XXL Nutrition

Uitslag bloedtest, advies

Users who are viewing this thread

mark30049

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
16 aug 2011
Berichten
1.869
Karma
114
Goedemiddag.

Uitslag van mijn bloedonderzoek. Ik zit al een flinke tijd op een cruise-dosis:
2x pw 75 mg test-e, maandag & vrijdag
om de 2 dagen 0,5 mg arimidex
bloed is maandag vóór mn nieuwe inject geprikt, smorgens om 10:15

Uitslag
Natrium 140 (135/145)
Kalium 3,4 (3,5/5)
Albumine bloed 48 (35/55)
Creatinine 95 (62/106)
CKD-EPI, eGFR 93 (60/-)
Ureum 5,5 (2,9/7,5)
Testosteron 22,6 (6,1/27,1)
SHBG 41,3 (13,2/89,5)
Oestradiol 0,12 (0,04-0,2)
Cortisol 0,28 (7:00-10:00 = 0,12-0,62 & 14:00-18:00 = 0,08-0,46

- Zijn deze waarden goed voor de hoeveelheid testosteron en arimidex die ik neem? Moet ik iets wijzigen?
- Ik houd redelijk snel vocht vast, al jaren zo. Kan dat liggen aan verkeerde natrium/kalium levels? M'n kalium omhoog gooien?

Thanks!
 

mucci

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
8 apr 2016
Berichten
5.138
Karma
5.784
Lengte
1m79
Massa
104kg
Ik vind je testosteron te laag voor 150mg per week.
 

vntl

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
16 mei 2009
Berichten
11.408
Karma
25.179
Lengte
1m85
Massa
102kg
Vetpercentage
7%

vntl

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
16 mei 2009
Berichten
11.408
Karma
25.179
Lengte
1m85
Massa
102kg
Vetpercentage
7%
Goedemiddag.

Uitslag van mijn bloedonderzoek. Ik zit al een flinke tijd op een cruise-dosis:
2x pw 75 mg test-e, maandag & vrijdag
om de 2 dagen 0,5 mg arimidex
bloed is maandag vóór mn nieuwe inject geprikt, smorgens om 10:15

Uitslag
Natrium 140 (135/145)
Kalium 3,4 (3,5/5)
Albumine bloed 48 (35/55)
Creatinine 95 (62/106)
CKD-EPI, eGFR 93 (60/-)
Ureum 5,5 (2,9/7,5)
Testosteron 22,6 (6,1/27,1)
SHBG 41,3 (13,2/89,5)
Oestradiol 0,12 (0,04-0,2)
Cortisol 0,28 (7:00-10:00 = 0,12-0,62 & 14:00-18:00 = 0,08-0,46

- Zijn deze waarden goed voor de hoeveelheid testosteron en arimidex die ik neem? Moet ik iets wijzigen?
- Ik houd redelijk snel vocht vast, al jaren zo. Kan dat liggen aan verkeerde natrium/kalium levels? M'n kalium omhoog gooien?

Thanks!
Hoe is je cholesterol?
 

Galen

Peter Bond
Super Mod
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
8 okt 2010
Berichten
32.254
Karma
19.640
Lengte
1m96
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Ik vind je testosteron te laag voor 150mg per week.
Klopt ongeveer wel. Bij toediening van 125 mg testosteronenanthaat wekelijks zie je gemiddelde nadirconcentraties (vlak voor de volgende injectie) van 18,8 nmol/L. Nu ligt dat bij tweewekelijks injecteren nipt anders: de pieken zijn wat lager en de dalen zijn wat hoger, maar 22,6 nmol/L ligt hoe dan ook wel in de lijn der verwachtingen.
 

mucci

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
8 apr 2016
Berichten
5.138
Karma
5.784
Lengte
1m79
Massa
104kg
Vindt hem redelijk goed juist maar @Galen kan meer vertellen over hoeveel het zou moeten zijn
Klopt ongeveer wel. Bij toediening van 125 mg testosteronenanthaat wekelijks zie je gemiddelde nadirconcentraties (vlak voor de volgende injectie) van 18,8 nmol/L. Nu ligt dat bij tweewekelijks injecteren nipt anders: de pieken zijn wat lager en de dalen zijn wat hoger, maar 22,6 nmol/L ligt hoe dan ook wel in de lijn der verwachtingen.
Het is zeker niet slecht. Ik zat met 150mg 1x per week 7dagen na de laatste prik nipt binnen de normale range. Een vriend van mij met 125mg verdeeld over 4 prikken zelf buiten de range. Nu zal die vast dicht tegen de bloedtest aan geprikt hebben maar vond het wel opvallend.

