MuscleMeat

Van fruit/vruchtensap word je vet...

Bezoekers in dit topic

Leuke opmerking Eref, alleen is het iets anders, bacterieën voeden zich uit suiker en maken er een zuur van waarmee ze het tandglazuur aantasten.

TANDBEDERF

Wat is het

Tandbederf (ook wel cariës genoemd) is een aantasting van eerst het glazuur en daarna als er niets aan gebeurt aantasting van het tandbeen. In de laatste fase kan kiespijn optreden. Tandbederf kan helaas niet genezen. De tandarts kan tandbederf wel stoppen door middel van een restauratie, meestal door middel van een vulling.

Tandbederf ontstaat door tandplak. Tandplak is een kleverig laagje dat hoofdzakelijk uit voedselresten en bacteriën bestaat. Deze bacteriën maken uit suiker een zuur. Dit zuur kan het glazuur oplossen. Zo ontstaan er gaatjes. Zo'n zuuraanval op het glazuur heet een "zuurstoot".

Aangezien suiker in de oertijd zeer weinig voorkwam (denk aan honing maar verder zeldzaam) waren er dus ook geen of weinig gaten in de tanden.
 
Originally posted by ErEf

@ burn.. geen insuline is waar het om gaat bij keto.. de post shakes bevatten zo weinig glucose dat door de gevoeligheid van de spieren alles snel opgenomen wordt met een minimale afgifte van insuline. bij CKD komt er zelfs geen postworkout shake met glucose kijken.

Insuline is zeker niet waar het om draait bij keto. Juist door fruit raak je uit ketose en fruit zorgt niet voor grote insuline schommelingen. Wanneer je in ketose bent kun je aardig veel snelle koolhydraten consumeren zonder uit ketose te gaan(post-workout), doordat deze als spierglycogeen worden opgeslagen. Maar daarbij komt echt wel veel insuline vrij. Glycogeen in de spieren kan niet meer in de bloedbaan terechtkomen dus zal je gewoon in ketose blijven. Bij fruit zal het glycogeen in de lever opgeslagen worden en ben je dus zo uit ketose.
 
Back
Naar boven