MuscleMeat

Nieuws Veel afwijkingen bij gekloonde dieren (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

houston

Ripped Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
24 jun 2005
Berichten
3.657
Waardering
23
Lengte
2m29
Massa
44kg
Vetpercentage
28%
ll
 
Laatst bewerkt:
Ben jij ook een kloon, Houston? Oh wacht ik weet het antwoord al :roflol:
 
ll
 
Laatst bewerkt:
kwestie van tijd voordat het geperfectioneerd is lijkt me
 
ll
 
Laatst bewerkt:
ze doen er nog altijd veel onderzoek naar dus niet te voorbarig
 
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieu...nd/0724_1500_gekloonde_dieren_afwijkingen.xml

Veel afwijkingen bij gekloonde dieren

Veel gekloonde dieren vertonen afwijkingen en een groot deel overleeft de eerste zes maanden niet.

Runderen en varkens
Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Unie. Bij gekloonde runderen en varkens gaat 40% in het eerste halfjaar dood. Bij normaal geboren dieren is dat 10%, aldus de onderzoekers.

Betere exemplaren
Het klonen van dieren is een techniek die snel in opkomst is. Met cellen wordt een genetische kopie gemaakt van een origineel dier. Dat kan leiden tot dieren met verbeterde eigenschappen, zoals bijvoorbeeld meer melk.

Onderzoek
De onderzoekers hebben geen indicatie dat melk en vlees van gekloonde dieren riskanter zijn dan melk en vlees van gewone dieren. Desondanks gebruikt de EU gekloonde dieren alleen voor onderzoek. De producten liggen niet in de winkel.

Placenta
Vooralsnog is onbekend waarom gekloonde runderen en varkens zo veel afwijkingen hebben. De onderzoekers vermoeden dat het komt door een fout in de placenta, maar om dit zeker te weten, willen ze nog meer onderzoek doen.


Trieste zaak we zullen de koon technieken toch niet perfect onderhanden krijgen
Met de natuur valt niet te sollen.

Met de natuur valt heel prima te sollen. Wel eens van een Nederlandse melkkoe gehoord (nee, niet die met vier wielen, al solt die ook met de natuur :D)

En waarom zouden we 'perfectie' niet kunnen bereiken? (voor zover bereikbaar?)
Technologische vooruitgang verloopt praktisch exponentieel.

Een beetje zoeken leverde overigens de volgende link op, voor het complete onderzoeksverslag. (heb je doorgaans meer aan dan een RTL4 link...)

http://www.efsa.europa.eu/cs/BlobSe..._op_ej767_animal_cloning_en.pdf?ssbinary=true

Interessant verslag overigens, wordt vrij duidelijk uitgelegd welke vorm van klonen (SCNT) er werd onderzocht en wat daar de problemen bij zijn. Een van de grote technische problemen van de methode is het 'resetten' van de cellen waarvan het genetische materiaal in een 'moeder'eicel worden geplaatst (deze eicel is ontdaan van haar celkern). Bij het resetten gaat het erom de cel terug te brengen tot een 'totipotente' staat, wat zoveel willen zeggen als er een cel van maken die iedere lichaamscel kan vormen.
Alleen dan kan na inbrengen van het genetische materiaal in de eicel de ontwikkeling volledig verlopen. (je hebt weinig aan cellen die alleen zich alleen tot zenuwweefsel vormen bijvoorbeeld)

Het lijkt erop dat deze behandeling tot gevolg heeft dat bepaalde genen meer tot uitdrukking komen en dus zo direct de ontwikkeling beïnvloedt.
 
Beetje kort door de bocht dit artikel. Waarom zou een kloon meer melk geven dan het origineel? Ze bedoelen waarschijnlijk dat je de beste koe kan klonen en zo heel veel beste koeien kan maken.

En dat gekloonde dieren vaker doodgaan heeft waarschijnlijk meer te maken met de bijzondere omstandigheden waarin ze verwekt worden dan met iets dat in het klonen zelf zit. Klonen staat nu eenmaal in de kinderschoenen, het is geen reden om er maar mee te stoppen. Er lopen op aarde sinds het begin van het leven altijd al klonen rond. Bijvoorbeeld eeneiige tweelingen of planten/dieren die zich ongeslachtelijk voortplanten (bacteriën en stekjes bijvoorbeeld). Het is dus niets nieuws.
 
Ach van de mensen heeft ook wel 40% een afwijking, en die zijn niet eens gekloond.
 
Beetje kort door de bocht dit artikel. Waarom zou een kloon meer melk geven dan het origineel? Ze bedoelen waarschijnlijk dat je de beste koe kan klonen en zo heel veel beste koeien kan maken.

scherp opgemerkt! Wederom blijkt de berichtgeving over dergelijke zaken in de mainstream media te rammelen.
 
Back
Naar boven