Fitness Seller

Tom Kha Kai (Thaise kip-kokossoep) (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

corpaul

Superdude
Elite Member
10 jaar lid
Lid geworden
25 jul 2009
Berichten
16.683
Waardering
1.022
Lengte
1m95
Massa
150kg
Vetpercentage
24%
Lekker bulkgerecht (of cut als het in je schema past), hoop goede vetten. Tripje naar de toko is wel handig maar meeste is gewoon bij de AH te krijgen.

Ingredienten:
1 blik kokosmelk (400ml)
0,5 liter kippenbouillon
250gr gesneden kipfilet
5 dunne plakjes laos (of gember)
1 stengel citroengres (= sereh), in stukken van 2,5cm
4 eetlepels vissaus (= nam pla)
2 kleine rode pepers (rawits zijn hier heel goed voor), in stukken van 2cm
2 eetlepels limoen- of citroensap
150gr gesneden champignons

Bereiding:
Breng de bouillon, de helft van de kokosmelk, de laos, pepertjes en kipfilet aan de kook en laat het 5 mins koken.

Voeg de rest van de kokosmelk toe en verwarm tot het net heeft gekookt. Daarna de champignons, limoen- of citroensap en de vissaus erbij en nog even doorwarmen.

Serveren in een soepkom, eventueel met gehakte bosui en koriander eroverheen.

Voedingswaarde:
Ongeveer (is afhankelijk van welke kokosmelk en vissaus enz., heb de meeste kruiden niet meegerekend):
970 kcal
59gr eiwit
13gr carbs
80gr vet (kokos bevat MCT dus zijn goede vetten)

Lijkt veel werk, maar is echt zo klaar.
 
Hmmmm klinkt lekker
 
is het ook :) hoeveelheid vissaus vond ik aan de hoge kant btw dus kun je beter op smaak toevoegen
 
oja, en voor wie de ingredienten niet kent: de laos, peper en citroengras hoef je niet op te eten ;)
 
Waar haal jij de vissaus CP? Ga morgen eens maken denk ik, is lang geleden dat ik dit op had (thailand dus haha)
 
Waar haal jij de vissaus CP? Ga morgen eens maken denk ik, is lang geleden dat ik dit op had (thailand dus haha)

vandaag bij de AH, maar die van de toko is lekkerder (en veel goedkoper)
 
Back
Naar boven