XXL Nutrition

Toch ff delen met jullie!!!

  • Topic starter jp79
  • Startdatum
  • Reacties 45
  • Weergaven 3K
  • Volgers 1

Bezoekers in dit topic

jp79

Ripped Bodybuilder
Elite Member
10 jaar lid
Lid sinds
31 mrt 2006
Berichten
3.041
Waardering
1
Een maatje van me (ja echt een maatje ja) heeft een heel gesprek gehad met zijn dokter over aas. Zijn dokter is er erg geinterresserd in want een vriend van hem die ook een specialist is (ben de benaming van zijn titel ff kwijt) schijnt veel over de stoffen aas te weten qua opleiding. Nu heeft hij hem een mild kuurtje voor gesteld. 500mg test (10 weken), 200mg deca(9weken) en wat winny op 30mg (3 weken) en nakuur. Hij gaf aan dit 10 weken op 20 weken af te willen gaan doen.
De specialist gaf aan dat hij dan binnen 10 jaar zijn hele testosterone gehalte heeft plat gelegd. Maar nu komt het mooie die specialist verklaarde hem voor gek om met nolvadex als nakuur te nemen. Dit zou je eigen testosterone nooit en te nimmer op gang brengen. Tegen de gyno was het een goed middel gaf hij aan maar hij moest er vreselijk om lachen als nakuur. Toch vreemd het is deze man zijn vak om alles te weten over deze stoffen...
Snap jij het? Ik ben geneigd deze man niet te geloven maar aan de andere kant hij heeft ervoor gestudeerd :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
 
wat stelde hij dan voor als nakuur?
 
certified not qualified
 
Studeren hoeft niet veel te zeggen blijkt maar weer.

Jammer. Laat je maat eens wat info uitprinten over PCT's en het die 'specialist' lezen.
 
Nergens staat toch dat Nolvadex je eigen test op gang brengt?
Nolvadex zorgt toch dat de vrije oestrogenen gebonden worden of niet?
 
Studeren hoeft niet veel te zeggen blijkt maar weer.

Jammer. Laat je maat eens wat info uitprinten over PCT's en het die 'specialist' lezen.

Zal ik zeker doen. Ik vertelde mijn maat ook dat ik die specialist niet geloof... Hij verteld van wel want hij geloofd eerder een specialist dan info op het net!!!
 
Studeren hoeft niet veel te zeggen blijkt maar weer.

Jammer. Laat je maat eens wat info uitprinten over PCT's en het die 'specialist' lezen.

Heb je toevallig zo 123 een mooi stuk bij de hand wat ik kan uitprinten...
 
Nergens staat toch dat Nolvadex je eigen test op gang brengt?
Nolvadex zorgt toch dat de vrije oestrogenen gebonden worden of niet?

Ja dat dacht ik ook.

van de eigen kracht webiste:

Nolvadex® (tamoxifen)
Nolvadex kan ten dele voorkomen dat oestrogenen (vrouwelijke hormonen) hun werk kunnen doen door het bezetten van receptoren. Het voorkomt echter niet de vorming van oestrogenen.
Theoretisch zou het dan ook mogelijk zijn dat wanneer je met Nolvadex® stopt, de receptoren weer vrijkomen en de oestrogenen als nog ‘aan de slag kunnen’ met alle bekende gevolgen van dien: vochtretentie, vetopslag en zelfs vrouwelijke borstvorming (gynaecomastie). Deze theorie wordt onderbouwd door menig gebruiker die hier melding van maakt. Het ontbreekt op dit moment echter aan onderzoeksgegevens om deze theoretische mogelijkheid te kunnen onderbouwen.

Verder van dezelfde site:

Opstarters
Er is een tweetal middelen dat gebruikt wordt om de testosteronspiegel versneld op gang te brengen aan het eind of na een kuur. Dit zijn de geneesmiddelen clomifeen en humaan chorion gonadotropine (afgekort HCG). Clomifeen is in Nederland geregistreerd als Clomid®, Clomifeen tabletten of Serophene®. HCG is het werkzame bestanddeel van geneesmiddelen als Pregnyl® en Profasi®.

(NB: er staat dat het wordt gebruikt, er staat niet dat het ook werkt)

Nolvadex is toch niet hetzelfde als clomid ?

Clomid® (clomifeen citraat)
Clomid® wordt voor medische doeleinden aangewend bij vrouwen waarvan de eierstokken niet goed werken. In de sport wordt Clomid® gebruikt om de testosteronproductie, na steroïden gebruik, te stimuleren. Wanneer de productie echter laag is door het gebruik van anabole steroïden zal het gebruik van Clomid® slechts tijdelijk voor een verhoogde aanmaak zorgen. Wanneer het gebruik gestaakt wordt, zal ook de testosteronproductie weer dalen.
Daarnaast heeft het gebruik van Clomid® zo z'n eigen bijwerkingen: wazig en/of dubbelzien , depressies, duizeligheid, slapeloosheid, een verminderde werking en een verhoogd risico op ernstige aandoeningen van de lever. Ook wordt de kans op serieuze bijwerkingen groter als het gebruik van Clomid® gecombineerd wordt met het gebruik van androgene anabole steroïden.

