Fitness Seller

Uitkomst? amerikaanse supplementen fabrikanten voor de rechter (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

sss1

Cool Novice
Lid geworden
20 mrt 2011
Berichten
63
Waardering
1
Lengte
1m93
Massa
91kg
Vetpercentage
9%
Alle ophef over amino spiking, ook in Amerika, hopelijk wordt er eindelijk iets aan gedaan, aantal producenten moeten voor de rechter verschijnen.

hier weer een aantal producten waar niks van klopt:
- Iron mass: meer als 50% minder eiwit dan het label aangeeft
- Delicious whey van Giant sports: Een aanbevolen dosering Delicious Whey zou volgens de aanklacht niet 27 gram eiwit bevatten, maar slechts 12. Diezelfde dosering zou volgens laboratoriumonderzoek ook 4 gram glycine bevatten.
- Whey protein powder van CVS: Deze zaak ligt op het bureau van advocatenbureau Chimicles & Tikellis. [chimicles.com] Een aanbevolen dosering zou niet 26 gram eiwit leveren, zoals het etiket vermeld, maar slechts 22 gram.

Zo nog een aantal producten meer in het artikel, opvallendste natuurlijk iron mass, product wat van Arnold Schwarznegger moet zijn.

Hier het hele artikel:
http://ergogenics.org/de-helft-van-de-eiwitten-in-iron-mass-van-musclepharm-is-foetsie.html
 
Oh geloof maar rustig dat hier civielrechtelijk een aantal jongens kapot geprocedeerd gaan worden. En als deze fabrikanten voor gerommel worden vervolgd en een rechter/jury wil er nog maar eens een voorbeeld van maken, dan kunnen dit nog wel eens behoorlijke uitspraken worden uiteindelijk. Maar dan ben je wel een aantal jaar verder voordat we daar zijn.
 
Wtf 50% minder eiwit? Dan was het bij b&f nog goed geregeld:').
 
Ze hebben zelf de fout gemaakt. Als ze de 'claims' anders hadden gedaan, was er niets aan de hand geweest ;)
 
Ze hebben zelf de fout gemaakt. Als ze de 'claims' anders hadden gedaan, was er niets aan de hand geweest ;)

Hoe moet je die claims indienen dan?
 
50% jezus! Dan voel je je pas genomen als gebruiker
 
Hoe moet je die claims indienen dan?
Ik bedoel MusclePharm zelf. Ze claimen het onderstaande, let vooral op punt 2 en de ingrediëntendeclaratie. Dan zit er dus geen 40 gram in. Dus pure oplichting. Als ze die claims neit gemaakt hadden, hadden ze dit nooit gehad vermoed ik.:rolleyes:
classactionsuitsaminospiking3.jpg

classactionsuitsaminospiking2.jpg
 
Ze vermelden het daar wel netjes, dat ze extra en losse aminozuren toevoegen. Dus daar is opzich niets fouts mee en houden zich aan de wettelijke richtlijnen. Dat geeft die website van jou ook aan:

"Er is een eiwitgehalte van 67,6% gemeten, op het label staat 67%. Maar op het label staan toegevoegde aminozuren aangegeven, dit geeft een fictief beeld van het eiwitgehalte."

Dus je krijgt de hoeveelheid eiwitten waarvoor je betaald. Alleen is het aminozuurprofiel waarschijnlijjk wel flink verkracht;)

Supplabtest stelt: Resultaten komen overeen met label: X

Dan klopt het eiwitgehalte wel degelijk, dus ze maken een flinke fout daar.
 
Ze vermelden het daar wel netjes, dat ze extra en losse aminozuren toevoegen. Dus daar is opzich niets fouts mee en houden zich aan de wettelijke richtlijnen. Dat geeft die website van jou ook aan:

"Er is een eiwitgehalte van 67,6% gemeten, op het label staat 67%. Maar op het label staan toegevoegde aminozuren aangegeven, dit geeft een fictief beeld van het eiwitgehalte."

Dus je krijgt de hoeveelheid eiwitten waarvoor je betaald. Alleen is het aminozuurprofiel waarschijnlijjk wel flink verkracht;)

Supplabtest stelt: Resultaten komen overeen met label: X

Dan klopt het eiwitgehalte wel degelijk, dus ze maken een flinke fout daar.

Eiwitgehalte klopt niet :p Die extra aminozuren tellen niet als eiwit, maar worden wel meegeteld bij een stikstofanalyse. Het werkelijke eiwitpercentage ligt dus lager dan de test aangeeft.

Dat ze de aminozuren vermelden wilt niet zeggen dat het geen spiken is. Ze weten goed genoeg dat dit fictief het eiwitgehalte verhoogt, alleen dekken ze zich in. En meeste mensen, zeker voor al het gedoe, weten dit niet.

Zo bedoelen ze het ook op Supplementlabtest zover ik kan lezen. Daarom ook een rode X. Dus als b&f de aminozuren op het label hadden aangegeven was het geen spiking meer? Zou vreemd zijn.
 
Je lijkt wel voor supplementenlabtest.com te werken :D Haha. Anyway. In de wet staat dat je losse aminozuren mag meetellen in het eiwitgehalte. Dat heeft MusclePharm ook gedaan, dan klopt het eiwitgehalte toch wel? Eiwit = eiwit, maakt niet uit hoe het samengesteld is. Op bijv. aminozuurproducten staat veelal het eiwitgehalte ook vermeld. Het eiwitpercentage afkomstig van whey- of andere eiwitbronnen ben ik met je eens, dat is vast geen 67% maar ergens rond de 50 vermoed ik (kwestie van gokken, maar MusclePharm kan hierdoor flink misbruik maken door losse amino's toe te voegen).

