Fitness Seller

Verenigde Staten (4 bezoekers)

Bezoekers in dit topic

Net twee uur rondgedwaald in een immense boekenwinkel in Sydney, je wordt echt helemaal doodgegooid met verheerlijkende boeken over Bernie :o Boeken van Trump zijn er ook, maar dan liggen de boeken over hoe bout Trump is hoger dan het boek van/over Trump zelf. Bookstore pls
 
happening.gif


Voor Trump. Jammer dat het voor Bernie een zo goed als verloren strijd is, Hildog zal kost wat kost de nominatie binnenslepen in het huidige crooked kiessysteem.
 
Hoop dat ie het haalt, wordt lachen :)
 
Wat een ontzettend slechte verliezers zijn die Cruz en Kasich toch, gaan ze samen spelletjes spelen om te voorkomen dat Trump zijn delegates bij elkaar krijgt. Weet je wat voor vlees je in de kuip hebt...
 
Hoop dat ie het haalt, wordt lachen :)
Ik kijk uit naar de debatten met Hillary, maar denk dat hij zich dan al wat meer presidentieel zal gaan gedragen. Voorverkiezingen gaan er altijd ruw aan toe, dat is hoe ze gewonnen worden. Als president zou hij de humor wel behouden, maar de scherpe kantjes gaan eraf.
 
De Republikeinse gouverneur John Kasich staakt zijn campagne voor de Republikeinse kandidatuur. Dat melden Amerikaanse media. Kasich was de laatste overgebleven tegenstander van Donald Trump.
 
Vind de doemscenario's rond Trump als president wel een beetje vreemd. Ik denk niet dat wij ooit nog een grotere ramp meemaken dan de Bush Jr. administratie. We ondervinden er nog steeds de gevolgen van.
 
Laatst bewerkt:
Trump is een zakenman. Dikke zever dat ie 'America great again' wil maken, gaat 'm vooral om eigen succes. Grote bek opzetten met populistisch gezwam zonder basis werkt wel om op te vallen.
 
Grote bek opzetten met populistisch gezwam zonder basis werkt wel om op te vallen.

Het deed wonderen voor Obama.

 
Laatst bewerkt:
Obama is een neger, die kunnen daar niets aan doen.
 
Trump is een zakenman. Dikke zever dat ie 'America great again' wil maken, gaat 'm vooral om eigen succes. Grote bek opzetten met populistisch gezwam zonder basis werkt wel om op te vallen.
vlug mat, terug naar ons veilig politiek correcte haventje!
 
Trump is een zakenman. Dikke zever dat ie 'America great again' wil maken, gaat 'm vooral om eigen succes. Grote bek opzetten met populistisch gezwam zonder basis werkt wel om op te vallen.
You couldn't be more wrong matie...:)

Hij verliest hier alleen veel geld aan + hij doet het minder graag dan zijn normale werk. Zijn motief om het toch te doen is dat hij het land naar de klote zag gaan, toen verschillende kandidaten gesteun heeft, maar geen enkele iets kon veranderen. Voor hem bleef er maar één optie over en dat was zelf presidentskandidaat worden en het zelf aanpakken. Hij kon de stommiteiten van politici niet meer aanzien. Ook heeft Trump aangegeven dat hij heel dankbaar is voor de mogelijkheden die hij heeft gekregen in zijn land en wilde iets terugdoen. Dat is eigenlijk hoe politiek bestuur zou moeten werken.

Het is geen pretje om president te worden, je krijgt ook een hoop gezeik over je heen, je zal een ander leven hebben (meer bewaking / stukje minder vrijheid en veiligheid, meer stress en verantwoordelijkheid...) Hij had gewoon voor de easy way kunnen kiezen en lekker miljoenen en misschien wel miljarden blijven verdienen met zijn succesvol bedrijf; torens blijven bouwen, wat hij het liefst doet en waarin hij bij de besten ter wereld hoort, maar hij kon de neergang van de VS niet meer langer aanzien.

