Van gedachten veranderd over ketodieet

Discussie in 'Voeding' gestart door Esperantisto, 26 okt 2002.

MuscleMeat to webshop

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. Esperantisto

  Esperantisto Freaky Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  6.920
  Leuk Bevonden:
  25
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Vandaag besloot ik de CKD in een TKD te veranderen. Dwz geen carboloading meer maar hooguit 1 KH-rijke maaltijd op zaterdag en verder op de dagen dat ik aan KT of cardio doe, rondom die training een weidrank nemen met daarbij maltodextrine (Fanmalt).
  Hoeveel ik dan nodig heb weet ik nog niet.. moet ik nog uitpluizen (30gram of zo?)
  Waarom?
  1 Het is veel te makkelijk om je te overeten bij carboloading. Afgelopen weekend kwam ik 2 kg aan van de carboloading en er is geen gram afgegaan in die week terwijl ik me keurig aan het dieet heb gehouden.
  2 Ik voel me hartstikke rot van al dat eten en heb last van een opgeblazen gevoel.
  3 Verder heb ik dan nog 3 dagen last van enorme KH-vreetverlangens.

  Als laatste nog een vraag.. ik denk ook dat 1800-1900 kcal voor mij te veel is.. nu ben ik ook bang dat als ik het tot 1500-1600 kcal terugbreng, ik mijn metabolisme NOG langzamer laat werken. Ik wil het wel zo doen dat ik 6 maaltijden neem van 250 ipv 5 van 300.
  Heeft iemand tips over wat ik zou kunnen doen? Ik heb mijn schildklier laten meten, maar bij de simpele meting kwam een laag-normale waarde uit de bus..
   
 2. Esperantisto

  Esperantisto Freaky Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  6.920
  Leuk Bevonden:
  25
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  P.S. Tijdens de 3 weken uitsluitend ketoën was ik van 36 naar 35% gegaan maar deze week is het lichaamsvet weer zelfs ietsjes verhoogd, dus ik heb er geen spiermassa bijgekregen.
  Wel had ik gigantisch veel meer macht in mijn 'poten' zoals men dat zo zegt.. dus daarom lijkt een mini-carbup me ook beter geschikt... wel de voordelen, niet de nadelen.
   
 3. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Ik ben ook geen voorstander van ketogeen dieet, al kan je nooit 2 kilo aankomen van de carb-up. Waar zouden die kcal vandaan moeten komen? Ervan uitgegaan dat je het % vet in die maaltijden laag hebt gehouden, kun je hoogstens een paar gram aankomen. Toch blijft het een klote dieet :)
  Bij ketogeen is het heel belangrijk dat je wel onder je kcal behoefte blijft. Vet wordt het snelst omgezet naar vet wanneer je boven je kcal zit, dus daar kan het probleem zitten.
  Waarom wil je nu weer ketogeen gaan? Als je onder je kcal behoefte blijft zul je sowieso afvallen. Alleen is dat erg moeilijk op een dieet met veel carbs vanwege de 'honger'(insuline) die je ervan krijgt en heeft vet een meer hongerdrukkende werking(cck).
   
 4. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Mijn tip :)
  Koolh. laag laaghouden en vet en eiwit wat hoger. Bijv c20f40e40 en deze verhouding verdelen over meerdere maaltijden, dus elke maaltijd met dit gemiddelde. Je kcal moet je dan wel zelf uitrekenen, ik denk dat je met 25kcal x kg wel in de goede richting zit. Zo heb je geen insuline pieken en ook de hongerstillende werking van vet + de beschermende werking van eiwitten. Dan kun je 1 (of 2) maaltijd in de week flink koolhydraten laden, om zo je leptine te verhogen. Maar misschien werkt TKD wel goed bij jou, je moet maar proberen.
   
 5. Esperantisto

  Esperantisto Freaky Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  6.920
  Leuk Bevonden:
  25
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Nog niemand? Inmiddels heb ik weer een interessante webstek gevonden, waar een calorieteller jouw dagelijkse activiteiten bij elkaar optelt en uitrekent wat je calorieverbruik is bij het gewicht en de lengte die je opgeeft.

