AndroidHealthClinic

Trenbolone Acetaat (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

200px-Trenbolone.png


Trenbolone

100px-Acetaat-ester.png


Acetaat ester

IUPAC naam

Trenbolone: 17β-Hydroxyestra-4,9,11-trien-3-one

Ook bekend als

Finaplix, tren

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

270.3706 g/mol

Moleculaire massa ester:

60.0524 g/mol (acetic acid, 2 carbons)

Biol. beschikbaarheid:

100% (Intramusculair)

Halveringstijd:

2-3 dagen

Gebruik:

Toediening:

Intramusculair

Effectieve dosis:

40-75 mg elke 2-3 dagen

Verkrijgbare dosissen:

75 mg / ml

Straatprijs:

65 € per 75 mg / ml, 10 ml vial

Trenbolone Acetaat (bekend als onder andere Finaplix) is een anabole steroïde die gebruikt wordt door dierenartsen om de spiergroei en eetlust bij het vee te bevorderen. Zie ook Parabolan.


Geschiedenis
De anabole steroïde trenbolon kwam begin jaren '80 op de markt. Finaplix wordt nog steeds geproduceerd voor veterinair gebruik. Trenbolon acetaat en enanthaat worden, door de grote vraag, nog steeds geproduceerd en verkocht via het illegale circuit.

Medisch gebruik
Finaplix (trenbolone acetaat) is een veterinair medicijn. Het versnelt de gewichtstoename en verbetert de efficiëntie van het voederen door middel van een systeem met langzame afgifte. Dit product wordt alleen gebruikt gedurende ongeveer de laatste 63 dagen voorafgaand aan het slachten.

Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
Volgens veel gebruikers levert deze steroïde kwalitatief gezien de beste winsten voor wat men ervoor betaald. Legaal werd de steroïde verkocht onder de merknaam Finaject, wat stopgezet is in 1987, en onder de merknaam Finaplix, welke nog steeds verkocht wordt. Zowel Finaplix als Finaject zijn veterinaire steroïden en waren of zijn gemakkelijk en eenvoudig te vinden aan democratische prijzen. Finaject was een injecteerbaar product en op voorwaarde dat het product steriel was, was dit voor gebruikers heel handig. Van de legale merkproducten blijft nu alleen Finaplix over als bron van trenbolon acetaat. Het product Trenbol75 van Ttokkyo duikt soms ook nog op, maar hoewel het wordt gemaakt van dezelfde grondstof is het niet zo zuiver. Het probleem met Finaplix in tegenstelling tot Finaject is dat het veterinaire implantaat-pellets zijn, die niet geschikt zijn voor gebruik bij de mens. Deze moeten dus eerst worden geconverteerd naar een transdermale (vaak met behulp van DMSO) of een injecteerbaar product. Er worden pakketten verkocht voor de verwezenlijking van beide. Trenbolon acetaat neussprays winnen ook aan populariteit.

Trenbolon acetaat is eerder kortwerkend, maar zeer geliefd vanwege de ruime beschikbaarheid en goede prijs. Het alternatief was Parabolan, een langer werkende trenbolon-ester wat gemaakt was voor menselijk gebruik. Parabolan (trenbolon als hexahydrobencylcarbonaat) had de halfwaardetijd van een enanthaat wat betekent dat er minder frequent injecties nodig waren. Helaas voor de gebruikers is de productie van Parabolan jaren geleden stopgezet en zijn er dan ook geen echte producten meer op de markt.

Het voordeel van trenbolon is dat het als massa-steroïde relatief kleine, maar wel kwalitatief goede en makkelijk te behouden winst oplevert voor de gebruiker. Het zal nooit de massa van een kuur met testosteron of methandrostenolon opleveren, maar het gaat anderzijds wel om 'kwaliteitsmassa' (geen oestrogeenvorming, dus geen vet- en waterretentie) wat vrij gemakkelijk behouden blijft na een kuur. Aromatiseerbare producten zoals testosteron hebben in tegenstelling tot trenbolon wel het nadeel dat het gewonnen gewicht na een kuur moeilijker vast te houden is.