Dat een zakenman zogezegd bij zijn leest moet blijven is natuurlijk ook complete onzin. Het zijn net die mensen die weten hoe de wereld echt functioneert, en massa's ervaring hebben met diplomatie, onderhandelen, efficiënt werken, zorgen dat op het einde van het jaar de rekeningen kloppen, enz. Het zijn ook niet de advocaten of 'community organizers' ed. die beter geschikt zouden zijn als leiders. Laat staan corrupte insiders als Clinton of Bush die als een marionet vasthangen aan de grote banken en belangengroepen. Leiderschap is voorts een talent dat los staat van welke studies je gedaan hebt en welke ervaring je hebt. Wijsheid door praktische ervaring + leiderschap talent > boekjeskennis + ideologie any day. Een goede president moet goed kunnen analyseren en vervolgens het probleem effectief aanpakken. Hij moet de bevolking achter zich zien te krijgen door kracht, zelfzekerheid, energie, een duidelijke visie, openheid, transparantie, en leiderschap te tonen. Dit zijn kwaliteiten die Trump vooral heeft. Dat mensen het niet eens zijn met bepaalde typisch conservatieve standpunten die vooral komen uit het in de V.S. heersende christelijk geloof is nu veel minder belangrijk, Trump is daar trouwens ook veel minder mee bezig. Hij heeft er bijna niet over gesproken tijdens de debatten en rally's. Als republikein heb je anderzijds natuurlijk geen andere keuze dan bepaalde standpunten te volgen, ook al zal je daar persoonlijk waarschijnlijk veel minder zwart/wit over denken. Waarom denk je dat Trump's eigen partij zo tegen hem was? (ondertussen lopen ze al achter hem als schoothondjes nu hij de nominatie zo goed als binnen heeft). Maar de GOP wilde eigenlijk geen Trump, ze wilden een Bush. Een mannetje waar ze totale controle over konden hebben. Jeb Bush kreeg miljoenen dollars toegestopt om zijn campagne tot een succes te brengen. Er zijn voor tientallen miljoenen dollars anti-Trump TV-commercials getoond met dat geld. Maar de kiezer zag er dwars door. Het is trouwens nu al bekend dat de Clintons voor tientallen miljoenen negatieve ads gaan draaien om Trump aan te vallen.

Als je over populisme wilt spreken, moet je dat eerder zoeken bij Obama, die alleen maar mooie verhaaltjes heeft belooft met loze woorden als 'hoop' 'we can do it' en uiteindelijk is het één grote financiële puinhoop geworden, met net zoveel extra schulden erbij als G. W. Bush. African Americans staan er in de statistieken slechter voor dan voor Obama aan de macht kwam. De gezondheidszorg is duurder geworden, minder efficiënt en algemeen gesproken één grote flop. Zijn beleid is één grote faal, zowel binnen- als buitenlands. Hij blijft desondanks liegen en mooie verhaaltjes verkondigen over de economie, terwijl uit vele cijfers blijkt dat het er helemaal niet zo rooskleurig uitziet. Maar haal zijn teleprompter en ghostwriter weg en het is niets meer dan een educated fool die geen idee heeft van hoe een economie en samenleving functioneert en alleen stemmen kan kopen door gratis geld te beloven (en het land zo in een nog diepere put te graven). Clinton is zo mogelijk nog erger, zij gaat het destructieve beleid gewoon voortzetten maar met haar karakter kan de schade alleen nog groter worden.

Nu vind ik reacties als die van jou zeker niet vreemd. Europeanen zijn altijd wat achter als het gaat over Amerikaanse politiek. Dat komt vooral door de oneerlijke media en enorme bs die verspreid wordt naar het grote publiek. Men denkt nog altijd dat het in Amerika gaat over een klein groepje gekke neocons die alleen maar bezig zijn met guns en religieus conservatisme. Dit is al lang niet meer het geval, ook de reden waarom de GOP het steeds slechter deed. Niet alleen republikeinse kiezers, maar ook independents, 'first time voters', en nu ook democraten zijn het hele bestuur gewoon zat. Ze zien geen toekomst zolang de (afgekochte) carrière-politici het bestuur bepalen. Waarom is een gekkie als Bernie Sanders plots aanvaardbaar geworden, vooral bij de jeugd? Omdat hij net als Trump aan de andere kant eindelijk zegt wat de stille meerderheid nu al jaren denkt: het systeem is corrupt en staat niet meer in dienst van de bevolking, maar vooral van zichzelf.

