XXL Nutrition

Twijfel, doorgaan of overstappen? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

EricR

Superior Athlete
15 jaar lid
Lid geworden
15 nov 2002
Berichten
50.073
Waardering
2.589
Lengte
1m79
Massa
89kg
Vetpercentage
15%
Heb een lichte schouderblessure, dat is op zich het probleem niet. Maar heb ook aan de achterkant van mijn schouderblad al jaren last van irritaties, soms een volledige blokkade zodat mijn nek echt vast zit. Heb er gelukkig niet altijd last van, maar heb nu dus een blessure opgelopen aan mijn voorste schouderkop omdat je toch op een gegeven moment gaat compenseren om geen pijn te hebben aan de achterkant van mijn schouder.

Ik ben gewend om voluit te trainen, eigenlijk nooit echt geblesseerd geweest. Moet nu al maanden inhouden, ook al maak ik nog wel progressie. Maar ik voel gewoon dat ik meer kracht heb dan ik in trainingen kan laten zien.

Ben in meerdere sporten goed thuis en zit nu dus te twijfelen om volgend jaar tijdelijk over te stappen naar een andere sport. Fietsen en ergometeren in dat geval. Loop nu bij de fysio voor die schouder, maar daar heb ik persoonlijk weinig vertrouwen in. Beetje drukken op de pijnlijke plek om het zogenaamd te mobiliseren geeft me niet het idee dat het een blijvende oplossing is. Een sport uitkiezen waarin ik die achterkant meer ontzie lijkt me dan een betere keuze.

Ik kan ook wel doorgaan met krachttraining maar moet dan squatten en meerdere vormen van presses achterwege laten. Half trainen vind ik niet optimaal, als ik iets doe dan wil ik het goed doen. Squatten is qua beweging het probleem niet, maar meer die druk van het gewicht op de achterkant van mijn schouder. Het is al een beurse plek, gewicht daarop maakt het alleen maar erger.

Zou het wel jammer vinden om over te stappen, zeker omdat ik gestage progressie maakte dit jaar en me zeer energiek voel om die vorm uit te bouwen. Maar om nou maanden lang onder mijn kunnen te presteren zie ik ook niet zitten.
 
Zou je geen lange rustperiode kunnen inlassen? doormiddel van 2 a 3 maanden krachttraining links te laten liggen.

Bij doortrainen, blijf je toch zowiezo indirect/direct je blessure belasten.

Of je zou toch een specialist moeten vragen (via je huisarts) inplaats van de fysio.
 
Dat is klote man :mad:

Ik hoop dat het snel beter gaat met je schouder, mischien idd even complete rust voor je schouder en je tijdelijk meer op het fietsen concentreren. Of mischien lichter trainen met meer herhalingen?
 
Als de fysio geen soelaas bied ga ik zelf naar een chiropractor, eerste scan is in ieder geval gratis. Huisartsen zijn meestal niet thuis in gewrichtsklachten, moet dus nu eerst afwachten wat de fysio voor verbetering brengt voordat mijn huisarts me verder door verwijst.

Het is overigens een oude klacht, maar had er meestal maar sporadisch last van. Alleen verergerd het nu dus bij bepaalde oefeningen.
 
Ik heb zelf eveneens last gehad van mijn schouder en met name shoulder presses gaf enorme pijn...

lange tijd gelopen met allerlei onstekingsremmers en pain killers, en volop fysio... toen ik echter voor een paar weken op vakantie ging (en volledige rust heb genomen) en terugkwam waren de klachten helemaal weg.

Vervolgens ben ik heel rustig de oefeningen die dus pijn deden weer rustig op gaan pakken en rustig aan opbouwen..

Nu 3 maanden verder ben ik nog steeds blessurevrij en de kracht is alleen maar toegenomen...

Kortom, je zou toch kunnen overwegen pauze in te lassen (algeheel of plaatselijk) en daarna het trainen weer opbouwend oppakken.

I know what it is, dus ik wens je all the best!!! :thumb:
 
Thnx voor de reacties, vandaag een goede training gehad. Rug en triceps, ook al gaat dat meestal wel goed. Maar nu had ik ook amper last van de achterkant van mijn schouder. Misschien dat het gemartel van de fysio nog ergens toe leid.

Voelde me in ieder geval los, laatste tijd had ik het gevoel dat ik volledig vast zat. Ik kijk het dus nog maar even aan, zou zonde zijn van het harde werk als ik moet nokken door iets wat op zich niet door trainen is veroorzaakt.