Het wordt door gebruikers ook gezien als een zeer veelzijdig product, dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Men kan het gemakkelijk stacken (combineren) met testosteron, Anadrol of Dianabol voor het winnen van spiermassa, waarbij de acties van trenbolon de spierkracht aanzienlijk doen toenemen en ook wat kwaliteit toevoegen aan de massa. Vermits trenbolon ongeveer 3 tot 4 keer zo anabool bleek te zijn dan testosteron, verhoogt het heel gemakkelijk en in korte tijd de spierkracht. Het werk actief aan de androgeenreceptor, met als gevolg ook bepaalde neveneffecten. Het meest merkbaar zijn de normale androgene bijwerkingen zoals acne en een verhoogd risico op prostaathypertrofie, een toename van agressie dat bij langdurig gebruik en hoge dosis kan leiden tot roid rage, en in sommige gevallen kan het ook haaruitval verergeren.

260px-Finaplix-Hintervet.jpg


Finaplix-H intervet

Aan de andere kant kan trenbolon net zo goed gecombineerd worden met Winstrol of Primobolan voor gebruik bij het verminderen van lichaamsvet. Bill Roberts beweerde ooit dat trenbolon het lichaamsvet niet kan verminderen, en dat niets in de wetenschappelijke literatuur het tegendeel bewijst. Anderen (4) zijn het daar niet mee eens en verwijzen naar een studie (1) waarin duidelijk gedocumenteerd werd dat trenbolon acetaat een effect heeft op vetverlies. Er wordt duidelijk geconcludeerd (zelfs in het abstract) dat trenbolon inderdaad het lichaamsvet vermindert (zoals ook andere androgenen doen, zie Masteron), maar alleen wanneer het niet concurreert met circulerende oestrogenen. Dit betekent dat trenbolon als vetverlies-agonist het beste later in een kuur gebruikt wordt en alleen in combinatie met niet-aromatiseerbare steroïden, aangezien het concurreert met circulerend oestradiol. Het percentage lichaamsvet zal in elk geval dalen, om de eenvoudige reden dat er vetvrije massa gewonnen wordt zonder dat er extra lichaamsvet opgeslagen wordt.

En tot slot kan trenbolon acetaat in dosissen van 50 tot 100 mg per dag prima op zichzelf gebruikt worden. Sommigen vinden het middel zelfs geschikt voor een eerste kuur, als men de bijwerkingen erbij neemt en de dosis op 50mg per dag houdt.

Het mechanisme waarmee trenbolon spierhypertrofie mogelijk maakt is uiteenlopend en nog niet helemaal goed begrepen. Aan de ene kant is trenbolon een zeer actieve agonist van de androgeenreceptor, zoals wordt geïllustreerd door de toename van spierkracht en agressie. Hoewel dit een grote bijdrage levert, is er ook bewijs dat het spiergroei via andere wegen stimuleert (2,3) namelijk door verhoging van de gevoeligheid van satellietcellen tot een toename van IGF-1 (Insulin-Like growth factor 1) en FGF (Fibroblasten growth factor). Dit zou resulteren in een nog veel grotere opname van voedingsstoffen en versnelde eiwitsynthese en verklaart waarom trenbolon zoveel potenter is in het opbouwen van vetvrije massa dan andere niet-aromatiseerbare, AR-actieve steroïden zoals drostanolon en mesterolon.

Het is zelfs zo dat in veterinaire kringen de androgene hypertrofie wordt beschouwd als de sterkste van alle beschikbare steroïden, dit is ook de reden waarom men in plaats van aromatiseerbare steroïden, producten als Revalor-S injecteert, wat een mengeling is van trenbolon en estradiol, om het gebrek aan oestrogenen op te vangen.