en volgens mij deed HCG iets anders dan het opstarten na een kuur... nogmaals de eigen kracht webiste:

HCG (Humaan Chorion Gonadotrofine)
HCG is een stof die qua werking lijkt op het hormoon LH. Dit hormoon stimuleert bij mannen de testosteronproductie in de zaadballen. Veel mannelijke bodybuilders gebruiken HCG tegen het einde of na afloop van een anabolenkuur, in de hoop dat het hun eigen testosteronproductie stimuleert, die door het gebruik van anabolica danig onderdrukt is of stil is komen te liggen. Of HCG dit beoogde effect heeft, is nog maar de vraag. HCG kan bij mannen die van nature een verminderde testosteronproductie hebben deze productie stimuleren. Het gebruik van HCG kan bij mannen leiden tot het vasthouden van vocht en huiduitslag. In ieder geval betekent gebruik van HCG voor de productie van testosteron uitstel van executie.

PS: Je gaat toch niet zeggen dat ik nu een beter antwoord heb gegeven dan mensen die wel verstand van AS hebben he :)
 
Hehe goed bezig wazzup.
En in bladen zoals S&F lees ik idd ook altijd dat oestrogenen tijdelijk bezet zijn door nolvadex en daarna ook weer vrij komen. Maar ik heb ook wel eens gehoord dat het aantal vrije oestrogenen dan veel lager ligt.

Ik ben ook sceptisch naar nakuren omdat je toch weer een middel gebruikt. Echter wil je ook het maximale uit je kuur halen. Maar helpt die nakuur nu wel of niet? Misschien iets wat je zelf moet ondervinden?
 
het is logisch dat die arts zo reageert..hij komt immers nooit met patienten in aanraking die nolvadex voor andere redenen gebruiken..de studies die hij heeft ingezien zullen dan ook alleen maar gericht op borstkanker zijn geweest..

nolvadex is idd een selective estrogen receptor modulator..

dat wil zeggen dat het zich aan de ene receptor hecht om oestrogeen te blokken en aan de ander om te fungeren als zwak oestrogeen..

het medicijn is ook nooit bedoelt om je Hypofiezen een signaal te geven zodat de leydigcellen LH/FSH gaan aanmaken..maar uit verdere testen met het medicijn is dit zeer zeker naar voren gekomen..
 
Maar wat stelt die arts dan zelf voor?
 
Als hij een endocrinoloog is dan weet hij (vooral in Nederland) weinig van AS gebruik ....endocrinologen worden niet opgeleid om AS gebruikers te behandelen ook al zijn ze specialisten op het gebied van hormonen.

4cc
 
Als hij een endocrinoloog is dan weet hij (vooral in Nederland) weinig van AS gebruik ....endocrinologen worden niet opgeleid om AS gebruikers te behandelen ook al zijn ze specialisten op het gebied van hormonen.

4cc

Zo denk ik er ook over...
 
Mja, hij heeft op zich wel een punt in theorie, maar inde praktijk heeft nakuren met nolvadex gewoon zin. Ik kan me anders niet voorstellen dat iedereen het zomaar doet als het toch niet werkt, ook al zijn er veel mensen die alles maar aannemen van anderen.
Ik denk dat veel mensen zich wel vergissenin de werking ja. Het blokkeert gewoon de receptoren voor oestrogeen maar zal de hypofyse indd niet stimuleren tot aanmaak van meer hormoon!
 
Ja dat dacht ik ook.

van de eigen kracht webiste:Verder van dezelfde site:(NB: er staat dat het wordt gebruikt, er staat niet dat het ook werkt)

Nolvadex is toch niet hetzelfde als clomid ?en volgens mij deed HCG iets anders dan het opstarten na een kuur... nogmaals de eigen kracht webiste:PS: Je gaat toch niet zeggen dat ik nu een beter antwoord heb gegeven dan mensen die wel verstand van AS hebben he :)

karma voor jou kerel!!!
 
je lichaam laten herstellen op eigen kracht:rolleyes: Dan hoef je niet eens te beginnen aan zon kuurtje want je verliest 70% weer, en dan heb ik het nog niet eens over de dip waar je lichaam in terecht komt... Zon vent weet niet meer als dat wat hij uit zijn boekje geleerd heeft. Er is geen studie die over anabolen/hormonen gaat puur over spieraanmaak en behoud ervan mbt de sport bodybuilding... ;)
 
Dit lijkt me dan opzich weer een groot bewijs dat de 'specialisten' er ook soms maar weinig kaas van hebben gegeten.

Zoek eens op pubmed.com daar vind je genoeg onderzoeken naar tamoxifen als nakuur bij bodybuilders.
 
Die stukjes van eigenkracht zijn natuurlijk bullshit.

Zowel Nolva als Chlomid zijn SERMs.

Ook dat 'uitstel van executie' is, again, bullshit. Als je Nolva gebruikt zal je test spiegel veel sneller op gang komen (door de oestrogenen niet meer hun onderdrukkende signaal af te laten geven). Dus na je Nolva is je eigen test veel hoger dan wanneer je geen nolva zou gaan gebruiken.
 
Back
Naar boven