XXL Nutrition

Verrukkelijke BB hamburgers - adon1s style

Bezoekers in dit topic

Anoniem8600

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
14 okt 2004
Berichten
7.785
Karma
499
Lengte
1m76
Massa
101kg
Vetpercentage
11%
Bij elkaar zo'n 20 min. werk, 10 min. samenvoegen enz., 10 min. bakken.

Is recept voor op de grill en ze zijn echt ****ing lekker ;)


Ingredienten voor 6 broodjes hamburger:
500 gr. rundergehakt
halve ui, gepeld en fijngehakt
mespunt komijnzaad
eetlepel korianderzaad
2 eieren
50gr. broodkruim
1 teentje knoflook
6 bruine bolletjes
3 tomaten
klein beetje zwarte peper
klein beetje zeezout

Vlees in een kom doen, doe de 2 eieren, zwarte peper, zeezout, koriander en komijn erbij. Hak de ui fijn doe het erbij. Prak het teentje knoflook fijn en doe het erbij. Hussel het geheel nu door elkaar.
Maak 6 gelijke hamburgers en rol ze hierna door de broodkruim.

Op dit moment moet je grill al heet zijn:
Doe de hamburgers op de grill. Terwijl ze bakken trekt er veel vet uit het gehakt vandaan, lekkere magere burgertjes dus. Terwijl ze bakken snij je de bruine bolletjes en leg je de tomaat erin. Na een paar min. zijn ze klaar, hamburger erop en smullen maar.

1evq8o.jpg




Per bruin bolletje met alles erop en eraan:

Totaal kcal's: ong. 310
Eiwit: 21gr.
Kh: 35gr.
Vet: 10gr.


Aanvulling op het bestaande recept:

Als afwisseling kun je ook een omelet bij de hamburger eten, je laat dan de tomaat weg van de hamburger:

- 2 hele eieren, of 1 ei+1 eiwit
- Tomaat in kleine stukjes
- Tabasco/peper naar smaak
- Beetje uitjes

Mix het door elkaar tot een omelet, klein pannetje gebruiken en 10+min. op het vuur laten staan. Samen met de hamburger smaakt dit super :D
 
Laatst bewerkt:

Jesaja

Colossal Veteran
+10 jaar member
Lid geworden
24 okt 2006
Berichten
17.684
Karma
337
Hoho, good stuff..

Die ga ik dit weekend maken als ik wat meer tijd heb :D
 

Juniormob

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
15 dec 2004
Berichten
10.822
Karma
351
Lengte
1m85
Massa
140kg
Vetpercentage
5%
Just like mommy, ziet er goed uit!
 

Sytse

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
3 dec 2006
Berichten
592
Karma
0
Ziet er lekker uit:D
Binnenkort is proberen.
 

Juniormob

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
15 dec 2004
Berichten
10.822
Karma
351
Lengte
1m85
Massa
140kg
Vetpercentage
5%
Ik kan ze bijna ruiken..
 

Oxgene

Ripped Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
26 jun 2004
Berichten
3.066
Karma
1
Ga ze ook maken man, tnx !
 

Ano_43562

Huge Freak
+10 jaar member
Lid geworden
7 nov 2007
Berichten
9.431
Karma
210
Lengte
1m92
Massa
104kg
Vetpercentage
13%
ziet er verukkelijk uit!
 

pat21

Lamme tak
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
20 nov 2002
Berichten
14.716
Karma
424
Doet jouw grill het zonder dat je de stekker in het stopcontact hoeft te doen
 

PaNnElAp2000

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
17 jun 2008
Berichten
37
Karma
0
Snacktijd, ziet er lekker uit! Heb alleen geen grill in huis......... :(
 

Frenkpie

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
17 nov 2002
Berichten
19.637
Karma
901
Lengte
1m72
Massa
88kg

wazzup

Gargantuan Beast
+15 jaar member
Lid geworden
2 mei 2003
Berichten
34.296
Karma
1.445
Lengte
1m89
Voor wie de kruiden niet heeft, maar wel allemaal Indonesisch spul in de kast:

komijnzaad = djinten
korianderzaad = ketoembar

succes !

en hee, wel de broodjes ook eerst even tegen de grillplaat aanhouden, en hoe zit het met een stukje rauwe ui, blaadje sla, een stukje augurk en ketchup ?
 

erca

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
4 mrt 2006
Berichten
4.613
Karma
1
Broodkruim, wordt deze meestal gefrituurd of verkruimel je er gewoon brood tussen? :o

Ziet er wel heerlijk uit. Zal zelf ook nog eens hamburgers maken, met kaas oid nog erbij, iemand tips welke kaas te gebruiken? Dacht zelf aan cheddar (zo vierkante plakjes uit aldi)
 

Gingerbreadman

DBB Koekje
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
18 mei 2008
Berichten
3.341
Karma
717
Lengte
1m80
Massa
98kg
Vetpercentage
10%
OP
A

Anoniem8600

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
14 okt 2004
Berichten
7.785
Karma
499
Lengte
1m76
Massa
101kg
Vetpercentage
11%
Parmezaanse kaas gebruiken. Je kan ook kiezen om er een kwart lepel mosterd bij te doen, kijk uit dat je niet teveel erbij doet, het gaat snel overheersen. Een beetje is weer een iets andere smaak.

Voor broodkruim kan je ook zetmeel gebruiken.
 

FadderMakker

Ripped Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
1 feb 2006
Berichten
4.362
Karma
242
Hmmmmmmm lekker, alleen ook geen grillz0r.
 

erca

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
4 mrt 2006
Berichten
4.613
Karma
1
Parmezaanse kaas gebruiken. Je kan ook kiezen om er een kwart lepel mosterd bij te doen, kijk uit dat je niet teveel erbij doet, het gaat snel overheersen. Een beetje is weer een iets andere smaak.

Voor broodkruim kan je ook zetmeel gebruiken.
Dat is toch die kaas dat ze vaak op spaghetti doen? Past dit ook op een hamburger?

Broodkruim is gewoon verkruimeld brood? of wordt dit nog gefrituurd oid?
 
OP
A

Anoniem8600

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
14 okt 2004
Berichten
7.785
Karma
499
Lengte
1m76
Massa
101kg
Vetpercentage
11%
Je moet het niet op je hamburger doen, maar erdoorheen ;)
 

Arno E

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
26 mrt 2007
Berichten
612
Karma
0
Wat ziet dat er ongelofelijk lekker uit. Helaas heb ik geen gehakt meer in huis dus het wordt een blikje tonijn met sla.

Volgende week een x
 

Steelpan

Freaky Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
4 okt 2006
Berichten
5.338
Karma
2.682
Lengte
1m80
Massa
102kg
nu ik die grill zie denk ik shit, die burgers van gister konden veel beter.
rundergehakt met ui en knoflook was niet echt super
 

Riks

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
27 jan 2008
Berichten
105
Karma
1
Met dit weer kun je ook gewoon de bbq aanzetten
 
Naar boven