? Ervaar je veel druk? En neem je genoeg tijd voor jezelf om te ontspannen?
   
 8. Patriciaa

  Patriciaa Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  5.139
  Leuk Bevonden:
  1.243
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m64
  Jeetje, wat lastig allemaal! Maare, kan je huisarts je niet doorsturen naar een specialist ofzo? Is toch stom als je vastloopt, té lage bloeddruk is niet bepaald zonder gevaar, en het is misschien ook wel onnodig dat je er hinder van ondervindt?
   
 9. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member Topic_Starter

  Berichten:
  20.848
  Leuk Bevonden:
  5.450
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m68
  @Marieke
  Ontspanning gaat nu juist lekkerder nu ik een andere baan heb. Ik ga weer lachend naar mijn werk en eenmaal thuis kan ik het goed loslaten. Dus dat is alleen maar beter geworden. Tijd om te ontspannen heb ik nu zeker wel.
  Toen ik nog niet werkte (1,5 jaar geleden) had ik meer stress dan nu... van het thuiszitten.. en toen had ik er nog geen last van de gevolgen van lage bloeddruk... Ik weet nl niet of mijn bloeddruk toen al te laag was. Geen klachten toen dus nooit gemeten...

  ---------- Post toegevoegd 26 May 2013 om 12:25 ----------

  Ik heb een hartfilmpje laten maken. Daar werd niets op gezien. en zo is het afgedaan. Er wordt niet verder gekeken en het antwoord was simpel. "leer er maar mee leven".
   
 10. kimi2

  kimi2 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  761
  Leuk Bevonden:
  69
  Geslacht:
  Man
  je bmi is 17,2. Een te lage BMI is veruit de meest voorkomende oorzaak van een te lage bloeddruk. Je bent namelijk ondervoed en eigenlijk is het een schande dat de huisarts dit niet herkent. Meen ik serieus. Als dit al geruimde tijd je BMI is, dan ben je dus jezelf al geruime tijd aan het ondervoeden.
   
 11. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member Topic_Starter

  Berichten:
  20.848
  Leuk Bevonden:
  5.450
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m68
  Ik ben inderdaad door ziekte in het verleden veel afgevallen. Maar ik ben al 20 kilo aangekomen.. op mijn ergste ondergewicht had ik er geen last van. Ik weet dat mijn BMI laag is. Dat weet mijn huisarts ook. Maar qua voeding/hoe ik nu eet ben ik in principe niet ondervoed in zijnde dat ik voedingsstoffen mis. Ik heb een te laag gewicht dat zeker en het komt er ook niet meer echt bij. Daar ben ik ook mee bezig. Maar het is pas begonnen nadat ik ben aangekomen. En dan nog verklaart dat het niet dat ik op een veel lager gewicht dit niet had.. Daarna op een gewicht zoals nu tijden lang geen last had en dit pas de laatste tijd speelt.
   
 12. ovosnovo

  ovosnovo Monstrous Giant

  Berichten:
  11.370
  Leuk Bevonden:
  2.382
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m91
  Massa:
  130kg
  Toen je op een lager gewicht zat sportte je er waarschijnlijk niet bij.

  Ik heb ook een tijdje last gehad van lage bloeddruk, met flauwvallen erbij enzo. Meer zout eten heeft mij geholpen.
   
 13. natty87

  natty87 Huge Freak Elite Member

  Berichten:
  7.553
  Leuk Bevonden:
  2.917
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m70
  Massa:
  63kg
  Ook is het zo dat fanatieke sporters vaak ook nog een lagere bloeddruk hebben dan mensen die niet tot weinig sporten. Dus dat telt ook nog wel iets mee en zeker het aangeven waard. Maar zou zeker de oorzaak laten onderzoeken zoals Patriciaa ook zegt. Dat vele zout eten lijkt mij ook niet gezond.

  Jouw verhaal doet mij denken aan een ex collega. Dat was een jongen van eind 20 die zat ook met een erg laag lichaamsgewicht net als jou en ook zijn bloeddruk was zo laag dat wij wel eens afvroegen hoe hij nog rechtop kon staan. Ook tegen hem werd verteld dat er niet veel aan te doen was.
   
 14. ovosnovo

  ovosnovo Monstrous Giant

  Berichten:
  11.370
  Leuk Bevonden:
  2.382
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m91
  Massa:
  130kg
  Er zijn ook geen medicijnen voor oid. Volgens me huisarts kon het geen kwaad en was een hoge bloeddruk veel gevaarlijker. Dat ik constant door me enkels klapte en me polsen verdoete bij het flauwvallen maakte het wel wat minder.
   
 15. natty87

  natty87 Huge Freak Elite Member

  Berichten:
  7.553
  Leuk Bevonden:
  2.917
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m70
  Massa:
  63kg
  Pff lekker makkelijk is dat om dat tegen iemand te zeggen.
  Hoe gaat het met trainen dan, lijkt me ook dat je daar wel hinder van kan hebben. Ook meer vermoeid of valt dat mee?