Als we kritisch kijken, klopt bijv. Sportfood Isolaat ook niet. Sportfood Isolaat vanille bevat 85gr eiwit, terwijl 89 geclaimed wordt op de verpakking. Dus eigenlijk zou Supplementenlabtest deze moeten afkeuren. Deze komt NIET overeen met het etiket/label. Terwijl deze toch goed gekeurd wordt.

Eigenlijk zou het etiket dan ook aangepast moeten worden, aangezien een domme consument verwacht, dat wat op de pot staat er ook in zit. Veel weten niet dat dé smaak naturel op de verpakking staat en er vanille in zit. Ik hoop ook niet dat ze het in de supermarkt doen, dat ze van producten uit gaan waarbij het hoogste eiwitgehalte op de verpakking gezet wordt.
 
Je lijkt wel voor supplementenlabtest.com te werken :D Haha. Anyway. In de wet staat dat je losse aminozuren mag meetellen in het eiwitgehalte. Dat heeft MusclePharm ook gedaan, dan klopt het eiwitgehalte toch wel? Eiwit = eiwit, maakt niet uit hoe het samengesteld is. Op bijv. aminozuurproducten staat veelal het eiwitgehalte ook vermeld. Het eiwitpercentage afkomstig van whey- of andere eiwitbronnen ben ik met je eens, dat is vast geen 67% maar ergens rond de 50 vermoed ik (kwestie van gokken, maar MusclePharm kan hierdoor flink misbruik maken door losse amino's toe te voegen).

Als we kritisch kijken, klopt bijv. Sportfood Isolaat ook niet. Sportfood Isolaat vanille bevat 85gr eiwit, terwijl 89 geclaimed wordt op de verpakking. Dus eigenlijk zou Supplementenlabtest deze moeten afkeuren. Deze komt NIET overeen met het etiket/label. Terwijl deze toch goed gekeurd wordt.

Eigenlijk zou het etiket dan ook aangepast moeten worden, aangezien een domme consument verwacht, dat wat op de pot staat er ook in zit. Veel weten niet dat dé smaak naturel op de verpakking staat en er vanille in zit. Ik hoop ook niet dat ze het in de supermarkt doen, dat ze van producten uit gaan waarbij het hoogste eiwitgehalte op de verpakking gezet wordt.

Was iemand op het forum die dat opgemerkt had ;) Supplementlabtest gaf eerst aan dat het correct was. Weet je eigenlijk nooit behalve als je een aminozuuranalyse laat doen.

Maar ze zetten de aminozuren er netjes op, dus dat maakt het meteen duidelijk dat het eiwitperfectage niet klopt.

En nee Amino Spiking mag niet volgens de wet. Je eiwit is je eiwit, niet losse aminozuren.

Sportfood klopt wel gezien er wettelijk 8% verschil is toegelaten. Reden is dat er altijd afwijkingen kunnen ontstaan tijdens het productieproces. En het toevoegen van smaak gaat idd het eiwitpercentage omlaag brengen gezien je een deel van het totaalgewicht vervangt door smaakstoffen.

Daarom de 8% afwijking regel. Als je meer zou toevoegen aan smaakstoffen, wat niet nodig is. gaat je eiwitpercentage te sterk afwijken en ben je aan het opvullen. Bij het toevoegen van losse aminozuren telt dezelfde regel alleen kan je dan zitten opvullen zonder dat dit meetbaar is bij een stikstofanalyse.
 
Laatst bewerkt:
Was iemand op het forum die dat opgemerkt had ;) Supplementlabtest gaf eerst aan dat het correct was. Weet je eigenlijk nooit behalve als je een aminozuuranalyse laat doen.

Maar ze zetten de aminozuren er netjes op, dus dat maakt het meteen duidelijk dat het eiwitperfectage niet klopt.

En nee Amino Spiking mag niet volgens de wet. Je eiwit is je eiwit, niet losse aminozuren.

Sportfood klopt wel gezien er wettelijk 8% verschil is toegelaten. Reden is dat er altijd afwijkingen kunnen ontstaan tijdens het productieproces. En het toevoegen van smaak gaat idd het eiwitpercentage omlaag brengen gezien je een deel van het totaalgewicht vervangt door smaakstoffen.

Daarom de 8% afwijking regel. Als je meer zou toevoegen aan smaakstoffen, wat niet nodig is. gaat je eiwitpercentage te sterk afwijken en ben je aan het opvullen. Bij het toevoegen van losse aminozuren telt dezelfde regel alleen kan je dan zitten opvullen zonder dat dit meetbaar is bij een stikstofanalyse.

Klopt inderdaad, een kleine afwijking is altijd toegestaan. Het gaat om een biologisch product dat iets kan fluctueren tussen batches, meetmethodes van fabrikant en onafhankelijk testlab kan iets afwijken en dan heb je inderdaad nog dat er iets afwijking per smaak kan zijn. Een afwijking van nog geen 4% bij onze Isolaat is echt uitstekend. Een veel kleinere afwijking zul je niet snel vinden!;)
Daarnaast gaat het bij ons om echte eiwitten die dus het volledige aminozuur spectrum omvatten en die je lichaam dus ook als volledige bouwstenen kan gebruiken. Bij aminospiking worden er een paar extra aminozuren toegevoegd om het stikstofgehalte te verhogen, maar je lichaam kan deze niet apart gebruiken om spierweefsel op te bouwen of te repareren. Losse flodders dus eigenlijk. Dus of dat nou wel of niet mag van de wet, je hebt gewoon niet veel aan deze incomplete ''eiwitten''.
 
Laatst bewerkt:
Back
Naar boven