Bij het gebruik van Fina moet men rekening houden met lage steriliteit van sommige thuisgebrouwde producten en de relatief pijnlijke injecties (hoog alcoholgehalte). Dit kan leiden tot verschillende problemen wanneer het dagelijks wordt geïnjecteerd. Knobbels in de huid, te wijten aan vaak op dezelfde plaats injecteren, abcessen en infecties veroorzaakt door foutief filteren, enzovoort. Trenbolon is echter niet bijzonder giftig. Leverwaarden verhogen tijdens gebruik nauwelijks. Hoewel er theoretisch gezien geen bewijs of verklaring voor bestaat, rapporteerden bepaalde gebruikers nier-toxiciteit. Zelfs bloed in de urine. Mogelijk is dit eerder een gevolg van het gebruik van nep-trenbolon, vermits dit eerder zelden gemeld wordt. Hoewel dit was zonder twijfel het resultaat van een fake (Finaject gebruikt als een vaak vervalst steroïde kort na de behandeling), maar ik dacht dat ik wil vermelden. Andere dan die milde androgene effecten, zoals acne en een toename van haaruitval zijn opgemerkt als goed.

Voor het prepareren van Finaplex zijn er op het net verscheidene convertie-kits verkrijgbaar om dit proces eenvoudiger te maken. Maar omdat trenbolon tegenwoordig ook geproduceerd wordt in underground labs (UG) kiezen veel gebruikers liever voor dergelijke producten.

Bijwerkingen
  • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

  • Acne en vette huid

  • Erectiestoornissen (tijdelijk)

  • Vergrote kans op hartaandoeningen

  • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

  • Toename van het lichaamshaar

  • Alopecia androgenetica (haaruitval)

  • Vermannelijking (bij vrouwen)

  • Licht toxisch voor de nieren

  • Kan gynecomastie verergeren wanneer het samen gebruikt wordt met aromatiseerbare anabole steroïden
Stacken en gebruik
Trenbolon is een relatief veilige steroïde wanneer men het vergelijkt met andere middelen. Er is enige bezorgdheid over toxiciteit voor de nieren, maar dit wordt vaak overdreven. Een groot voordeel van trenbolon is dat het een steroïde is die het allemaal heeft: zeer effectief op zichzelf, levert winsten op die vetvrij en makkelijk te behouden zijn en de kans op ernstige bijwerkingen is niet bijzonder groot. Het is een betaalbaar product, vooral wanneer men Finaplix kan omzetten. Het enige probleem daarbij is het omzetten van de patronen naar een steriel en injecteerbaar product.

Trenabol75BD.jpg


Trenabol 75 Britisch Dragon

Een transdermaal product kan vrij gemakkelijk gemaakt worden. Een mogelijke optie is het vinden van een DMSO, deze mengen met water met een verhouding 50/50, daarbij de gemalen Fina pellets mengen en op de huid aanbrengen. Men kan ook een alcoholoplossing maken. Alle nodige producten hiervoor zijn te vinden in de lokale apotheek en zijn legaal. Men heeft ethanol nodig (de meest zuivere vorm, bijv. SD40) en isopropyl-myristaat (IPM), wat een ester is van isopropylalcohol en myristinezuur. Men mengt maximaal 70% ethanol en 30% IPM en lost daarbij 50 mg trenbolon per ml op. Een oplossing van 500 ml kan dus maximaal 25 gram trenbolon bevatten. Ook deze oplossing dient aangebracht te worden op de huid tot het geheel opgedroogd is. Deze methoden zorgen voor ongeveer 25% absorptie van trenbolon.

Om de maximum hoeveelheid op te nemen moet men injecteren, maar dat is iets ingewikkelder aangezien de patronen eerst gezuiverd moeten worden. Men heeft steriele olie, een oplosmiddel (lipofilisch), één lege steriele container, een filter voor de injectiespuit, twee spuiten en 2 18gauge naalden nodig. Men begint met de pellets in het oplosmiddel te leggen en deze te laten rusten. De pellets zullen volledig oplossen in de vloeistof. Dit is absoluut noodzakelijk. Vervolgens moet er goed geschud worden en moet het geheel weer rusten, dit keer voor een periode van 12 tot 48 uur om alle ongewenste deeltjes naar de bodem te laten zinken. Vervolgens neemt men één van de spuiten en begint men met het overbrengen van de vloeistof in de steriele olie. Het kan ook overgegoten worden, maar er mag daarbij niets van het bezinksel op de bodem in de nieuwe oplossing komen. Het gebruik van de spuit is dan de meest handige manier. Men neemt vervolgens een lege steriele container en gebruikt een nieuwe spuit, met daarop de spuitfilter en naald om de olie langzaam te filteren en over te brengen naar de nieuwe container. Telkens deze stap herhaald wordt moet de filter en naald losgekoppeld worden van de spuit, anders kan er vuil verzamelen aan de verkeerde kant van de filter en in de oplossing komen. Men adviseert daarom wanneer de container een fiool is, om de naald met filter in het fiool te laten zitten en alleen de spuit te gebruiken om te hervullen. Deze oplossing is dan klaar om te injecteren. Er wordt echter nog geadviseerd om de spuit met de trenbolon even onder warm stromend water te houden alvorens te injecteren.