  ---------- Post toegevoegd 26 May 2013 om 13:03 ----------

  Beide is wel gevaarlijk, als je te lage bloeddruk hebt kan je lichaam ook stoppen te functioneren. Dan wordt het bloed ook niet meer goed door het lichaam gepompt.
  Artsen zeggen wel vaak dat je dan beter een te hoge bloeddruk kan hebben dan een te lage, voor een hoge bloeddruk kun je nog wat geven om er iets aan te doen en lage niet.

  Dat viel je ook wel raar.... veel tijdens trainen ook?
   
 16. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member Topic_Starter

  Berichten:
  20.848
  Leuk Bevonden:
  5.450
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m68
  Ik ben gaan sporten op 47,5 kg. Toen ik zo laag zat deed ik niet heel veel. Ik fietste wel elke dag een stuk of 5 keer 10 minuten. Dat deed ik vanaf 43 kg al... dus op zich was ik niet inactief. Maar toen had ik er geen last van..
  Balen dat je er ook last van hebt gehad. :(... maar ik eet al extreem veel zout.. gooi bijna overal extra zout op... :o en dat helpt me niets..

  ---------- Post toegevoegd 26 May 2013 om 13:06 ----------

  Ik heb gezegd dat ik 3 x per week KT doe.. kwam geen reactie op... Ik heb dus een hartfilmpje laten maken in het ziekenhuis.. Maar omdat er verder niets te zien was is dat daar gestopt...

  Tja.. ik hoor dat nu steeds meer... leer er maar mee leven.. er kan niets aan gedaan worden...

  ---------- Post toegevoegd 26 May 2013 om 13:07 ----------

  Het klopt dat het op zich geen kwaad kan als hij te laag is... Maar je kan er wel in gevaarlijke situaties door raken als je in ene flauwvalt of zwart ziet. :( En met vallen wordt je inderdaad ook niet vrolijk... zeker niet bij wakker worden...

  ---------- Post toegevoegd 26 May 2013 om 13:10 ----------

  Valt op zich mee. Ik ben na 45 min wel moe. Ik drink oploslimonade met trainen. dus suikers altijd mee.
  Enkel met opstaan na buikspieroef. oid wordt het zwart en moet ik me even vasthouden. Verder valt het mee. Maar zou misschien wel kunnen verklaren dat mijn gewichten niet heel snel omhoog gaan met de KT.

  Hmm.. dat wist ik dan weer niet.. Ik krijg steeds maar weer te horen kan geen kwaad zolang je hartslag regelmatig is....
  Maar tijdens trainen heb ik dus minder snel last.
  heb wel heel veel last van slechte doorbloeding. dode armen en benen en vaak wit en koud.. na slapen niet mijn bed uitkunnen omdat mijn arm en been links niet meer willen.. geen gevoel...
   
  Laatst bewerkt: 26 mei 2013
 17. natty87

  natty87 Huge Freak Elite Member

  Berichten:
  7.553
  Leuk Bevonden:
  2.917
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m70
  Massa:
  63kg
  Lijkt me echt naar om te hebben en helemaal als er niets aan gedaan kan worden.
   
 18. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member Topic_Starter

  Berichten:
  20.848
  Leuk Bevonden:
  5.450
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m68
  Het wordt erger en daar baal ik van... maar ik dacht misschien kan ik hier nog wat tips halen.. gezien ik nu alleen maar hoor "leer er maar mee leven"...
   
 19. kimi2

  kimi2 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  761
  Leuk Bevonden:
  69
  Geslacht:
  Man
  voeding zegt weinig over de voedingstoestand. BMI, vet%, kg spier, botmassa, albumine, huidplooien, suikerspiegel zeggen daar wel iets over.
   
 20. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member Topic_Starter

  Berichten:
  20.848
  Leuk Bevonden:
  5.450
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m68
  Ik weet dat voeding helemaal losstaat van de voedingsstoestand.
  mijn voedingstoestand wordt gemonitoord met Biamed. Die zit op 100% volgens meting (valt zelfs buiten het meetbereik).
  Mijn vet% zou ergens tussen 15-20% zijn. Spiermassa ligt in het groene gebied van de metingen. Ik heb een botscan laten doen en die was prima in orde. Ik zou zeg maar botten hebben die met een referentie van een 20 jarige overeen kwam. Ik zou op 144% tov de referentie van mijn leeftijdsgenoten zitten.
  Suikerspiegel wordt bij regelmaat geprikt en ook nuchter is deze goed (rond de 4,5).
  Alleen huidplooien weet ik niets van. Ik heb al veel uit laten zoeken. Maar qua voedingstoestand zit ik goed.
  Ik weet wel dat mij BMI te laag is.. ik heb echter nooit zwaarder dan 55 kg gewogen en ben hard bezig om daar minimaal op terug te komen.
   Deel Deze Pagina