150mg min het estergewicht zou toch nog steeds boven hetgeen een normale man z’n aanmaak ‘moeten’ zijn was mijn gedachtengang. Ik meende ooit een post van je gezien te hebben waar je stelt dat 75-100mg een ‘echte’ TRT dosis is.
 

Galen

Peter Bond
Super Mod
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
8 okt 2010
Berichten
32.254
Karma
19.640
Lengte
1m96
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Het is zeker niet slecht. Ik zat met 150mg 1x per week 7dagen na de laatste prik nipt binnen de normale range. Een vriend van mij met 125mg verdeeld over 4 prikken zelf buiten de range. Nu zal die vast dicht tegen de bloedtest aan geprikt hebben maar vond het wel opvallend.

150mg min het estergewicht zou toch nog steeds boven hetgeen een normale man z’n aanmaak ‘moeten’ zijn was mijn gedachtengang. Ik meende ooit een post van je gezien te hebben waar je stelt dat 75-100mg een ‘echte’ TRT dosis is.
Klopt. Dus als je met 125 mg testosteronenanthaat wekelijks een nadirconcentratie hebt van 18,8 nmol/L, trek je daar 20-40% vanaf om die 75-100 mg wekelijks te krijgen. Je hebt dan dus een nadirconcentratie van 11,3-15,0 nmol/L en een piekconcentratie die ongeveer het dubbele daarvan is (22,6-30,0 nmol/L) gezien de steady-state halfwaardetijd van testosteronenanthaat ruwweg een week is. En dat is ongeveer de range waar je wilt zitten; middennormaal mid-interval.
 
OP
M

mark30049

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
16 aug 2011
Berichten
1.869
Karma
114
-
 
Laatst bewerkt:

IkWilGrootWorde

Ripped Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
23 jul 2011
Berichten
3.302
Karma
1.098
Lengte
1m75
Massa
81kg
Vetpercentage
10%
Klopt. Dus als je met 125 mg testosteronenanthaat wekelijks een nadirconcentratie hebt van 18,8 nmol/L, trek je daar 20-40% vanaf om die 75-100 mg wekelijks te krijgen. Je hebt dan dus een nadirconcentratie van 11,3-15,0 nmol/L en een piekconcentratie die ongeveer het dubbele daarvan is (22,6-30,0 nmol/L) gezien de steady-state halfwaardetijd van testosteronenanthaat ruwweg een week is. En dat is ongeveer de range waar je wilt zitten; middennormaal mid-interval.
En wat verandert er aan die hoeveelheid testosteron als je naast 150 test voldoende hcg zet om je testikels actief te houden (2x500-750iu pw)?
Kun je er dan vanuit gaan dat je normale aanmaak hier bovenop komt? Zou jij een cruisedosis van 150mg naar beneden schroeven als er hcg in het spel is of lekker zo laten?
 
OP
M

mark30049

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
16 aug 2011
Berichten
1.869
Karma
114
Dankjewel voor je uitgebreide antwoord @Galen wordt gewaardeerd. Je hebt niks gezegd over de andere bloedwaarden zoals oestradiol en SHBG, ik neem dan aan dat die allemaal prima zijn voor de cruise dosis waar ik op zit? Waarschijnlijk lastig om zomaar te beantwoorden aangezien iedereen anders is, maar wat vind je van de verhouding natrium/kalium? Zou het effect op m'n fysiek hebben als de kalium iets hoger zou liggen, meer in het midden?
 

Galen

Peter Bond
Super Mod
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
8 okt 2010
Berichten
32.254
Karma
19.640
Lengte
1m96
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Is prima allemaal, en de natrium- en kaliumconcentraties kun je ook niet echt beïnvloeden tenzij er sprake is van een deficiëntie (en dat is er niet; dat nipt onder de referentiewaarde is waarschijnlijk meer een toevalstreffer dan wat anders).
 

Naar boven