Vind de doemscenario's rond Trump als president wel een beetje vreemd. Ik denk niet dat wij ooit nog een grotere ramp meemaken dan de Bush Jr. administratie. We ondervinden er nog steeds de gevolgen van!
Ik verwacht alleen dat linkse betogers nog gewelddadiger zullen worden en nog meer gaan rellen naarmate de kans verhoogt dat het Trump wordt ipv Clinton. Anderzijds zullen veel Bernie-aanhangers het ook niet pikken dat Clinton met haar gekregen super delegates de nominatie kon winnen. Het kan daar dus nog een hete herfst worden...
 
Als je over populisme wilt spreken, moet je dat eerder zoeken bij Obama, die alleen maar mooie verhaaltjes heeft belooft met loze woorden als 'hoop' 'we can do it' en uiteindelijk is het één grote financiële puinhoop geworden, met net zoveel extra schulden erbij als G. W. Bush. African Americans staan er in de statistieken slechter voor dan voor Obama aan de macht kwam. De gezondheidszorg is duurder geworden, minder efficiënt en algemeen gesproken één grote flop. Zijn beleid is één grote faal, zowel binnen- als buitenlands.

Kwam er toch vooral op neer dat de States gewoon superhigh zijn op overheidsgeld, dat Obama van alle presidenten het meeste geholpen is door de Federal Reserve en daarmee een schijnvertoning van een goede economie heeft neergezet? Terwijl het eigenlijk dus gewoon een immense staatsschuld oplevert en mensen in de poverty trap zet, afhankelijk maakt van overheidsgeld en de bankrente nu ook niet meer te redden is?

Zou overigens chill zijn als je hier links van zou droppen, ben daar erg benieuwd naar. :)

Toevallig bekend met het boeken van Scruton?
 
Wel bekend mee, maar nog niet de tijd gevonden om zijn literatuur te lezen. Heb nog een stapel andere boeken te lezen. 'Underdog' vloggers als Peter Schiff zijn ook interessant om te volgen wat economie en maatschappij betreft. Maar het is moeilijk om neutrale info te vinden over een topic als dit. Ik ben zelf ook van anti-Trump naar (deels) pro-Trump gegaan dus ben nu ook biased. Maar probeer wel alles te checken en de waarheid te respecteren.
 
You couldn't be more wrong matie...:)
Doe es rustig, zo'n shitload tekst man :roflol: Heb je eerste alinea gelezen, maar voor de rest wil ik eerst een paar uur geslapen hebben :p

Ga er echt niet mee akkoord; de functie van president is dé top die een megalomane kapitalist zoals Trump kan bereiken. Mij ga je niet snel overtuigen van iets anders als het over een zakenman gaat wiens 'charity donations' eigenlijk investeringen in z'n eigen imperium zijn...

Ben er overigens helemaal niet zeker van dat hij z'n campagne zelf betaalt. Dat zegt hij, ja, maar volgens hem heeft hij z'n bedrijven ook zelf uit de grond gestampt terwijl hij in realiteit even een smak geld van pappie kreeg.
 
Nu vind ik reacties als die van jou zeker niet vreemd. Europeanen zijn altijd wat achter als het gaat over Amerikaanse politiek.
Je bent zelf achter! :mad:
 
Ben er overigens helemaal niet zeker van dat hij z'n campagne zelf betaalt. Dat zegt hij, ja, maar volgens hem heeft hij z'n bedrijven ook zelf uit de grond gestampt terwijl hij in realiteit even een smak geld van pappie kreeg.
Ahhh, het heerlijke "small loan of a million dollars" argument

Hij had daarvan ook kunnen rentenieren en op zn aars kunnen zitten. Zijn jaarlijks honderden mensen over de wereld die miljoenen winnen met loterijen en er niks mee doen, je kan Trump op z'n minst credit geven dat hij weet te investeren en ondernemen.
 
Ahhh, het heerlijke "small loan of a million dollars" argument

Hij had daarvan ook kunnen rentenieren en op zn aars kunnen zitten. Zijn jaarlijks honderden mensen over de wereld die miljoenen winnen met loterijen en er niks mee doen, je kan Trump op z'n minst credit geven dat hij weet te investeren en ondernemen.
Want dat is wat iemand een goede presidentskandidaat maakt?
 
Want dat is wat iemand een goede presidentskandidaat maakt?
Nu loop je de boel te verbuigen Mat, don't.

Jij vuurt schoten op zijn incapabiliteit om dingen zelf te funden, ik reageer daarop. Je praat nu langs het punt op.
 
Back
Naar boven