- Lid geworden
- 3 sep 2005
- Berichten
- 5.472
- Waardering
- 0
Geen vlees eten is gebrek aan waardering voor de voedseldiversiteit die ons ter beschikking staat. We staan boven aan de voedselketen; laten we dat vooral zo houden.
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
Geen vlees eten is gebrek aan waardering voor de voedseldiversiteit die ons ter beschikking staat. We staan boven aan de voedselketen; laten we dat vooral zo houden.
Metabolic Evidence of Human Adaptation to Increased Carnivory
bewijs genoeg dat ons dieet hoofzakelijk heeft bestaan uit vlees en dat dat gezonder voor ons is
srry maar er zijn wel duidelijk gezondheidsvoordelen gevonden bij low carb dieeten, ook de partikelgrootte van LDL word er positief door beinvloedComplete bullshit. Het is in ieder geval zeker niet gezonder. Meta-analyses laten zien dat het voor de gezondheid geen ene **** uitmaakt.
Dan kunnen "deskundigen" stukjes schrijven wat ze willen met allerlei mogelijke mechanismen die dit-of-dat zouden moeten aantonen.
Wurtman, director of the Program in Women's Health at the MIT Clinical Research Center, and colleagues have found that when you stop eating carbohydrates, your brain stops regulating serotonin, a chemical that elevates mood and suppresses appetite. And only carbohydrate consumption naturally stimulates production of serotonin.
"When serotonin is made and becomes active in your brain, its effect on your appetite is to make you feel full before your stomach is stuffed and stretched," said Wurtman. "Serotonin is crucial not only to control your appetite and stop you from overeating; it's essential to keep your moods regulated."
srry maar er zijn wel duidelijk gezondheidsvoordelen gevonden bij low carb dieeten, ook de partikelgrootte van LDL word er positief door beinvloed
Ten eerste mag alles en iedereen vlees eten, vleeseters zijn geen slechte mensen. Ik ben met vlees opgegroeid en vind vlees ook echt heerlijk. Toch ben ik uit eigen keus gestopt met het eten van vlees. Ongeacht politiek, achtergrond, ras, dierenliefde, etc etc. Ik noem mijn reden: Bewustzijn! En dat bereik je enkel door zelfonderzoek, het is logisch dat vandaag de dag veel mensen daar geen tijd voor hebben of eraan willen besteden. Dus roepen we maar gauw allerlei best grappige redenen om er niet bij stil te hoeven staan. Bijv: we kunnen toch niet met zijn alle het bos in rennen met pijl en boog, of we zijn nu eenmaal vleeseters! We zijn zeker vleeseters! Waar we hier allemaal mee bezig zijn is ons lichaam en wat we daar wel en niet instoppen voor welke reden dan ook. We zijn opgevoed met de verdeling van dieren, dat is slachtvee en dat is een huisdier etc. Een varken is 7 maal intelligenter dan een hond, hoe zou de samenleving reageren als er morgen vrachtwagens vol honden over de snelweg naar het slachthuis gingen? Hoe zou het zijn als ieder individu zijn eigen vee moest slachten, hoeveel mensen zouden er dan nog vlees eten? Een dier heeft het recht om te zijn wat hij/zij is. Varkens worden gefokt in hokken onder kunsmatig licht, enkel en puur alleen voorbestemd als product. Ik denk dat dat geen gezonde manier van opgroeien is en dat deze dieren dan ook nooit de kans hebben gekregen om een varken te zijn, en daardoor ongelukkig geslacht worden. Ik geloof dat een gezond en gelukkig opgegroeid dier veel gezonder voor onze lichamen en minds zijn. Maar om dat te bereiken moeten we dus veel meer tijd en ruimte aan deze dieren besteden en dat kost geld, plus is de vraag naar vlees vele malen hoger dan nodig is. Niemand valt morgen om als je vandaag geen vlees hebt gegeten. Als voorbeeld zijn de fastfood ketens puur een overbodige luxe, die wel de vleesproductie versnellen. Dit ten koste van het dier zijn natuurlijke functie en recht van bestaan. Misschien heb je de beelden een tijd terug gezien van de veemarkt, dat zijn geen eenmalige voorvallen dat is de normale gang van zaken. En die mannen straffen heeft geen zin, ik neem ze het ook niet eens kwalijk, ze zien echt zelf niet wat ze doen. Maar wat ik wil zeggen is dat als je je er bewust van bent dat dat stukkie vlees op je bord zulke dingen heeft meegemaakt dan smaakt het ineens heel anders. Dan kies ik voor geen vlees eten en voel me daar dan ook echt beter bij. Geef het idee een kans, eet bijvoorbeeld een keer in de week geen vlees, dat valt toch wel mee? En als je echte balls hebt ga eens een kijkje nemen bij een slachtvee fokker, of pak een baantje in het slachthuis, ik kan je zeggen dat ik dat heb gedaan en daardoor mijn overtuiging heb waar niemand me vanaf kan krijgen, see it for yourself...succes met trainen!!!
godver, ik praat mezelf nog eens het vegetarisme aan. Je kak schijnt er wel minder van te gaan stinken
Dat kan ik wel ontkrachtigen en eventueel wil ik het nog bewijzen ook
Je kunt ons niet vergelijken met echte roofdieren en echte carnivoren.
Echte vleeseters hebben puntige voortanden, wij en andere vegetarische dieren (herbivoren) niet. Carnivoren zweten d.m.v hun tong, wij en andere herbivoren door huid porieen.
Carnivoren hebben geen achterste platte kiezen om groen te kunnen malen, wij en de herbivoren wel.
Wij en de herbivoren hebben goed ontwikkelde speeksel klieren om granen en fruit te kunnen voorverteren, carnivoren hebben dat niet.
Het maagzuur van de mens en andere herbivoren is 20x minder sterk dan die van carnivoren die dat nodig hebben voor het verteren van hun vlees.
De ingewanden van een carnivoor zijn vele malen korter dan dat van een mens en herbivoren omdat vlees snel rot en dus snel het lichaam weer uit moet.
Planten en noten hebben lang de tijd nodig om te verteren, dus moeten langer in het lichaam blijven.
Wij hebben dus veel meer kenmerken van Herbivoren en nauwelijks van Carnivoren.
Maar na 10 pagina's kunnen we dus wel concluderen dat mijn beschrijving klopt, vegetariers zijn marginale kneuzen die geen vlees eten.