Misschien dat ik volgend jaar wel een combo maak tussen fietsen en krachtwerk, dat heeft eerder goed gewerkt. Dan belast ik tenminste niet constant op dezelfde manier het gebied dat nu zorgt voor irritatie.
 
Overstappen of niet is en blijft natuurlijk altijd een eigen keuze he, maar door blijven sukkelen is in ieder geval geen optie.
Ik meen ergens eens gelezen te hebben dat je wielrennen ook mooi vind, misschien kun je dat eens een tijdje proberen en proberen je schouder dan geheel (iig voor zover mogelijk) te ontzien.

Sterkte ermee!
 
Dat je niet kan squatten vind ik niet meteen de benoeming "half en half trainen" waard, er zijn genoeg variaties, belt squats en hack squats bv. Moest ik jou zijn (maar dat ben ik niet, dus het blijft jou keuze), zou ik gewoon doortrainen, om het in het plaatje van je ergometer te doen passen: roei met de riemen die je hebt ;)

Al geprobeerd te squatten met de barbell heel laag op je rug btw?
 
Hacksquat is inderdaad goed alternatief. Druk op mijn schouders is dan een stuk minder. Ik vind het trouwens half trainen omdat ik niet voluit kan gaan, dat ben ik wel gewend. Wel geperiodiseerd meestal, maar als de tijd rijp is om te knallen wil ik dat ook kunnen doen.

Ik krijg die barbell niet lager dan die nu al ligt, als ik lager ga dan speelt mijn rechterschouder op. Wordt ook een dagje ouder ;)

Het voelt nu voor het eerst goed aan sinds weken, heb vandaag toch aardig ge-deadlift en triceps aangepakt.
 
Ik zou zeggen, blijf doen waarmee je bezig bent, en als je pijn hebt zoek dan eerst een alternatief alvorens te kappen ;)
 
Het was de laatste weken zo erg dat ik op geen enkele manier een alternatief kon doen waarmee ik wel voluit kon gaan.

Sporten is voor mij presteren op een niveau dat ik gewend ben. Weet wel dat ik geen 21 meer ben, maar presteren onder mijn niveau pas ik voor. Zeker omdat ik alternatieven heb waar ik wel kan presteren.

Ik ga in ieder geval door met krachttraining tot het einde van dit jaar, daarna waarschijnlijk een combo met andere sporten.
 
Ipv ijzer pompen ga je wat meer aan je gezondheid werken dan? :thumb:

De jaren die je verloren hebt met zo hard te trainen proberen bij te winnen met een gezondheidsfreak te worden :D
 
Mijn gezondheid is prima ;) Die heb ik juist terug gewonnen door hard trainen, maar heb twee jaar eerst hard getraind op cardio basis. Soms nog wel wat gewichttraining er bij. Alleen laatste 8 maanden train ik alleen met gewichten. Gaat prima, alleen speelt die schouder dus op. Oude kwaal, maar vind het nu te irritant worden omdat het mijn progressie hindert.
 
Oud worden hé, het is me wat, en ik kan ervan meespreken! :(










:D
 
Na enkele sessies fysio en gebruik van DLPA heb ik besloten om door te gaan, DLPA is D,L-phenylalanine. Een aminozuur die werkt als pijnstiller o.a., minder pijn betekent dat ik mobieler ben en dus minder snel een vastzittend gevoel heb.

Heb me er mee verzoend dat squatten off-limits is, dan maar de hacksquat. Squatten legt te veel druk op de plek die voor irritatie zorgt. Denk dat nu de voorkant van mijn schouder ook sneller geneest.

Dus op naar 100 Kg, daarna tijd om droog te trainen.
 
Succes ermee. Zou zelf kiezen voor zoveel mogelijk ontzien, hoe vervelend ook.
Denk dat het idee wat je opperde half kt-half fietsen niet eens zon slecht idee is. Kijk het de komende weken even aan en neem dan een beslissing. Alles wat je nu besluit te gaan doen heeft consequenties voor de lange termijn. Maar je bent geen korte/termijn denker :)
 
Succes er mee dude
 
Hey EricR, schouderblessures zijn k*t! Ga je nu nog naar die chiropractor? Zou zeker eens bij zo iemand langsgaan, chiropractor/osteopaat. En laat ff je hele lichaam checken, wie weet van waar je problemen net komen...
 
Ik loop nu bij de fysio, kijk dat eerst aan. Het gaat goed vooruit, ook al heb ik nog wel wat last met schuin dumbbell drukken.

Zit qua gewichten nu weer op peil, ook al voel ik wel dat ik nog reserve heb. Echt alles geven durf ik nog niet aan.
 
Back
Naar boven