Finaplix of trenbolon acetaat heeft ook enige orale beschikbaarheid. Door de acetaat-ester is de transdermale beschikbaarheid zelfs minder dan die van een zuivere steroïde, dus eigenlijk is het orale potentieel groter dan het transdermale potentieel. Bij het nemen van orale Fina, moet men als gevolg van het verschil in beschikbaarheid tussen het oraal nemen en injecteren, zo'n 240 mg (3 keer 4 pellets) per dag nemen gedurende 6 tot 8 weken. Het werkt echter wel, en het bespaart de tijd en de kosten van het maken van een transdermale vorm.

Neussprays en sublinguale vormen zijn ook populair, en terwijl ze ook enig succes hebben, is het de minst goede manier. Het is een steroïde, en met de toegevoegde ester is het dus nog meer lipofilisch. Vermits de slijmvliezen in de mond en neus alleen hydrofiele stoffen doorlaten, is de mate van absorptie zeer beperkt. Om de opname mogelijk te maken worden meestal cyclodextrines gebruikt, suikers die lipofilisch zijn aan de binnenkant en een steroïde in zich kunnen dragen, maar hydrofilisch zijn aan de buitenkant, waardoor het geheel absorbeerbaar wordt via deze wegen. Maar aangezien Fina dit niet heeft en het proces om dit te bereiken door de meeste gebruikers niet uitgevoerd kan worden, is dit geen mogelijke oplossing.

Er is weinig of geen behoefte aan het gebruik van andere medicijnen bij Fina. Het aromatiseert niet. Er is enige bezorgdheid over de progestagene werking van Fina, dus indien men kiest voor een stack met aromatiseerbare stoffen, dan kan trenbolon potentiële gynecomastie verergeren. Het toevoegen van Winstrol of Nolvadex, of beiden, is dan wellicht verstandig. Maar als enige middel in een kuur, of wanneer het gestacked wordt met niet-aromatiseerbare steroïden, vormt het geen probleem. Het gebruik van oestrogeen-antagonisten na de kuur is beperkt, Nolvadex of Clomid om de natuurlijke testosteronproductie te helpen herstellen hebben na een trenbolon-kuur weinig nut. Het is echter een zeer sterke androgeenreceptor-agonist, dus het gebruik van HCG tijdens de kuur kan voorkomen dat de testikels te erg krimpen en kan helpen om het herstel na de kuur te bespoedigen. Maar omdat het gebruik van HCG ook weer zorgt voor een toename van oestrogeen, kan het gebruik van Nolvadex of Clomid alsnog nodig zijn.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Referenties
  • 1. StJohn LC, Ekeren PA, Crouse JD, Schanbacher BD, Smith SB, lipogenesis in adipose tissue from ovariectomized and intact heifers immunized against estradiol and/or implanted with trenbolone acetate, J Anim Sci 1987 May, 64 (5) : 1428-33

  • 2. Thompson SH, Boxhorn LK, Kong WY, Allen RE, Trenbolone alters the responsiveness of skeletal muscle satellite cells to fibroblast growth factor and insulin-like growth factor I, Endocrinology 1989 May, 124 (5) : 2110-7

  • 3. Johnson BJ, Halstead N, White ME, Hathaway MR, DiCostanzo A, Dayton WR., Activation state of muscle satellite cells isolated from steers implanted with a combined trenbolone acetate and estradiol implant. J Anim Sci. 1998 Nov;76(11):2779-86.

  • 4. Finaplix
 
Back
Naar boven