  De webstek bevindt zich op http://www.caloriesperhour.com en er staan ongelooflijk veel verschillende activitein op (zelfs per niveau).
  wacht ik sleur en pleur wel ff..
  Helaas, pindakaas.. gaat niet met het rolmenu
  Toch even een lijstje
  tv-kijken
  acteren
  accordeon spelen
  aerobics (licht - zwaar)
  vliegtuig repareren
  amerikaans indiaans dansen
  verzorgen van dieren
  slachten van dieren
  Anishinaabe jingle dansen
  repareren van spullen
  make-up opbrengen
  boogschieten (2 varianten)
  arts & crafts (5 varianten)
  assemblage (6 varianten)
  bijwonen van vergaderingen, lessen, kerkbijeenkomsen
  auto (4 varianten, waaronder reparatie en autorjden)

  En dit was natuurlijk alleen nog maar de A.
  Ofschoon er ongelooflijk veel kerkgerelateerde activiteiten zijn, staan er toch 2 coïtusvarianten in..

  Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.. mede door deze webstek blijkt dat ik rond 2500 kcal per dag verbruik.. ergo 1800-1900 kcal blijkt toch een goede keus te zijn.
   
 6. wateengedoe2

  wateengedoe2 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  987
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Tuurlijk wel! Je komt nl. vooral aan van water. Je spieren slaan de KH op als glycogeen en dat trekt weer een heel zwik water aan.

  Enne, keto is denk ik toch the way to go voor espi hoor ... Vanwege haar KH-verslaving, het is dan makkelijker om 'cold turkey' te gaan en later weer voorzichtig op te bouwen, dan wel KH nemen, en dat hongergevoel maar voor lief te nemen. TKD zal vast beter werken, omdat het enkele vervelende bijwerkingen van een carboloadingdag wegneemt.

  Espi, 6 maaltijden ipv 5 is altijd beter (met aangepaste h.h.). .. Je mailt me net dat je weer afgevallen bent .. nou ja, je kunt nog wel 100 kcal lager gaan zitten, want wie weet is dat gewicht wat eraf is, ook wel water. Dat is na 1 dag echt niet te zeggen (ik was vanochtend ook lichter, maar dat kwam door die 4 wijn gisterenavond .. DAMN, en dan heb ik gedurende de nacht/ochtend nog bijna 1,5 l water gedronken zonder 1x naar de plee te moeten!! :() Als je 100 kcal minder neemt, zal dat niet ineens vreselijke invloed p je rustmetabolisme hebben.

  en heel goed je eten afmeten/-wegen, zodat je echt niet per ongeluk 100 kcal/dag ofzo hoger zit.
   
 7. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Ze zei toch dat het vet was? Water blijft niet een hele week.


  Met 20% koolhydraten met lage g.i waarde(havermout/ ongeraffineerde rijst etc..) zul je ook geen hongergevoel krijgen, maar ok als het zo erg is. Afvallen is gewoon niet zo moeilijk als je nog niet op een heel laag % zit en ketogeen is geen wondermiddel. En carbolading = refeed = je leptine omhoog= stofwisseling omhoog. Bij een hoger bf% is dit waarschijnlijk nog niet zo belangrijk.
   
 8. wateengedoe2

  wateengedoe2 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  987
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Nee, waarschijnlijk heeft ze de week erna te veel gegeten (niet precies genoeg afgewogen), en het water is langzaam verdwenen, terwijl er vet bij is gekomen. Ik dacht dat jij er niet aan uitkon dat ze in 1 dag 2kg was aangekomen, niet dat ze het vervolgens niet kwijtraakte.

  Keto is ook bij een te hoog vetpercentage handig hoor! Dit stuurde espi me pasgeleden toe:

  wel nogal oud, maar het laat iig zien dat bij dezelfde energieinname een ketodieet de voorkeur geniet boven een dieet met meer KH.
   
 9. Esperantisto

  Esperantisto Freaky Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  6.920
  Leuk Bevonden:
  25
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  De hamvraag is nu: wat moet ik eten aan KH in het weekend om toch dat leptine niveau omhoog te krikken.
  Een kleine hoeveelheid KH rondom de KT voor extra kracht.
  Ik denk dat voor mij 1 KH-rijke avondmaaltijd in het weekend voldoende moet zijn om leptine niveau aan te vullen.. want daar maak ik me wel degelijk zorgen om..
   
 10. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Ja dit onderzoek is wel oud maar maakt niet zoveel uit. Alleen ze hebben het eerst over vet verlies, terwijl de resultaten zijn gebasseerd op gewichtverlies= dus ook water. Verder is geen van de 3 een ketogeen dieet.

  Ik denk ook wel dat je d.m.v. meer koolhydraten meer spier t.o.v. vet zal verliezen(al wordt er ook beweerd dat dit vooral genetisch bepaald is). Ik denk alleen dat het meer te maken heeft met de insuline afgifte, dan ligt het er ook weer aan wat voor koolhydraten geconsumeerd zijn(havermout of witbrood?).
  Zelfde met de vetten die gegeten zijn, er is wel verschil tussen bijv lijnzaadolie en mayonaise.
   
