Fitness Seller

veel maaltijden remmen aanmaak IGF-1 (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Pump

Dutch Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
396
Waardering
1
[Link niet meer beschikbaar]

klopt dit of is dit gewoon onzin en kan ik gewoon doorgaan met veel eten in kleine maaltijden??
 
ja het klopt wel enigszins.

Als er een grote tijd tussen je maaltijden zit, dan beinvloedt dat je GH positief. Veel maaltijden in een kort tijdsbestek zou je GH doen afnemen.

Daarom zijn er ook al veel BB-ers over gegaan op 5 maaltijden op een dag met een tussenperiode van 3 tot 3 1/2 uur ipv 2 uur.

De over het net surfende Shawn Ray is hier ook groot voorstander van.

Quotes van Shawn Ray van EZ-board, betere stukken kon ik niet vinden maar misschien heb je er wat aan :


eet 3 keer per dag, met ongeveer 4-5 uur verschil tussen de maaltijden, telkens zal minimum 25% en max 30% van de kcalorieen uit vet moeten komen, meer is niet gunstig en zorgt enkel voor vetopslag, minder dan 25% is ook niet goed want dan gaat je testosteron te hard zakken, maar meer dan 30% zal geen verhoging van testosteron verwezenlijken.

maar het testosteron verhaal is maar een klein detail , het belangrijkste is de verhouding koolhydraten / eiwitten, een verhouding van rond de 4 is perfect ,nu zullen alle aminozuren perfect in de cellen kunnen opgenomen worden , indien deze verhouding kleiner wordt zal er te weinig insuline geproduceerd worden relatief tot de hoeveelheid eiwit zodat er te veel eiwit is dat dus niet wordt opgenomen. en een verhoging van cortisol veroorzaakt door een toename van dopamine en een afname van serotonin. De verhouding van 4 zal dus ook een perfecte balans tussen serotonine en dopamine veroorzaken waardoor je je goed voelt. (serotonine wordt gemaakt uit melatonine wordt gemaakt uit l-tryptophaan , deze l-tryptophaan kan enkel de bloedhersen barriere verbreken wanneer de andere aminozuren in mindere mate relatief tot l-tryptophaan aanwezig zijn, dus als insuline hoog is en als er niet te veel aminozuren in het bloed zijn)

de verhouding zal altijd best rond de 4 hangen, maar je zal voorjezelf moeten uitmaken waar je je het lekkerst bij voelt.

verder is deze verhouding prefect voor de hoeveelheid vrije igf-1 te verhogen en zo testosteron-DHT productie te maximaliseren zodat je een super harde fysiek krijgt, probeer maar eens een verhouding van 1-2 , en voel eens aan de hardheid van je spieren, ze zullen veel minder hard staan.

dus een patroon zoals dit is perfect :


57% v/d kalorieen uit koolhydraten
16% uit eiwit
27% uit vet

bereken vanuit de eiwit behoefte, een eiwit iname van 1.6 gram per kg/etvrije massa is meer dan genoeg als je niet meer dan 3-4 keer 40 min traint (meer is toch overtraining)

als je testosteron zou gebruiken voor een kuur, kan je je vet % in de voeding verlagen tot 10% zodat je super droog kunt staan , de verhouding koolhydraten/eiwitten steeds op 4 houden.

--------------------------------------------------------------------------------
die 5 uur tussen de maaltijden is niet echt goed, beter om de 3-4 uur MAAR dan wel kleinere maaltijden. eiwitiname niety hoger dan 1.6 gram. vet iname op ongeveer 25-30% van de totale kalorieen en de rest koolhydraten voor zoveel totje geen honger meer hebtn, vergeet die factor 4 , is bij iedereen anders, neurotransmitter synthese is wel belangreijk maar als je niet boven de 1.6 graù eiwit poer dag gaat is er geen probleem.

het belanrijkste is dat eten als je geen hoinger hebt averechts werkt en maar op zeer korte duur lijd tot spiermassa winst : heb studies gelezen dat ratten en muizen die een kalorie beperkt dieet kregen ten eerste veel ouder werden en op oudere leeftijd een grotere spiermassa hadden dan de ratten en muizen die zoveel eten kregen als ze zelf wilden, dus op lange duur is meer eten zeker niet anabool, grotendeels door de verlaagde groeihormoon productie en zo een verlaagde IGF-1 productie en zo ook een verlaagde testosteron productie (is mijn mening)



aldus Shawn Ray
 
Ik denk dat Willem hier te snel conclusies trekt. De empirische waarnemingen die hij doet kunnen aanleiding zijn om het een en ander uit te zoeken. Het is echter vanuit wetenschappelijk oogpunt uiterst prematuur om conclusies te trekken. Er zijn duizend-en-een factoren die bijdragen aan groei. IGF-1 en HGH zijn daar slechst twee van.

Dat je meer HGH produceert tijdens vasten is zeker waar. Maar van vasten is nog niemand gegroeid. Om op basis van een onderzoek naar twee dagen vasten uitspraken te doen over minder frequent eten is niet zinnig.

edit:

Op basis van wat Ilya zegt blijkt dus dat hier al meer over te doen is. Dat is wel interessant voor alle 'bulkers' op het board. :)
Misschien heeft Willem Koert met meer informatie in het achterhoofd zijn artikel geschreven. Op basis van de gegevens die hij presenteert blijf ik bij mijn standpunt dat de conclusies te ver gaan.
 
Laatst bewerkt:
Back
Naar boven