MuscleMeat

Verdeling verzadigde vetten (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

3XL

Senior Moderator
Super Mod
20 jaar lid
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
22.006
Waardering
3.620
Weet iemand een site waar van voedingsmiddellen met verzadigd vet de verdeling myristic (14:0), palmitic (16:0) en stearic (18:0) bij vermeld staat

Ik heb wat artikelen zitten lezen waarin aangetoond word dat van deze 3 alleen palmitic problemen met het cholesterol gehalte opleverd, en ben benieuwd in welke voedingswaren dit het meest voorkomt
 
http://www.inq7.net/lif/2003/mar/11/text/lif_21-1-p.htm

Hier staat er iets over. Had ik al eens eerder gevonden, maar verder nog niet echt iets nuttigs kunnen vinden. Staat wel waar myristic o.a. veel in voorkomt.

Myristic is found in coffee creamer, palm oil, hard cheeses and full-fat dairy products. Earlier studies in the 1960s also found that myristic had the greatest effect on cholesterol, followed closely by palmitic acid.


http://www.extension.iastate.edu/nutrition/9may14.html

Hier nog 1tje. Ook niet duidelijk, maar Palmitic dus vooral in varkensvlees en boter.

Stearic dus in chocolade en beef(rund toch?)vet.



Long chain fatty acids are 12 to 18 carbons long and dominate in our food supply and in health issues. Palmitic (16 carbons) and stearic (18 carbons) acids are the main saturated fatty acids in foods. Palmitic acid raises total blood cholesterol more than does stearic acid and is the saturated fatty acid about which we should be most concerned. Some research has suggested that stearic acid does not raise blood cholesterol at all. One explanation is that after absorption stearic acid is very quickly converted to oleic acid, a monounsaturated fatty acid (see below). Foods rich in palmitic acid are beef and pork fat and butter. Foods rich in stearic acid include chocolate and beef fat.
 
Laatst bewerkt:
Originally posted by 3XL
Weet iemand een site waar van voedingsmiddellen met verzadigd vet de verdeling myristic (14:0), palmitic (16:0) en stearic (18:0) bij vermeld staat

Ik heb wat artikelen zitten lezen waarin aangetoond word dat van deze 3 alleen palmitic problemen met het cholesterol gehalte opleverd, en ben benieuwd in welke voedingswaren dit het meest voorkomt

3 kijk hier eens: http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi-bin/nut_search.pl moet je even de naam intikken van het voedsel en je krijgt zeer uitgebreide informatie erover.
 
Ik had hem al (ik had'm al lang, maar eigenlijk nooit gekeken of het hierin stond)

Maar bedankt dat je ff gezocht heb
 
Back
Naar boven