 11. wateengedoe2

  wateengedoe2 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  987
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  ketogeen is een relatief begrip .. bij 30 g KH/dag zijn er mensen die in ketose geraken, anderen niet. Ketose betekent niets meer of minder dan dat je ketonen in je urine uitscheidt in meetbare hoeveelheden. Als je niet in ketose bent, maar wel heel weinig KH eet, zul je zeker ook ketonen maken, maar minder. Hoe minder KH, hoe meer je lichaam gaat vertrouwen op vetverbranding, en hoe minder spieren je verbrandt. Misschien is het wel zo dat met goede KH (langzaam vrijkomend) je dat spierafbreken kunt afremmen, maar weg zal het nooit gaan.
   
 12. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Eigenlijk hoef je je daar niet druk over te maken, als het maar genoeg is. In 1 maaltijd kun je je niet vet eten, dus eet maar veeel koolhydraten. Ik zou het alleen wel als laatste maaltijd doen voordat je gaat slapen zodat je niet de hele dag zin hebt in koolhydraten + dat je meestal toch slaperig wordt nadat je lang (bijna) geen koolhydraten op hebt.
   
 13. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Ja ok, om in ketose te raken moet je ook je eiwit redelijk laag houden.

  Inderdaad hoe meer KH hoe meer KH je verbrandt, dus minder vet. Maar je eet ook weer meer vet dus het gaat toch weer om kcal.
  En afvallen zonder spierverlies is (zonder drugs+ op uitzonderingen na) onmogelijk ja, je kunt hoogstens zoveel mogelijk behouden.
   
 14. wateengedoe2

  wateengedoe2 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  987
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Tuurlijk, zonder spierverlies kan niet, maar hoe meer vet- en hoe minder KH-verbranding, deste minder snel zal je lichaam op eiwit van zichzelf overstappen als energiebron.
   
 15. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Vanwege insuline? of hoe bedoel je?
   
 16. wateengedoe2

  wateengedoe2 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  987
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Weet niet precies hoe het in elkaar zit (hormonaal/enzymatisch), maar je bent niet wat je eet .. je verbrandt wat je eet! Dus als je als hoofdenergiebron vet eet, zul je ook vooral vet verbranden (uit eten en van jezelf). En bij KH is dat KH .. En die maak je in je lichaam eerst vrij uit glycogeen en als dat beperkend is, maak je het van eiwit (spiermassa dus).
   
 17. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Mee eens heeft ook met insuline te maken. Daarom is het tijdens cutten ook het best om vet als hoofdenergiebron te gebruiken en koolhydraten te beperken.
  Maar met die eerdere stelling zou 0 gram KH beter zijn dan bijv: 40 gram. Daar ben ik het niet mee eens, die kleine hoeveelhied KH kunnen voorkomen dat proteine omgezet wordt naar glucose, dus minder spierverlies. Je lichaam zal voor sommige processen altijd glucose verkiezen boven vet.
   
 18. wateengedoe2

  wateengedoe2 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  987
  Leuk Bevonden:
  1
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Oh, maar daar gebrukt het lichaam wel eiwit uit de voeding voor hoor. Je eet immers 6x/dag en ook al heb je meest vet (qua % energie dan), toch ook veel eiwitten. Uit voeding is voor je lichaam zeker zo gemakkelijk als uit spieren. En je hebt ook altijd wel een gram of 10, 15 KH per dag, dat voorkom je haast niet.
   
 19. burn

  burn Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.420
  Leuk Bevonden:
  17
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Ik snap je niet helemaal hoor. Jouw stelling was:
  " Dus als je als hoofdenergiebron vet eet, zul je ook vooral vet verbranden (uit eten en van jezelf). En bij KH is dat KH .. En die maak je in je lichaam eerst vrij uit glycogeen en als dat beperkend is, maak je het van eiwit (spiermassa dus)."

  Dan zeg ik dat koolhydraten ook juist beschermend kunnen werken.

  Nu zeg je dat je ook eiwitten uit voeding kunt gebruiken? Daar ging het toch niet om? Hoe minder eiwit je voor energie gebruikt des te meer blijft er over voor hersted e.d.


  Maar er is nu wel genoeg gesproken hierover denk ik :)
   
 20. Esperantisto

  Esperantisto Freaky Bodybuilder Topic Starter

  Berichten:
  6.920
  Leuk Bevonden:
  25
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Het schijnt dat sommigen nog met 50 gram KH in ketose kunnen blijven en anderen nog niet met 20 gram KH in ketose komen...
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie